Meni Mastercard Food Trucka sve je samo ne običan. Krase ga bogati okusi i zanimljive kombinacije. Ona koju će mnogi možda nazvati ziheraškom jesu pileći ražnjići, no ponekad su takva jela i najukusnija. Uz njih se, u crnoj prikolici, poslužuje salata od rajčice i krastavaca s domaćom kvasinom uz ribani mladi sir u peka pecivu.

Dovoljna je to količina da zadovolji i sve one koje imaju veće oči nego  želudac.

Marinirani ražnjići s istočnjačkim začinom Marinirani ražnjići s istočnjačkim začinom (Foto: Sandro Sklepić)

Poseban okus ovim ražnjićima daje marinada od češnjaka, jogurta i sumaka koji mesu daje svjež okus i crvenkastu boju. Zbog njegovih protuupalnih svojstava mogli biste taj istočnjački začin u svojim jelima češće koristiti.

Osim pilećih ražnjića, na Mastercard Food Trucku očekuju vas juneći burgeri, konfitrana tuna, komiška pogača i sporo pečena janjetina. Dodatno veselje očekuje sve korisnike Mastercard® ili Maestro® kartica, koji dobivaju 15 posto popusta i kuharicu na poklon sa svim receptima koji će se moći isprobati u Food Trucku.

Marinirani ražnjići s istočnjačkim začinom Marinirani ražnjići s istočnjačkim začinom (Foto: Sandro Sklepić)

Turneja je započela u Puli, nastavila se u Rijeci, na Zrću, pa nastavlja prema Šibeniku i Splitu. Više o lokacijama i vremenu dolaska Mastercard prikolice u vašu blizinu saznajte ovdje.

PILEĆI RAŽNJIĆI

Sastojci (10 porcija)
1 kg pilećih prsa
500 g rajčice
200 g paprike
500 g krastavaca
50 ml octa

Priprema
Od pilećih prsa napraviti ražnjiće, začiniti češnjakom, jogurtom i sumakom te marinirati u ulju.
Povrće za salatu narežite na sitne kockice i začinite octom, uljem i origanom. Odložite u hladnjak.
Pileće ražnjiće ispecite na roštilju.
Focacciu namočite u maslinovo ulje i tostirajte na žaru. Na focacciu posložite salatu, položite ražnjiće i naribajte mladi ovčji sir.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju