• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #food truck road trip

Lagani ljetni burger s neočekivanim mediteranskim dodatkom koji obožavamo

Ako vam nije do pripreme još jednog recepta, posjetite Mastercard Food Truck koji ima turneju po Jadranu i isprobajte ovaj ljetni burger u brioche pecivu.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 1.08.2019 10:52 komentari
viber Created with Sketch.
Ljetni burger s tapenadom od maslina
Ljetni burger s tapenadom od maslina (Foto:Nova Studio)

Galerija Ljetni burger s tapenadom od maslina 1 Ljetni burger s tapenadom od maslina 1 Marin Medak 1 Tapenada od maslina s inćunima 1

U trendu Lampion - 9 Nostalgija u tanjuru Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane Planinska kuća na Velebitu s pogledom na more, na ruti Via Dinarica, Airbnb - 2 Ovo se zove odmor! Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more Tulsi - 5 Lijek iz vrta Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi

 

Da ljetne večeri nisu rezervirane za klasičnu hranu, zna Marin Medak, koji je osmislio nešto drugačiji menu za Mastercard Food Truck. Tako se na popisu tradicionalnih hrvatskih recepata u modernoj obradi našao i ovaj burger koji se u crnoj prikolici radi od isključivo hrvatskih sastojaka.

Spomenutom burgeru daje interesantan okus i trpa ga u rang idealnih jela za ljeto tapenada od maslina u koju idu i inćuni te domaće rađeno brioche pecivo koje ostaje svježe drugi pa i treći dan, a možete ga jesti i samostalno jer je fino poput kolača.

Osim burgera, na Mastercard Food Trucku očekuju vas pileći ražnjići, konfitrana tuna, komiška pogača i sporo pečena janjetina. Dodatno veselje očekuje sve korisnike Mastercard® ili Maestro® kartica , koji dobivaju 15 posto popusta i kuharicu na poklon.

Turneja je započela u Puli i nastavlja se u Rijeci, Šibeniku, na Zrću i u Splitu, a više o lokacijama i vremenu dolaska Mastercard prikolice u vašu blizinu saznajte ovdje.

Ljetni burger s tapenadom od maslina Ljetni burger s tapenadom od maslina (Foto: Nova Studio)

Sastojci (za 8 burgera)

1,5 kg junetine
0,5 kg rajčice
200 g pršuta
160 g crnih maslina bez koštica
30 g kapara
10 g fileta slanih inćuna
50 ml maslinova ulja
20 ml vinskog octa
1 grančica svježe majčine dušice (koristiti samo listove)
540 g brašna
360 ml mlijeka
2 jaja
60 g maslaca
2 žličice šećera
1 žlica suhog kvasca
2 žličice soli

sezam za posipanje

Priprema burgera

Junetinu rashladiti na 0 °C. Samljeti je dva puta i oblikovati kuglice rezanjem smjese popola kako bi se dobile jednake porcije, pljeskavice debljine prsta, pritom istišćući što je više zraka moguće.
Burger ispeći na željenu temperaturu. Otprilike 3 minute sa svake strane. Burger je gotov kad sokovi iz mesa počnu izlaziti na pečenoj strani burgera.
Pecivo prerezati i pouljiti maslinovim uljem te tostirati na roštilju. Namazati tapenadu od maslina na pecivo, položiti burger, poklopiti pršutom i rajčicom te poslužiti.

Priprema tapenade

Štapnim mikserom emulzirati crne masline, kapare, inćune, maslinovo ulje i vinski ocat.

Priprema brioche peciva

Pomiješati toplo mlijeko, šećer, kvasac i jaje. Dodati otopljeni maslac, dobro pomiješati pa pustiti da se na vrhu stvori pjena. Dodati brašno i sol i te zamijesiti mekano i elastično tijesto. Ako je tijesto premekano, dodati još brašna.

Nauljiti posudu pa u nju ubaciti tijesto i pustiti da se diže oko sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada tijesto postane dvostruko veće, promijesiti ga.

Podijeliti tijesto na 10 do 12 okruglica i pustiti ih da odmore još desetak minuta. Prebaciti ih na lim za pečenje, pustiti ih da se dižu oko pola sata do 45 minuta, a zatim ih premazati jajem i posuti sjemenkama po želji.

Peći na 190 °C oko 15 do 20 minuta, ovisno o pećnici i veličini peciva. Pecivo mora poprimiti zlatnu boju. Izvaditi ih iz pećnice i prekriti čistom kuhinjskom krpom.

Odmoriti ih 15 minuta pa poslužiti.

  • #food truck road trip
  • #burger
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Titula jednog od najljepših sela na svijetu im je donijela samo probleme:"Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu im je donijela samo probleme:"Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada
Gotov za tren
Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada
Vinska premijera koja se čekala s nestrpljenjem: Perjanica vinarije Benvenuti je konačno vani i može se kušati po prijateljskim cijenama
Santa elisabetta
Vinska premijera koja se čekala s nestrpljenjem: Perjanica vinarije Benvenuti je konačno vani i može se kušati po prijateljskim cijenama
Novi kviz općeg znanja: Za razgibavanje vijuga i dobru zabavu
15 pitanja za zabavu
Prihvaćate li izazov? Novi kviz općeg znanja koji neće baš svi riješiti 100 posto
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Kaos na hitnoj: Pristižu stotine pacijenata, vozila hitne stoje u kolonama
"Nište neobično"
VIDEO Zamjenik ravnatelja o kaosu pred Rebrom: "U radovima smo i raspolažemo s manje kreveta"
Ove predmete nikad ne smijete imati u automobilu
Vozači, oprez!
ADAC objavio što nikad ne smijete imati u automobilu: Policija vas može kazniti i s 10.000 eura
Predstavljanje Programa priuštivog najma
PRIUŠTIVO STANOVANJE
Vlada donosi program koji se dugo čekao: Evo koliko će se plaćati najam stana od 60 kvadrata
show
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Laura Gnjatović progovorila španjolski
''prelijepa i pametna!''
Naša misica raspričala se na španjolskom i osvojila internet: ''Najjača hrvatska predstavnica!''
Lauru Gnjatović iznenadilo pitanje o njoj na kvizu
''I onda - bam!''
Našu misicu iznenadila neočekivana situacija: ''O, Bože, jesam li ja upravo ušla u povijest?''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Stručnjaci upozoravaju: Ako imate povećanu prostatu, izbjegavajte ove lijekove, hranu i pića!
Muškarci, pazite!
Stručnjaci upozoravaju: Ako imate povećanu prostatu, izbjegavajte ove lijekove, hranu i pića!
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Skrivao se satima, a onda spektakularno pao, i to u ruke SWAT-a
Neslavni pad
Skrivao se satima, a onda spektakularno pao, i to u ruke SWAT-a
Testirajte znanje kao pravi intelektualac – bez pritiska vremena
Pokažite što znate!
Testirajte znanje kao pravi intelektualac – bez pritiska vremena
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
Opcija u razvoju
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
sport
10 tisuća navijača stiže na veliki prosvjed: Policija u visokoj pripravnosti
Digla se velika bura
10 tisuća navijača stiže na veliki prosvjed: Policija u visokoj pripravnosti
Srbi ogorčeni prizorom iz Londona, Englezi ih šokirali
"EPSKO PONIŽENJE"
Srbi ogorčeni prizorom iz Londona, Englezi ih šokirali
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Sve je poznato
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
tv
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
MasterChef: Ivanov i Markov tanjur nasmijat će Marija! Hoće li njihova jela biti toliko loša?!
NE PROPUSTITE!
Ivanov i Markov tanjur nasmijat će Marija! Hoće li njihova jela biti toliko loša?!
U dobru i zlu: Hoće li i u njoj pobuditi sumnju?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Hoće li i u njoj pobuditi sumnju?
putovanja
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
novac
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Objavljena lista 100 najboljih gradova za život
Europa dominira
Objavljena lista 100 najboljih gradova za život
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
lifestyle
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Biskvitni kolači na jednom mjestu
Svima omiljeni
Za vas smo pripremile popis recepata za biskvitne kolače
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
sve
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
10 tisuća navijača stiže na veliki prosvjed: Policija u visokoj pripravnosti
Digla se velika bura
10 tisuća navijača stiže na veliki prosvjed: Policija u visokoj pripravnosti
Srbi ogorčeni prizorom iz Londona, Englezi ih šokirali
"EPSKO PONIŽENJE"
Srbi ogorčeni prizorom iz Londona, Englezi ih šokirali
Burger
O tempora, o mores!

"Dnevnik" strastvenog tamanitelja hamburgera: "Nekad smo se častili burgerom od 10 kuna, a danas uredno plaćamo 15 eura"

Sjeli smo u dvorište jer je Rougemarin tad bio smješten u malom kiosku/kućicu u dvorištu sadašnje lokacije (nije još postojao na mjestu gdje je dana restoran), naručili burgere, te nakon prvog griza zaključili „pa kakvo je ovo čudo čovječe, ovakav burger do sad nismo jeli“. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Cheeseburger Hrana i piće
    Submarine savjetuje

    5 trikova za pripremu najsočnijeg cheeseburgera kod kuće

  • Burger Festival Zadar - 7 Aktualno
    Burger Festival Zadar

    Brojimo sitno: 5 bunara, 9 kućica i 11 dana gastro gušta za ljubitelje burgera i koktela

  • Burger Hrana i piće
    O tempora, o mores!

    "Dnevnik" strastvenog tamanitelja hamburgera: "Nekad smo se častili burgerom od 10 kuna, a danas uredno plaćamo 15 eura"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close