• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #food truck road trip

Lagani ljetni burger s neočekivanim mediteranskim dodatkom koji obožavamo

Ako vam nije do pripreme još jednog recepta, posjetite Mastercard Food Truck koji ima turneju po Jadranu i isprobajte ovaj ljetni burger u brioche pecivu.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 1.08.2019 10:52 komentari
viber Created with Sketch.
Ljetni burger s tapenadom od maslina
Ljetni burger s tapenadom od maslina (Foto:Nova Studio)

Galerija Ljetni burger s tapenadom od maslina 1 Ljetni burger s tapenadom od maslina 1 Marin Medak 1 Tapenada od maslina s inćunima 1

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore

 

Da ljetne večeri nisu rezervirane za klasičnu hranu, zna Marin Medak, koji je osmislio nešto drugačiji menu za Mastercard Food Truck. Tako se na popisu tradicionalnih hrvatskih recepata u modernoj obradi našao i ovaj burger koji se u crnoj prikolici radi od isključivo hrvatskih sastojaka.

Spomenutom burgeru daje interesantan okus i trpa ga u rang idealnih jela za ljeto tapenada od maslina u koju idu i inćuni te domaće rađeno brioche pecivo koje ostaje svježe drugi pa i treći dan, a možete ga jesti i samostalno jer je fino poput kolača.

Osim burgera, na Mastercard Food Trucku očekuju vas pileći ražnjići, konfitrana tuna, komiška pogača i sporo pečena janjetina. Dodatno veselje očekuje sve korisnike Mastercard® ili Maestro® kartica , koji dobivaju 15 posto popusta i kuharicu na poklon.

Turneja je započela u Puli i nastavlja se u Rijeci, Šibeniku, na Zrću i u Splitu, a više o lokacijama i vremenu dolaska Mastercard prikolice u vašu blizinu saznajte ovdje.

Ljetni burger s tapenadom od maslina Ljetni burger s tapenadom od maslina (Foto: Nova Studio)

Sastojci (za 8 burgera)

1,5 kg junetine
0,5 kg rajčice
200 g pršuta
160 g crnih maslina bez koštica
30 g kapara
10 g fileta slanih inćuna
50 ml maslinova ulja
20 ml vinskog octa
1 grančica svježe majčine dušice (koristiti samo listove)
540 g brašna
360 ml mlijeka
2 jaja
60 g maslaca
2 žličice šećera
1 žlica suhog kvasca
2 žličice soli

sezam za posipanje

Priprema burgera

Junetinu rashladiti na 0 °C. Samljeti je dva puta i oblikovati kuglice rezanjem smjese popola kako bi se dobile jednake porcije, pljeskavice debljine prsta, pritom istišćući što je više zraka moguće.
Burger ispeći na željenu temperaturu. Otprilike 3 minute sa svake strane. Burger je gotov kad sokovi iz mesa počnu izlaziti na pečenoj strani burgera.
Pecivo prerezati i pouljiti maslinovim uljem te tostirati na roštilju. Namazati tapenadu od maslina na pecivo, položiti burger, poklopiti pršutom i rajčicom te poslužiti.

Priprema tapenade

Štapnim mikserom emulzirati crne masline, kapare, inćune, maslinovo ulje i vinski ocat.

Priprema brioche peciva

Pomiješati toplo mlijeko, šećer, kvasac i jaje. Dodati otopljeni maslac, dobro pomiješati pa pustiti da se na vrhu stvori pjena. Dodati brašno i sol i te zamijesiti mekano i elastično tijesto. Ako je tijesto premekano, dodati još brašna.

Nauljiti posudu pa u nju ubaciti tijesto i pustiti da se diže oko sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada tijesto postane dvostruko veće, promijesiti ga.

Podijeliti tijesto na 10 do 12 okruglica i pustiti ih da odmore još desetak minuta. Prebaciti ih na lim za pečenje, pustiti ih da se dižu oko pola sata do 45 minuta, a zatim ih premazati jajem i posuti sjemenkama po želji.

Peći na 190 °C oko 15 do 20 minuta, ovisno o pećnici i veličini peciva. Pecivo mora poprimiti zlatnu boju. Izvaditi ih iz pećnice i prekriti čistom kuhinjskom krpom.

Odmoriti ih 15 minuta pa poslužiti.

  • #food truck road trip
  • #burger
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neće vam ništa
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji će vas osvojiti orasima i karamelom
Nostalgija na tanjuru
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji ćete pripremiti za tren
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Bedekovčini ubio ženu pa sebe
SLIJEDI OČEVID
Strava u Zagorju! Ubio ženu pa sebe, cure detalji zločina
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
Pucnjava u Australiji
VIŠE JE ŽRTAVA
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Najmanje 12 ubijenih u pucnjavi na popularnoj plaži, među njima i djeca: "Prizori su šokantni"
show
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
Simona Mijoković snimljena na zagrebačkoj špici
rijedak izlazak
Simona Mijoković iznenadila pojavom na špici: Detalj u njezinoj ruci ukrao je pažnju
zdravlje
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Wow!
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
Kumovi: Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
KUMOVI
Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
putovanja
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Burgeri s colom
Tajna je u...

Najbolji burgeri s najsočnijom pljeskavicom: Neobičan trik koji stvarno "radi"

Kombinacija francuskog preljeva za salatu i cole istovremeno će meso omekšati, aromatizirati, karamelizirati i napraviti ga nevjerojatno sočnim i punim okusa. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Burger Festival Zadar - 7 Aktualno
    Burger Festival Zadar

    Brojimo sitno: 5 bunara, 9 kućica i 11 dana gastro gušta za ljubitelje burgera i koktela

  • Burger Hrana i piće
    O tempora, o mores!

    "Dnevnik" strastvenog tamanitelja hamburgera: "Nekad smo se častili burgerom od 10 kuna, a danas uredno plaćamo 15 eura"

  • Burgeri s colom Hrana i piće
    Tajna je u...

    Najbolji burgeri s najsočnijom pljeskavicom: Neobičan trik koji stvarno "radi"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close