• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #mc akademija

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle

Prošlogodišnji kandidat MasterChefa Manuel Crnobrnja u poznatom je kulinarskom showu učio izlaziti iz zone komfora i biti inovativan, a nama je pokazao kako piletinu učiniti spektakularnom.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 13.01.2025 12:00 komentari
viber Created with Sketch.

Galerija Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle 3 Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle 3 Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle 3 Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle 3

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta

Manuel Crnobrnja u prošlogodišnjem polufinalu Masterchefa pao je na jelenu, mesu je trebalo još nekoliko minutica da bude savršeno pečeno, a toliko je bilo potrebno i za plasman u finale.

Zbog te glavne komponente na tanjuru nije uspio izboriti ulazak u finale, ali danas, kaže, ne žali ni za čim i sa sobom nosi nebrojeno puno sretnih trenutaka, ali i kulinarskih trikova iz tog showa.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Neke od njih pokazao nam je na jelu koje će piletinu, za kojom najčešće posežemo u dućanima, učiniti zanimljivijom i malo drugačijom. Cekin batak i zabatak idealan je za spravljanje polusfere koju je Manuel punio s gljivama. Sočno tamnije pileće meso dodatno je obogatio espumom, odnosno pjenom od parmezana i poslužio ga uz kremu od cvjetače sa smeđim maslacem, čipsom od batata i gelom od cikle.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Krema od povrća bit će ukusnija sa smeđim maslacem, kaže Manuel, jer joj daje bogat orašasti okus. Cekin pileći batak i zabatak otkostite (u trgovinama je dostupan i već unaprijed otkošteni), te ga sjeckalicom uz začine, malo vrhnja i gustin razraditi u glatku smjesu, koju ćete staviti u kalup.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Gel je poslužio na dva načina – od njega je izrezivao trokutiće, a ostatak je razradio štapnim mikserom u željenu teksturu, koju je onda lako na tanjur staviti pomoću dozirke. Espuma od parmezana može se napraviti i bez sifona, koji većina nema kod kuće, koristeći štapni mikser, samo je bitno da je vrhnje u koje ste rastopili parmezan toplo.

Za hrskavu komponentu uvijek je dobar izbor čips, ovoga puta od batata. Kod njega je bitno da ulje ne prelazi 160 Celzijevih stupnjeva jer bi mogao zagoriti po rubovima, a ne imati tu željenu hrskavost. Kako svi ti savjeti izgledaju u praksi, pogledajte u našem videu, a niže vam donosimo i recept uz koji ih možete isprobati i sami.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana, čipsom od batata i gelom od cikle

Sastojci:

  • 400 Cekin pilećeg batka i zabatka
  • 100 g smeđih šampinjona
  • 10 g gustina
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 ml soka od cikle
  • 1 g agar-agara
  • 500 g cvjetače
  • 100 g maslaca
  • 50 g mascarponea
  • 100 g parmezana
  • 1 cijeli batat
  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml suncokretova ulja
  • sol
  • papar
  • ¼ žličice cimeta

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Priprema:

1. Očistite Cekin pileći batak i zabatak od kosti i kože. Narežite ga na manje komade te izblendajte sa 100 ml vrhnja za kuhanje uz dodatak gustina, soli i papra.

2. Nasjeckajte gljive na fini brunnoise te ih sotirajte na malo maslinova ulja uz sol, papar i cimet. Kada izgubi tekućinu, maknite ih s vatre.

3. Smjesu od pilećeg batka i zabatka ravnomjerno rasporedite u prethodno nauljeni kalup i ostavite manju prazninu, odnosno udubinu. Prazninu ispunite farsom od gljiva te sve pokrijte s još malo smjese. Pecite 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva.

3. Za vrijeme pečenja naše polusfere napravite kremu od cvjetače. Cvjetaču narežite na manje komade te je kuhajte u 500 ml mlijeka otprilike 30 minuta.

4. Dok se cvjetača kuha, napravite smeđi maslac tako da lagano zagrijavate maslac dok ne osjetite orašastu notu u mirisu a on poprimi zlatno smeđu boju. Tada ga maknite s vatre.

5. Procijedite cvjetaču, dodajte joj mascarpone, smeđi maslac, sol i papar te sve zajedno izradite štapnim mikserom u svilenkastu kremu.

6. Za gel prokuhajte sok od cikle i agar-agar. Kuhajte dvije minute od trenutka kada zavrije. Nakon toga ohladite ga i pričekajte da se stisne. Kada se stisne, izradite ga pomoću štapnog miksera do svilenkaste teksture.

7. Za čips od batata izrežite batat mandolinom na tanke ploške te ga pržite u suncokretovu ulju zagrijanom na 160 stupnjeva jednu minutu. Potom ga izvadite na papirnati ručnik kako bi se upila masnoća.

8. U 200 ml vrhnja za kuhanje dodajte parmezan. Zagrijavajte do vrenja. Maknite s vatre i štapnim mikserom formirajte pjenu tako što njime dodirujete samo površinu tekućine.

9. Sve komponente servirajte poput Manuela ili po svom izboru.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Dobar tek!


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Koka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #mc akademija
  • #cekin
  • #Manuel Crnobrnja
  • #Masterchef Akademija
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
Miriše na Božić: Recept za kuhano vino u "virgin" varijanti
Puno začina
Miriše na Božić: Recept za kuhano vino bez alkohola i dodanog šećera
Hrana u kojoj ima vitamina D
Budite oprezni
3 vrsta hrane koju treba jesti zimi, a pogotovo ako ne vidite često sunca
Advent na najvišoj zgradi EU, Varso Tower, Poljska
Na sjeveru Europe
Adventski sajam na najvišoj zgradi Europske unije - pogled s vrha je nevjerojatan
Izgleda li ovako budućnost kampiranja? Ovo vozilo ima spavaću sobu, ured, pa čak i kinodvoranu
ELO
Izgleda li ovako budućnost kampiranja? Ovo vozilo ima spavaću sobu, ured, pa čak i kinodvoranu
Prvi put u povijesti: Ogromno priznanje gastronomiji Italije koje će Talijane štiti od prijevara i imitacija
Pitanje identiteta
Prvi put u povijesti: Ogromno priznanje gastronomiji Italije koje će Talijane štiti od prijevara i imitacija
Neodoljivi paketići s jabukama: Recept za hrskavo iznenađenje
Jednostavno
Neodoljivi paketići s jabukama: Recept za hrskavo iznenađenje
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka
Sačuvajte za blagdane
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim firmama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
HO! HO! HO!
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim tvrtkama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
FOTO Ubojica Charlie Kirka se prvi put pojavio na sudu: Udovica Erika imala poseban zahtjev, sudac ga uvažio
slučaj koji je potresao SAD
FOTO Ubojica Charlieja Kirka prvi se put pojavio na sudu: Udovica Erika imala poseban zahtjev, sudac ga uvažio
Katastrofa tijekom kontrolirane eksplozije zaostale bombe: Neki će morati Božić slaviti negdje drugdje
Kriva procjena
Katastrofa tijekom kontrolirane eksplozije zaostale bombe: "Neki će morati Božić slaviti negdje drugdje"
show
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Nemo, pobjednik Eurosonga 2024., vratio je trofej EBU-u
sve je objasnio!
Prošlogodišnji predstavnik Eurosonga vratio trofej organizaciji: "Živite ono što tvrdite..."
zdravlje
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
zabava
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Slovenci kritizirali Alberta Rieru zbog izjave nakon utakmice Rijeka - Celje
Svašta
Izgubio 3:0 na Rujevici, a onda zapanjio izjavom: Čak su mu i Slovenci očitali bukvicu
Dinamo sredinom siječnja dobiva dva velika "pojačanja": Taj dan Kovačević željno iščekuje
uskoro
Dinamo sredinom siječnja dobiva dva velika "pojačanja": Taj dan Kovačević željno iščekuje
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
Komentar Ivice Mede
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
tv
MasterChef: Crveni tim dobio jezikovu juhu! "Jeste li svjesni svojih problema?!"
IZGUBILI
Crveni tim dobio jezikovu juhu! "Jeste li svjesni svojih problema?!"
Kumovi: Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
KUMOVI
Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
MasterChef: Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
TEŠKO!
Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
12. 12.: Datum ogledala koji šalje važnu poruku
Datum ogledala
Najvažniji datum u godini, koji nam šalje važnu životnu poruku
sve
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Slovenci kritizirali Alberta Rieru zbog izjave nakon utakmice Rijeka - Celje
Svašta
Izgubio 3:0 na Rujevici, a onda zapanjio izjavom: Čak su mu i Slovenci očitali bukvicu
Iva Novosel: Rolada od pilećeg zabatka s komponentama na tanjuru koje zabavljaju - 2
Pokrovitelj Cekin

Iva Novosel: Rolada od pilećeg zabatka s komponentama na tanjuru koje zabavljaju

Iva Novosel u prošlogodišnjem MasterChefu naučila je kako je dobra priprema u kuhinji bit svega, ali i kako se snaći kada nešto pođe po krivu. U tom trenutku iz neke prvobitne ideje na kraju se stvori kreativno jelo i fantastičan recept za koji će svi pitati. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close