• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #mc akademija

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle

Prošlogodišnji kandidat MasterChefa Manuel Crnobrnja u poznatom je kulinarskom showu učio izlaziti iz zone komfora i biti inovativan, a nama je pokazao kako piletinu učiniti spektakularnom.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 13.01.2025 12:00 komentari
viber Created with Sketch.

Galerija Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle 3 Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle 3 Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle 3 Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle 3

U trendu Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Likeri - 5 Domaće i fino Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon Varivo s oslićem i krumpirom Iz nove kuharice Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu

Manuel Crnobrnja u prošlogodišnjem polufinalu Masterchefa pao je na jelenu, mesu je trebalo još nekoliko minutica da bude savršeno pečeno, a toliko je bilo potrebno i za plasman u finale.

Zbog te glavne komponente na tanjuru nije uspio izboriti ulazak u finale, ali danas, kaže, ne žali ni za čim i sa sobom nosi nebrojeno puno sretnih trenutaka, ali i kulinarskih trikova iz tog showa.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Neke od njih pokazao nam je na jelu koje će piletinu, za kojom najčešće posežemo u dućanima, učiniti zanimljivijom i malo drugačijom. Cekin batak i zabatak idealan je za spravljanje polusfere koju je Manuel punio s gljivama. Sočno tamnije pileće meso dodatno je obogatio espumom, odnosno pjenom od parmezana i poslužio ga uz kremu od cvjetače sa smeđim maslacem, čipsom od batata i gelom od cikle.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Krema od povrća bit će ukusnija sa smeđim maslacem, kaže Manuel, jer joj daje bogat orašasti okus. Cekin pileći batak i zabatak otkostite (u trgovinama je dostupan i već unaprijed otkošteni), te ga sjeckalicom uz začine, malo vrhnja i gustin razraditi u glatku smjesu, koju ćete staviti u kalup.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Gel je poslužio na dva načina – od njega je izrezivao trokutiće, a ostatak je razradio štapnim mikserom u željenu teksturu, koju je onda lako na tanjur staviti pomoću dozirke. Espuma od parmezana može se napraviti i bez sifona, koji većina nema kod kuće, koristeći štapni mikser, samo je bitno da je vrhnje u koje ste rastopili parmezan toplo.

Za hrskavu komponentu uvijek je dobar izbor čips, ovoga puta od batata. Kod njega je bitno da ulje ne prelazi 160 Celzijevih stupnjeva jer bi mogao zagoriti po rubovima, a ne imati tu željenu hrskavost. Kako svi ti savjeti izgledaju u praksi, pogledajte u našem videu, a niže vam donosimo i recept uz koji ih možete isprobati i sami.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana, čipsom od batata i gelom od cikle

Sastojci:

  • 400 Cekin pilećeg batka i zabatka
  • 100 g smeđih šampinjona
  • 10 g gustina
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 ml soka od cikle
  • 1 g agar-agara
  • 500 g cvjetače
  • 100 g maslaca
  • 50 g mascarponea
  • 100 g parmezana
  • 1 cijeli batat
  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml suncokretova ulja
  • sol
  • papar
  • ¼ žličice cimeta

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Priprema:

1. Očistite Cekin pileći batak i zabatak od kosti i kože. Narežite ga na manje komade te izblendajte sa 100 ml vrhnja za kuhanje uz dodatak gustina, soli i papra.

2. Nasjeckajte gljive na fini brunnoise te ih sotirajte na malo maslinova ulja uz sol, papar i cimet. Kada izgubi tekućinu, maknite ih s vatre.

3. Smjesu od pilećeg batka i zabatka ravnomjerno rasporedite u prethodno nauljeni kalup i ostavite manju prazninu, odnosno udubinu. Prazninu ispunite farsom od gljiva te sve pokrijte s još malo smjese. Pecite 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva.

3. Za vrijeme pečenja naše polusfere napravite kremu od cvjetače. Cvjetaču narežite na manje komade te je kuhajte u 500 ml mlijeka otprilike 30 minuta.

4. Dok se cvjetača kuha, napravite smeđi maslac tako da lagano zagrijavate maslac dok ne osjetite orašastu notu u mirisu a on poprimi zlatno smeđu boju. Tada ga maknite s vatre.

5. Procijedite cvjetaču, dodajte joj mascarpone, smeđi maslac, sol i papar te sve zajedno izradite štapnim mikserom u svilenkastu kremu.

6. Za gel prokuhajte sok od cikle i agar-agar. Kuhajte dvije minute od trenutka kada zavrije. Nakon toga ohladite ga i pričekajte da se stisne. Kada se stisne, izradite ga pomoću štapnog miksera do svilenkaste teksture.

7. Za čips od batata izrežite batat mandolinom na tanke ploške te ga pržite u suncokretovu ulju zagrijanom na 160 stupnjeva jednu minutu. Potom ga izvadite na papirnati ručnik kako bi se upila masnoća.

8. U 200 ml vrhnja za kuhanje dodajte parmezan. Zagrijavajte do vrenja. Maknite s vatre i štapnim mikserom formirajte pjenu tako što njime dodirujete samo površinu tekućine.

9. Sve komponente servirajte poput Manuela ili po svom izboru.

Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle Manuel Crnobrnja: Polusfera od piletine s gljivama, espumom od parmezana i gelom od cikle (Foto: Nova Studio)

Dobar tek!


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Koka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #mc akademija
  • #cekin
  • #Manuel Crnobrnja
  • #Masterchef Akademija
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Gdje klizati na otvorenom u Hrvatskoj 2025?
Ledena bajka
5 klizališta na otvorenom u Hrvatskoj koja obavezno treba isprobati u prosincu
Raskošan i lagano pripit: Jednostavan božićni kolač koji može stajati pola godine
Da bude na vrijeme
Raskošan i lagano pripit: Jednostavan božićni kolač koji može stajati pola godine
Recept za linzere koje mogu napraviti i oni koji nikad nisu ušli u kuhinju
Najslasniji kolačići
Recept za linzere koje mogu napraviti i oni koji nikad nisu ušli u kuhinju
Tjedni jelovnik adventska jela od 8. do 14.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bolje nego s Adventa? Fritule punjene Oreo keksima i još šest jela koje ćemo raditi ovog tjedna
Ne možete pogriješiti: Sarma za koju će vas svi tražiti recept i repete
Smotajte je
Ne možete pogriješiti: Sarma za koju će vas svi tražiti recept i repete
Život u mraku: kako izgledaju dani u europskim gradovima gdje zimi nema svjetla
Ni prst pred nosom
Život u mraku: Kako izgledaju dani u europskim gradovima gdje zimi nema svjetla
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Najveće klizalište u Europi
Za 5000 klizača
Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom?
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nakon javne osude stiže Kumerleova isprika: "Žrtva je žrtva. Svaka zaslužuje poštovanje"
"OBJAŠNJENJE" I "ISPRIKA"
VIDEO Oglasio se muškarac koji je gazio ruže za ubijene žene
Tajland pokreće zračne napade na Kambodžu
napad duž granice
Počeo novi rat: Izvedeni zračni udari, propao mirovni sporazum
Japan tvrdi da s kineskog nosača zrakoplova nastavljaju intenzivne zračne operacije
KINA I JAPAN
Sukob se pogoršava: "To signalizira potencijalni napad"
show
Kylie Jenner zablistala je u crvenom kožnom topu s dubokim dekolteom
provokativna kylie
Ispod nije nosila ništa! Raskopčani zip kožne jakne istaknuo bujno poprsje mlade milijarderke
Patrizio Ratto u prvoj polufinalnoj emisiji showa Supertalent
''volim te više nego ikada!"
Što se ovdje dogodilo?! Maja je pojurila za njim na binu, a onda je uslijedio show!
Mario Šušinjak u prvoj polufinalnoj emisiji showa Supertaalent
podržali ga giuliano i karan!
Jedno od najvećih otkrića ove sezone Supertalenta - skromni skladištar Mario!
zdravlje
GLP-1 terapija za mršavljenje: Evo što se dogodilo troje ljudi koji su je isprobali!
Dobro je znati!
GLP-1 terapija za mršavljenje: Evo što se dogodilo troje ljudi koji su je isprobali!
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Ne morate se iscrpljivati treninzima
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Pomogla pri radovima i postala viralni hit! Pogledajte zašto
Pokažite što znate!
Pomogla pri radovima i postala viralni hit! Pogledajte zašto
tech
Ove dvije generacije sve češće obolijevaju od rijetkog oblika raka čiji se simptomi lako mogu krivo interpretirati
Novo istraživanje upozorava
Ove dvije generacije sve češće obolijevaju od rijetkog oblika raka čiji se simptomi lako mogu krivo interpretirati
Ukrajinci sada imaju širok raspon oružja dugog dometa za napade duboko u ruski teritorij
Neprestano razvijaju nova rješenja
Ukrajinci sada imaju širok raspon oružja dugog dometa za napade duboko u ruski teritorij
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
sport
SuperSport Hrvatski nogometni kup: Parovi četvrtfinala su poznati, pogledajte ih
Kome ide Rabuzinovo sunce?
Izvučeni parovi četvrtfinala Kupa: Dinamo protiv četvrtoligaša, Hajduku najgori mogući ždrijeb!
Evo što su Jeličić i Vejić rekli za suđenje Patrika Kolarića u derbiju
glavna tema
Evo što su Jeličić i Vejić rekli za suđenje Patrika Kolarića u derbiju
VIDEO Gol koji je osramotio Bernabeu: Celta ušetala u mrežu Reala
Za pobjedu
VIDEO Gol koji je osramotio Bernabeu: Celta ušetala loptu u mrežu pored devetorice
tv
Supertalent: Spektakl u prvom polufinalu Supertalenta!
MAESTRALNI NASTUPI!
Spektakl u prvom polufinalu Supertalenta!
MasterChef: Kandidati MasterChefa zaigrali novu igru! Tko najbolje imitira članove žirija?!
GUESS THE CHEF
Kandidati MasterChefa zaigrali novu igru! Tko najbolje imitira članove žirija?!
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
putovanja
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Ne možete pogriješiti: Sarma za koju će vas svi tražiti recept i repete
Smotajte je
Ne možete pogriješiti: Sarma za koju će vas svi tražiti recept i repete
novac
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Inspirativna priča
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
lifestyle
Ulična moda trudnica iz Zagreba u pletenoj haljini
I visoke čizme
Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model
Laura Gnjatović u bundi i trapericama na zagrebačkoj špici
I raskošna bunda
Laura Gnjatović: Uske traperice i ženstvene čizme nepogrešiva su kombinacija za zagrebačku špicu
Sve viče „Beauty, beauty, beauty“: Kreacija Maje Šuput i gore i dolje prava je senzacija
prvo polufinale
Sve viče "Beauty, beauty, beauty": Kreacija Maje Šuput i gore i dolje prava je senzacija
sve
Ulična moda trudnica iz Zagreba u pletenoj haljini
I visoke čizme
Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model
SuperSport Hrvatski nogometni kup: Parovi četvrtfinala su poznati, pogledajte ih
Kome ide Rabuzinovo sunce?
Izvučeni parovi četvrtfinala Kupa: Dinamo protiv četvrtoligaša, Hajduku najgori mogući ždrijeb!
Evo što su Jeličić i Vejić rekli za suđenje Patrika Kolarića u derbiju
glavna tema
Evo što su Jeličić i Vejić rekli za suđenje Patrika Kolarića u derbiju
Iva Novosel: Rolada od pilećeg zabatka s komponentama na tanjuru koje zabavljaju - 2
Pokrovitelj Cekin

Iva Novosel: Rolada od pilećeg zabatka s komponentama na tanjuru koje zabavljaju

Iva Novosel u prošlogodišnjem MasterChefu naučila je kako je dobra priprema u kuhinji bit svega, ali i kako se snaći kada nešto pođe po krivu. U tom trenutku iz neke prvobitne ideje na kraju se stvori kreativno jelo i fantastičan recept za koji će svi pitati. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close