Nika Pintar i Bruno Balen, osnivači hrvatskog startupa Cidrani, na stol donose ljekovite domaće proizvode čija snaga leži u probioticima, enzimima i mikronutrijentima, ključnima za dobar imunitet i snažan organizam.  

Potvrda njihova truda nije izostala te iz Pariza stižu lijepe vijesti: linija funkcionalnih dodataka jelima Cidrani Four Seasons dobila je priznanje jednog od vodećih svjetskih prehrambenih sajmova - SIAL Paris.

Iako su tek nedavno izašli s istoimenom gastronomskom linijom – Four Seasons (četiri godišnja doba), postali su dio 'SIAL Innovation selekcije 2020' u sklopu SIAL Pariz sajma, na kojem se predstavljaju inovativni funkcionalni prehrambeni proizvodi, a koji se odvija svake druge godine.

Stručni žiri dodijelio je liniji Cidrani Four Seasons priznanje s kojim ulaze u utrku za glavnu nagradu, SIAL Grand Prix Innovation Awards.

Višefazni proces fermentacije u mješavini spaja jabučni ocat, sirovi med te začinsko bilje (đumbir, kurkuma, komorač i korijander), kao i mediteransko bilje (ružmarin, borovica i lavanda) s okusima dimljene paprike, čilija i kumina, kardamoma, klinčića i cimeta. 

"Ponosni smo što su upravo Four Seasons proizvodi Ver, Aestas, Autumnus i Hiems osvojili ovako prestižnu nagradu u međunarodnim razmjerima.

Ovo nam je priznanje od velikog značaja i potvrda našoj posvećenosti inovacijama i Cidrani brendu. Veselimo se daljnjoj simfonijskoj utrci za Grand Prix nagradu", ističu Nika Pintar i Bruno Balen, osnivači hrvatskog startupa.

Cidrani se inače na tržištu istaknuo u razvijanju inovacija i istraživanja na području fermentacije s fokusom na visoku količinu mikronutrijenata u proizvodima. Trenutačno u svom portfelju imaju sedam proizvoda: Cidrani Original - živi jabučni ocat s ‘wild mother’ kulturom, Cidrani Honey - infuziran sirovim medom te četiri Cidrani Four Seasonsa - inovativan spoj živog octa, fermentiranog začinskog bilja i sirovog meda, bogat probioticima, enzimima i mikronutrijentima.

Osim na webshopu, proizvodi se mogu pronaći u specijaliziranima trgovinama i trgovinama zdrave hrane, a više detalja o Cidrani proizvodima možete pronaći na njihovoj stranici. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju