Ne bacajte hranu. Upotrijebite svaki sočni komadić. Evo što vam predlažemo...

Sorbet od lubenice

Ostalo vam je lubenice koju ne možete pojesti prije nego što se počne kvariti? Napravite od ostataka osvježavajući sorbet. Dovoljno je izblendati slatki crveni plod s malo limunova soka i staviti u ledenicu nekoliko sati da se smrzne.

Lubenica Hrana i piće 3 odlična razloga zbog kojih trebamo češće jesti lubenice

Kockice leda od lubenice
S obzirom na toda lubenica ima visoki postotak vode, idealna je i za pripremu aromatiziranih komadića leda. Izblendanu lubenicu stavite u posudice za pripremu leda, pa nakon zamrzavanja iste iskoristite za posluživanje koktela. Kockice leda od lubenice posebno će dobro pristajati uz sangriju.

Smoothie
Kakav bi to smoothie bio bez sočnog zamrzutnog voća? Ostatke lubenice narežite na manje komade, pohranite u ledenicu, pa iskoristite sljedeći put kada pripremate ukusni smoothie.

Sangrija od lubenice Hrana i piće Mirisna sangrija od lubenice zbog koje će vam susjedi kucati na vrata

Salata od lubenice
Lubenicu možete iskoristiti i za pripremu slanih salata. Da dobro ste pročitali. Ovo ljetno voće izvrsno se sljubljuje s feta sirom, rikulom i mentom.

Lubenica na roštilju
Želite li uživati u lubenici na nov način? Narežite je na krške, lagano posolite i stavite na roštilj. Vjerovali ili ne, taj će trik još više podcrtati njezinu slatkoću.

Lubenica Hrana i piće 5 neočekivanih razloga zašto trebamo jesti koštice lubenice

Lubenca u juhi
Jeste li čuli za gazpacho? Ova španjolska juha obično se priprema od izblendane svježe rajčice, krastavaca i drugog povrća te se poslužuje hladna. Umjesto svježih krastavaca u juhu stavite zeleni dio lubenice koji većina baca u smeće, te se poigrajte s ostatkom ukusa.

Lubenca u sušiju
Lubenicu možete iskoristiti i za pripremu vegetarijanskog sušija. Crveni plod narežite na sitne komadiće pa ih pomiješajte sa svježim krastavcima i avokadom te zarolajte s rižom i norijem. Dobar tek!

Napravite salatu s lubenicom i feta sirom Napravite salatu s lubenicom i feta sirom (Foto: Stockfood)