• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Kulinarski okršaj blogera: Jelena odnijela pobjedu svojim pogačicama po uzoru na falafel

Kako napraviti lažni falafel, zasladiti bulgur bez šećera, napraviti vučene gljive ili polpete od neuspjelog humusa, pokazale su nam Jelena Markota i Marie Wasler u prvom dvoboju Kulinarskog okršaja blogera.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 21.10.2022 12:59 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2

U trendu Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom Tješi i grije Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom Ivica i Marica - 3 Bolji život Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend

U prvom okršaju našeg kulinarskog serijala snage su odmjerile Jelena Markota i Marie Wasler. Zadatak im je bio napraviti jelo u kategoriji koja im je primarna, obje su imale sat vremena da od namirnica koje je pred njih stavio chef Darko Vlašić naprave veganski specijalitet.

Na radnoj jedinici dočekala ih je Konzumova vrećica u kojoj su bili bulgur, slanutak, kuhana cikla, mrkva, cherry rajčica, rog paprika, patlidžan, bukovače, limun, ljubičasti luk, češnjak i začini. Nakon što su vidjele namirnice iznenađenja, Jelena i Marie iskoristile su prvih nekoliko minuta za odluku o tome što će od ponuđenog koristiti. Osim osnovnih namirnica, mogle su uzeti brašno i cornflakes kako bi upotpunile svoja jela.

''Kad sam pogledala u vrećicu, u glavi mi se stvorilo puno različitih kombinacija. Najteže mi je u početku bilo pročistiti i odlučiti s čime raditi kako bih imala dovoljno vremena posvetiti se odabranim namirnicama. Onda sam nekako gledala što paše s kojim okusom i eliminirala jednu po jednu stvar'', prisjetila se Jelena, koju je na prvu inspirirala kuhana cikla. ''S obzirom na to da smo dobili kuhanu ciklu, koja ima dosta prirodne slatkoće, znala sam da nju želim koristiti. Nije mi odmah bilo kristalno jasno što ću raditi, neke stvari sam odlučila u zadnje tri minute, pa sam tako sok od cikle iskoristila za bulgur.''

Od ponuđenih namirnica većina je po mjeri Marie. ''Uvijek sam sretna kad vidim cherry rajčice, slanutak, bulgur, luk, češnjak, limun, to su meni baš drage namirnice. Gljive su uvijek super u veganskoj prehrani, to su mi bile top namirnice'', rekla je Marie i priznala da joj je sam početak bio poprilično kaotičan. ''Imale smo puno izbora, nismo znale što nas čeka i onda se trebaš sabrati i smisliti nešto. Išla sam korak po korak, izdvojila sam namirnice koje najviše volim i krenula. A onda se nadaš najboljem.''

U tih sat vremena Jelena i Marie svakako su pokazale da barataju namirnicama i tehnikama, a pokazale su i veliku dozu snalažljivosti. Uz manjak začina kojima se svakodnevno koriste uspjele su napraviti jela od nekoliko komponenti.



Marie je oduševila idejom o vučenim bukovačama, koje je ispekla na naglo na maslinovu ulju s malo češnjaka. To je bila ''točka na i'' bulguru s pečenim i svježim povrćem koji je oponašao rižoto, a kako je neuspjeli humus pretvorila u polpete, pogledajte u videu.
Upravo su gljive bile element koji je najviše oduševio chefa Darka Vlašića, no to Marie, nažalost, nije bilo dovoljno za pobjedu.

''Vidi se da Marie voli začinjenu hranu. Nisam protivnik, ali volim zaokružene okuse'', rekao je chef. No, bez obzira na ispadanje iz serijala, Marie priznaje da ne bi ništa promijenila: ''Jako sam zadovoljna, pogotovo sam kad probala jelo, bilo mi je fino. Dok sam kuhala, nisam stigla probavati jer sam bila posvuda, nisam se mogla fokusirati, tako da sam zadovoljna. Volim takva jela s puno povrća. Unutra je bilo sve što volim.''

Jelenin pobjednički tanjur sastojao se od hrskavih pogačica, kreme od patlidžana i bulgura.
''Napravila sam pogačice inspirirane falafelom, znam da je to grehota reći s obzirom na to da je kuhani slanutak i da nema kumina, ali svejedno su hrskave jer sam koristila cornflakes. Kombinirala sam ih s pečenom kremom od patlidžana i malo bulgura za konkretnije jelo.''



Jelo je to, ako se pita Darka Vlašića, dostojno svakog restorana: ''Jelenino mi se jelo više svidjelo jer je koristila hrskavi element, napravila je super kremu od patlidžana, bulgur sa strane – imala je sva tri okusa dobro sročena na tanjuru. Okusi su bili izbalansirani, ništa nije iskakalo. Po meni ne treba puno začina, ova kombinacija je jako ukusna.''

Jelena je tako postala prva od troje finalista koji će se natjecati za titulu najboljeg u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera. Iako je u finale ušla zahvaljujući veganskom jelu, do pobjede će morati preko kategorije koja joj nije primarna.

''U finalu bih htjela bih vidjeti Darka Debića kao svog protivnika, rado i Darka Kontina. Bio bi super moment da se svi nađemo jer se znamo poslovno i privatno.''

U kojoj će kategoriji Jelena kuhati i s kime, pratite u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #okrsajblogera
  • #marie wasler
  • #jelena markota
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najpoznatiji mlin na svijetu: Kultno pariško mjesto u kojem su se okupljali i nacistički vojnici
Na današnji dan
Najpoznatiji mlin na svijetu: Kultno pariško mjesto u kojem su se okupljali i nacistički vojnici
Akcija čišćenja i besplatan ručak: HPD Kapela poziva ljubitelje prirode u Park prirode Žumberak
Idemo?
Akcija čišćenja i besplatan ručak: HPD Kapela poziva ljubitelje prirode u Park prirode Žumberak
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Prva sarma festivala
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike
Pokrovitelj Pivac
Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Zapišite ove datume: Najbolji hrvatski restorani nude vrhunske menije po promo cijeni
Pokrovitelj Mastercard
Zapišite ove datume: Najbolji hrvatski restorani nude vrhunske menije po promo cijeni
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Jednostavno
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Potraga za hrvatskim planinarima u Sloveniji koje je zatrpala lavina
zatrpala ih lavina
Velika tragedija - pronađena tijela hrvatskih planinara: "Troje mladih ljudi u jednom danu. Potreseni smo"
Prevrnuo se čamac na Dunavu: Ima mrtvih
IMA MRTVIH
Potraga za nestalima u Dunavu: Angažirana plovila, sonari, psi, HGSS, a podignuti i dronovi
Prometna nesreća Petrijevci kod Osijeka: jedna poginula, očevid na državnoj cesti D34
OČEVID U TIJEKU
Užas kod Osijeka: Kroz granje uočili slupano vozilo, u njemu pronađeno tijelo
show
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Barine pjesme o kojoj će se dugo pričati!
zdravlje
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
Izvrsni izvori
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
zabava
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Zdravlje na prvom mjestu
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
Bolje ne!
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
tech
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
Nije puno, ali statistički značajno
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Pojavile se brojne teorije
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
sport
Juventini stali u red za Modrićev dres poslije utakmice, ali jedan je imao najbolji plan i na kraju ga dobio
borba za "svetu majicu"
Juventini stali u red za Modrićev dres poslije utakmice, ali jedan je imao najbolji plan i na kraju ga dobio
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na Roberta Lewandowskog
Tragičar
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na legendu: "Šaljite ga u Saudijsku Arabiju"
Modrićeva čarolija donijela penal Milanu, a onda je uslijedio ogroman promašaj američkog Hrvata
Kakva prilika!
VIDEO Modrićeva čarolija donijela penal Milanu, a onda je uslijedio promašaj američkog Hrvata
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Did Tunja
2U1
Kakav nastup pun emocija! Dražen pod hitno treba otići na Broadway ili u Hollywood!
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Papi Bucket
KOKOŠI
Ovaj cover Majine pjesme morate čuti! Ostali smo bez riječi!
U dobru i zlu: Nada se da je ovo sve noćna mora iz koje će se probuditi
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nada se da je ovo sve noćna mora iz koje će se probuditi
putovanja
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Prestigli SpaceX
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
lifestyle
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
sve
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Barine pjesme o kojoj će se dugo pričati!
Jelena Markota i Marie Wasler
Konzum donosi

Prve kandidatkinje našeg novog serijala: Marie i Jelena svoje će snage odmjeriti u pripremi veganskih jela

One su svestrane i simpatične, znaju kako dobro kuhati i uz hranu uživati, biljne namirnice imaju u malom prstu, vole začinjeno i hrabre okuse. Marie Wasler i Jelena Markota dvije su od šestero food-blogera koji će se boriti za titulu najboljeg u našem serijalu pod nazivom Kulinarski okršaj blogera. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close