Galerija Juha 0

U trendu Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi"

Europska agencija za sigurnost hrane (eng. European Food Safety Authority, EFSA), krovno tijelo za pitanja sigurnosti hrane na području Europe moglo bi dopustiti prodaju kukaca za konzumaciju, prenosi Forbes. Ako agencija dopusti, prvi skakavci, cvrčci i crvi mogli bi stići na tržnice već najesen.

Tvrtke koje rade s kukcima pokušavale su dobiti odobrenje od Europske unije godinama, a u nekim europskim zemljama, kao što su Belgija, Danska, Francuska i Nizozemska, bube se mogu pronaći u supermarketima zbog blažih zakona.

Navodno se svake godine od kukaca proizvede oko 500 tona hrane za konzumaciju ljudi, ali ta bi se brojka mogla vinuti u nebo ako se upali zeleno svjetlo EFSA-e.

National Geographic prije nekoliko je godina objavio kako više od dvije milijardi ljudi redovito ima kukce na tanjuru, bilo kuhane ili sirove, a ta je brojka u međuvremenu narasla na 2,5 milijarde.

UN također smatra da su kukci zalog za budućnost u slučaju gladi, a slažu se i nutricionisti jer je u takvoj hrani obilje proteina, vitamina i minerala. Osim toga, prelaženjem s govedine na kukce uvelike bi se smanjila emisija stakleničkih plinova, čime bismo napravili veliku uslugu Zemlji.