Sjećate li se recepta za umak od feta sira koji se pekao u pećnici s rajčicama, češnjakom i začinima prije nego što se u njega dodala kuhana tjestenina? Taj recept bio je hit na društvenim mrežama i svi su ga isprobavali tijekom pandemije.

Na vrlo sličan način priprema se i ovaj zapečeni krumpir sa sirom. Krumpir se oguli, nareže na manje komade te stavi peći u pećnici s blokom feta sira i češnjakom u kori.

Neposredno prije kraja pečenja češnjak se istisne iz ljuske te pomiješa s rastopljenim sirom i krumpirom, a potom se sve zajedno vrati u pećnicu da se krumpir zapeče do kraja.

Iskoristite svježe začinsko bilje za pripremu ovoga jela poput ružmarina, peršina i timijana, a ne kraju nemojte zaboraviti pokapati sve zajedno s nešto svježe iscijeđenog limunovog soka.

Sastojci:

  • 700 g oguljenog krumpira
  • 150 g feta sira u komadu
  • 4-5 češnja češnjaka u kori
  • 3 žlice limunova soka
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog začinskog bilja
  • biljno ulje po želji

Priprema:

  1. Lim za pečenje namastite s nešto biljnog ulja.
  2. U lim za pečenje stavite očišćeni i narezani krumpir. Posolite i popaprite po želji i sve dobro promiješajte.
  3. U lim za pečenje stavite i češnjak u kori.
  4. Na sredinu lima stavite feta sir.
  5. Stavite peći sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 do 35 minuta. Kada je krumpir pečen izvadite lim iz pećnice.
  6. Pažljivo istisnite češnjak iz kore i pomiješajte s rastopljenim feta sirom.
  7. Pokapajte sve zajedno s limunovim sokom nasjeckanim začinskim biljem i naribanim parmezanom. Dodajte i još ulja po želji pa vratite krumpir u pećnicu da se zapeče oko pet minuta. Dobar tek!

Omiljena jela: 10 recepata s krumpirima koje ćete htjeti raditi u krug Krumpir Lyonnaise s karameliziranim lukom i peršinom Boxty Musaka +1 Šufnudli sa špekom i lukom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju