• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Širi u struku: Krojačnica je novi fast food u Zagrebu s genijalnom vibrom

Novi fast food u Horvaćanskoj otvorila su trojica prijatelja koji prije svega vole dobro jesti i uživati u životu, kao i vidjeti sretne i site ljude...

Nika Borovac 3.03.2020 06:30 komentari
viber Created with Sketch.
Krojačnica - 2
Krojačnica - 2 (Foto:Krojačnica)

Galerija Krojačnica - 3 1 Krojačnica - 2 1 Krojačnica - 1 1 Krojačnica - 5 1

U trendu Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata Wroclaw - 1 Za svačiji džep "Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka... NP Lovćen u Crnoj Gori - 5 NP Lovćen U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe

Novi fast food u Horvaćanskoj izazivao je znatiželju i prije nego što se otvorio. I zbog imena i zbog slogana koji je zbunjivao prolaznike. Krojačnica je nastala kao projekt trojice prijatelja koji prije svega vole dobro jesti i uživati u životu, kao i vidjeti sretne i site ljude.

Iako im je slogan "širimo u struku", na jelovniku su jela koja se pripremaju od zdravih i domaćih namirnica pa uspijete li odoljeti želji da kušate sve što imaju u ponudi, nema brige, nećete se udebljati. Ime lokala neke privlači, a druge ostavlja s upitnikom poviše glave pa se ekipa iz Krojačnice između narudžbi pozabavi i gostima koji su donijeli sako ili hlače koje treba skratiti. Nakon što gosti shvate da se ondje po mjeri kroje jela, a ne tkanine, neki i ostanu na ručku.

A što se  jede u Krojačnici?

Burgeri i sendviči, svakome prema kroju - od ficleka do peglića, a imaju i finih salata. Klasični ficlek totalni je hit, a slijede ga boho šik salata (brokula, mrkva, paprika i tikvica s grilla, pileći zabatak i umak od kurkume), kao i štreberski burger od sto posto mljevene junetine u brioche pecivu. Tu su i prpošna salata sa slanutkom i povrćem, kao i farmerski sendvič s junetinom, jajetom, špekom i karameliziranim lukom. Od "modnih dodataka" ubaciti možete i dodatnog sira, špeka itd.

PK: Tko čini tim Krojačnice?

Tim Krojačnice čine Pero (Petar Kaić), Karlo (Karlo Srketić) i Krešo (Krešimir Znika), a radi se o ljudima koji dijele istu strast. Svatko od nas posjeduje iskustva koja smo pretočili u stvaranje Krojačnice u ideji da stvorimo nešto autentično, drugačije od drugih. Kao tim smo jako homogeni, kao i burgeri koje radimo, svaki sastojak u cjelini te oduševi! Osim što smo kolege, mi smo i prijatelji te se družimo i kada nismo u kuhinji.

PK: Recite nam nešto više o sebi.

Pero: Imam 36 godina, nemam formalnog iskustva u dotičnoj djelatnosti, ali volim jesti. Poduzetnik sam i volim nove ideje i startupove, u Krojačnici sam zadužen za sve što nije sama proizvodnja hrane, ali aktivno sudjelujem u stvaranju novih okusa koje plasiramo.

Krešimir: Ja sam Perin frend i imam 44 i pol godine (smijeh). U Krojačnici sam zadužen za termičku obradu i plasiranje naručenih jela u što kvalitetnijem obliku i u što kraćem vremenu. Volim to što radim, jer osim što mi je kreacija okusa koje nudimo primarni zadatak, u Krojačnici mi je važno ono što slijedi nakon toga, a to je efekt koji postižemo kod ljudi – zadovoljstvo, sreća, druženje i radost. Mi zapravo želimo vidjeti sretne ljude. Naša hrana povezuje, čini ljude sretnima.

Karlo: Imam tek trideset i jednu, i ja sam frend obojici (smijeh). Imao sam aferu s jednim velikim lancem fast fooda u Hrvatskoj, potrajala je ta ljubav nekoliko godina, dogurao sam i do general managera, ali u meni je uvijek postojala želja za stvaranjem novih okusa i atmosfere koja nije umjetno stvoreni produkt mašinerije u kojoj je sve predodređeno vremenom i uvjetima. Kada mi se pružila mogućnost da postanem dio tima Krojačnice, objeručke sam je prihvatio jer, gle, to je to, radimo hranu najbolje što možemo jer želimo da je to stvarno fino i da se čovjek najede. Da je ukusno, da izaziva emocije, da stvara sreću i da prostor sam po sebi postaje prostor prepoznat po osjećajima i iskustvima zbog kojih se tu odlično osjećaš.

Krojačnica - 4 Krojačnica - 4 (Foto: Krojačnica)

PK: Kako ste došli na ideju otvaranja fast fooda?

Volimo imati goste, i privatno, a i profesionalno. Volimo ugostiti nekoga jer kad je gost zadovoljan, i mi smo zadovoljni.

Zagrebačka street food scena u posljednjih je deset godina procvala i jako se mnogo napravilo za kvalitetnu ponudu. Međutim, sada dolazimo ponovno do svojevrsnog zasićenja. Mislim da nedostaje hrabrosti kako bi se proširila ponuda.

Partnerstva nastaju kada više ljudi dijeli određenu viziju, ne nužno motivaciju, ali viziju da. Krojačnica nastaje kao projekt trojice prijatelja koji vole hranu i njezinu moć okupljanja. Naša je osnovna želja da stvaramo jela i iskustva koja čine ljude oko nas sretnima i sitima. :)

Još od davnina hrana je ono što okuplja ljude za stolom, a tamo najlakše nastaju i rastu odnosi. Prijateljski, obiteljski, ljubavni i drugi. To je nešto što prepoznajemo i što želimo graditi. Postoje ljudi koji jedu da bi živjeli i koji žive da bi jeli. To su dva ekstrema, ali možemo se složiti da postoje ljudi koje hrana usrećuje više, a neke manje. To su one osobe koje vole probavati nove stvari, osobe koje osjetilom okusa doživljavaju sreću. Mi u Krojačnici takvi smo ljudi i hrana nas usrećuje, a još nas više usrećuje tu sreću podijeliti s drugima.

Možda je najbolje to usporediti s glazbom. Oni koji zaista uživaju u glazbi vole podijeliti neku novu kompoziciju s prijateljem ili nekom osobom koja jednako tako voli glazbu. Pronaći se na istoj valnoj duljini kao u glazbi vrijedi i u gastronomiji.

PK: Kako ste smislili ime?

Krojačnica nastaje kao odgovor na pitanje "Kako usrećiti ljude hranom?" i iz težnje da na zabavan i drugačiji način predstavi svoju ponudu na fast food sceni. Krojački elementi predstavljaju "nastajanje" iz kojih se najviše nameću krojevi kao "varijante" jela koje pripremamo. Ostali su elementi dekorativnog karaktera i njihova je uloga stvaranje šaljive i razigrane atmosfere, tj. slike u javnosti. Skrojili smo za svakoga ponešto!

Osim imena, gostima je često privlačan i naš slogan "Širimo u struku!". No neki nas ponekad i malo krivo shvate. Naša hrana ne deblja, naša hrana je zdrava, čini te zdravim, da imaš prirodnu i zdravu figuru, odnosno struk.

U posljednje vrijeme često nam navraćaju i gospođe na skraćivanja i ostale krojačke popravke, pa se malo iznenade kada vide da usred Krojačnice nešto pečemo.

PK: Kako ste osmislili ponudu, a kako ste se odlučili za lokaciju?

Za ponudu su zaslužna naša nepca, koja su, sudeći po sve većem broju naših gostiju, odradila značajan i težak posao, dok je odluka o lokaciji bila uvjetovana odnosom onoga što smo si mogli u danom trenutku priuštiti. Osim te strane, lokacija je zaista odlična. Mi i dalje radimo na prepoznatljivosti Krojačnice i vjerujemo da je lokacija lako dostupna svima onima koji nas žele upoznati i probati okuse koje spravljamo.

No jela iz Krojačnice možete naručiti i putem Glova, Wolta i Pauze.hr, tako da smo tako naše okuse približili svima i u daljem okruženju.

PK: Kakav je koncept prostora i jelovnika.

Iskreno, nama je jelovnik ispred prostora. Prostor je sam po sebi nužan jer je dio poslovanja, no nismo od onih koji puno vremena posvećuju uređenju, a manje jelovniku. Uredili smo za početak osnovu, da možemo početi i dalje uređujemo malo-pomalo. Tu se dosta oslanjamo na iskustvo gostiju, u ovom trenutku već znamo što nam je činiti s uređenjem prostora u idućim mjesecima. No da se vratimo na jelovnik, nama je zaista važno gledati ljude kako mljackaju hranu koju smo mi pripremili. Zato što uživamo u osmjesima zadovoljnih gostiju i zato što želimo da vam naša hrana uljepša dan. Uređen prostor kao dio ugostiteljskog posla je bitan, ali nama je dojam hrane daleko bitniji.

Krojačnica - 1 Krojačnica - 1 (Foto: Krojačnica)

PK: Gdje nabavljate namirnice?

Namirnice nabavljamo od lokalnih dobavljača, malih OPG-ova. Mesar je s Dolca, piletinu nabavljamo na Trešnjevačkom placu, prirodne sokove od OPG-a Vonić iz Popovače, salate su nam sve ekološkog podrijetla od OPG-a Zdenka Dodig.

PK: Imate li u ponudi umake ili dodatke koje sami pripremate?

Jedno od naših jela iz ponude su i krumpirići: narodni, lovački te elastični. Upravo na tim elastičnim možete kušati naš globalno hvaljeni umak!

PK: Koji su "bestselleri" u Krojačnici?

Za sada definitno klasični ficlek, slijedi ga boho šik salata, a štreberski burger također se penje na ljestvici traženijih.

PK: Hoće li vegetarijanci u Krojačnici ostati gladni ili imate nešto i po njihovoj mjeri?

Imamo; zove se ležerni ficlek, sadrži sejtan, sir, pečenu papriku, gljive i luk, pecivo sa sezamom. Jako fin kroj.

PK: Što se pije u Krojačnici, imate li kakva craft piva?

O, da, baš traje akcija na koju sve pozivamo: nakon konzumacije u Krojačnici ostavi recenziju na našem profilu na Facebooku ili Googleu i dobiješ craft pivo Ziher mukte. Ziher je inače pivo craft pivovare Pulfer, koje se pokazalo kao idealno craft pivo koje se stapa s našim okusima. Od ostalih pića, uglavnom sve standardno.

PK: A nešto slatko?

Čim dopunimo ponudu desertima, obećavamo da ćemo vas odmah obavijestiti. :)

PK: Koji vam je najbolji kompliment koji ste dobili od gosta?

Najbolji kompliment koji smo dobili bio je: "Hvala vam, popravili ste mi kvalitetu života!"

PK: Planirate li širiti ponudu?

Naravno, planiramo idućih dana odvojiti vrijeme za testiranje novih jela, neke ideje već su tu, neke smo i testirali. Zapravo, došli smo do zaključka kako to uopće nije jednostavan zadatak. Moramo biti jako posvećeni kreaciji i kroju, te doživjeti simultani zen koji će svjedočiti kako je to upravo to ono nešto uber-cool-super. S druge strane, ipak to mora biti skrojeno da odgovara svima i da u njega svi stanu.

  • #gdje sjesti
  • #fast food
  • #burgeri
  • #krojačnica
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pire od krumpira s vrhnjem i parmezanom recept
Savršenstvo bez mane
Recept za pire od krumpira kao iz najboljih restorana – toliko je fin da ga možete jesti i bez pečenog mesa
Najraskošnije dosad: Sve što trebate znati o ovogodišnjem Fuliranju u Zagrebu
Brojimo sitno...
Najraskošnije dosad: Sve što trebate znati o ovogodišnjem Fuliranju u Zagrebu
Simboli Zagreba od betona i čelika: Vjesnik, Mirkova cigara, Mamutica...
Upisani u povijest
Simboli Zagreba od betona i čelika: Vjesnik, Mirkova cigara, Mamutica...
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Jednostavno i fino jelo za usred tjedna: Tjestenina s brokulom, graškom i prženim pinjolima
Za 15 minuta
Jednostavno i fino jelo za usred tjedna: Recept za tjestenina s brokulom i graškom
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
IMAŠ PRAVO Jeste li znali da imate pravo na novčanu naknadu nakon prestanka radnog odnosa?
IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA
Jeste li znali da imate pravo na novčanu naknadu nakon prestanka radnog odnosa?
Prometni kaos oko Vjesnika: Zatvorene ulice, na snazi posebna regulacija
Velika gužva
Kolaps u Zagrebu! Najkritičnije je u ovim ulicama: "Tramvaji su stajali, jedva da su se pomakli. Totalni kaos"
Velika promjena na granici s BiH: Ako ovo niste napravili nećete moći napustiti zemlju
Vozači oprez
Velika promjena na granici sa susjedima! Ako ovo niste napravili, nećete moći napustiti zemlju
show
Meri Goldašić razvela se od supruga Jure
potvrdila šuškanja
Razvodi se Meri Goldašić! ''Dugo smo tražili načine, razgovarali...''
Josip Radeljak Dikan pohvalio se putovanjem svoje kćeri Lane Radeljak
''nije propustila...''
Dikan se pohvalio potezom svoje kćeri koji ga je oduševio: ''Ponosan sam na moje suho zlato''
Laura Gnjatović predstavila nacionalni kostim na izboru za Miss Universe
pogledajte video
Naša misica na svjetskom izboru predstavila nacionalni kostim koji nosi plemenito značenje!
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
zabava
Stavio kameru u perilicu posuđa, a snimka je iznenadila gledatelje
Zanimljivo
Stavio kameru u perilicu posuđa, a snimka je iznenadila gledatelje
Kako ga je nokautirala! Presudila obračun između muškaraca odlučnim udarcem pa pobrala ovacije
Ups...
Kako ga je nokautirala! Presudila obračun između muškaraca odlučnim udarcem pa pobrala ovacije
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Nezgodno
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
tech
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
Što to točno znači?
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Znanstvenici došli do zanimljivog otkrića: Ako na Marsu ima života, vjerojatno se skriva u - špiljama
Baš kao na Zemlji?
Znanstvenici došli do zanimljivog otkrića: Ako na Marsu ima života, vjerojatno se skriva u - špiljama
sport
Strašan udar za FIFA-u: Oni pripremaju novo Svjetsko prvenstvo: Zvat će Srbiju i BiH?
kakav plan!
Strašan udar za FIFA-u! Oni pripremaju novo Svjetsko prvenstvo: Zvat će Srbiju i BiH?
Ovih 16 reprezentacija igrat će europske dodatne kvalifikacije
POSLJEDNJA ŠANSA
Ovih 16 reprezentacija igrat će europske dodatne kvalifikacije
Zlatko Dalić komentirao ponašanje dijela navijača u Podgorici
Posve nepotrebno
Crnogorci pitali Dalića o skandiranju hrvatskih navijača: Evo što im je odgovorio
tv
Kumovi: Dogodila se sreća u nesreći – moraju djelovati brzo
KUMOVI
Kumovi: Dogodila se sreća u nesreći – moraju djelovati brzo
MasterChef: Izgleda da su svi bili iznenađeni Markovim odličnim tanjurom - čak i on sam!
DOBAR SPOJ
Izgleda da su svi bili iznenađeni Markovim odličnim tanjurom - čak i on sam!
MasterChef: Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
DRUGAČIJA TEHNIKA
Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
putovanja
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
raste pritisak
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
lifestyle
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Lejla Filipović u cipelama koje podižu cijelu kombinaciju bez previše napora.
OMILJENI MODEL
Lejla Filipović: Cipele koje bez previše napora podižu svaku kombinaciju, boja je vrh
Vanna u mokrim tajicama i sakou
Kombinacija je zakon
Vanna u "mokrim" tajicama uz koje omiljene jesenske čizme pristaju nepogrešivo
sve
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Lejla Filipović u cipelama koje podižu cijelu kombinaciju bez previše napora.
OMILJENI MODEL
Lejla Filipović: Cipele koje bez previše napora podižu svaku kombinaciju, boja je vrh
Pizzeria 14
Sretna četrnajstica

Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

Degustacijske gurmanske mini pizze idealne su za dijeljenje s društvom, a kušati možete i slasne sendviče, salate i deserte... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Lampion - 9 Hrana i piće
    Nostalgija u tanjuru

    Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

  • Kod Cvokonje - 4 Hrana i piće
    Do isteka zaliha

    Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...

  • Pizzeria 14 Hrana i piće
    Sretna četrnajstica

    Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close