Francuska salata neizbježan je dio blagdanskog stola. Tradicionalno se priprema od krumpira, graška, mrkve, kiselih krastavaca, kuhanih jaja i majoneze.

Ako ne smijete konzumirati jaja ili ste odlučili ograničiti unos te namirnice, to ne znači da ne možete uživati i u francuskoj salati. Kuhana jaja izuzmite iz recepta, a umjesto klasične majoneze napravite onu biljnog porijekla od ulja i sojina mlijeka sa štapnim mikserom.

Evo što vam je potrebno...

Parmezan i tjestenina su savršen par Hrana i piće Samo 4 sastojka! Kod kuće napravite "parmezan" u koji ne ide ni kap mlijeka

Sastojci za salatu:
300 grama krumpira
300 grama mrkve
300 grama graška
150 grama kiselih krastavaca

Za vegansku majonezu:

100 ml suncokretova ulja
50 ml sojina mlijeka
1 žlica jabučnog octa
1 žlica limunova soka
1 čajna žličica senfa
sol i papar po želji

Punjene paprike Hrana i piće Najlakše punjene paprike za osobe koje su se "pozdravile" s mljevenim mesom

Priprema:
1. Skuhajte krumpir, mrkvu i grašak u vodi. Narežite krumpir i grašak na kocke.

2. Izrežite kisele krastavce na manje komadiće.

3. Za vegansku majonezu: ubacite ulje, sojino mlijeko, jabučni ocat, limunov sok i senf u visoku posudu te štapnim mikserom pulsirajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Posolite i popaprite po želji.

4. Vegansku majonezu pomiješajte s povrćem. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Savjet plus:
Poslužiti se možete i gotovom smrznutom mješavinom za francusku salatu. No ona će imati bolji okus ako krumpir skuhate u kori i onda ga izrežete na kockice.