• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Jeste li znali

Hrvatski kuhari otkrili: Kakvi gosti najviše izlude osoblje u domaćim restoranima

Chefovi, kao i cijela restoranska ekipa će vam zamjeriti i nedostatak humanosti, odnosno ako se jednostavno ne pojavite u restoranu umjesto da nazovete i otkažete stol, ne poštujete konobare i kuhare ili inzistirate na tome da dobijete nešto što nije moguće...
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 3.06.2024 13:02 komentari
viber Created with Sketch.
Chef
Chef (Foto:Unsplash)

Mnogi chefovi će se složiti da im najviše dižu živce gosti koji ne cijene njihov rad, što uostalom nije nimalo neobično jer (ako ne računamo duhovne učitelje), malo ljudi će se sa smiješkom uzdići iznad takve situacije.

U trendu Pita od naranče i čokolade Za 15 minuta Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče Mesne okruglice u kremastom umaku Nećete im moći odoljeti Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku Gorski Kotar - 7 Za cijelo društvo Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu

Opravdano ili ne, chefovi se drže za glavu (ili srce) kada smatraju da gost ne poštuje namirnicu, a jedan od takvih primjera je kada se dobar i skup komad ribe ili mesa mora ispeći „well done“.

Neki će to nazvati karbonizacijom odreska, ostali jednostavno ne razumiju zašto netko želi tvrdi komad mesa, ali s druge strane nemaju svi ljudi teka kada vide crvenkaste sokove u tanjuru i meku, ružičastu unutrašnjost, a baš žele pojesti steak. Gost će reći kako je on taj koji plaća račun i jede odrezak pa makar imao i teksturu potplate, ali i chefovi imaju svoju stranu priče.

Chefovi, kao i cijela restoranska ekipa će vam zamjeriti i nedostatak humanosti, odnosno ako se jednostavno ne pojavite u restoranu umjesto da nazovete i otkažete stol, ne poštujete konobare i kuhare ili inzistirate na tome da dobijete nešto što nije moguće.

Kakva je situacija s hrvatskim chefovima doznali smo kada su nam ispunjavali kulinarski leksikon pa je tako chef Matija Bogdan objasnio: „Iz takta me može izbaciti onaj gost koji ne poštuje kuhara i kuharski zanat. Ja kao kuhar jako poštujem sve goste i trudim se oko njih stvarno jako, bez obzira tko su. Otkad kuham u Hrvatskoj primijetio sam da puno gostiju ne poštuje kuhare i ponaša se kao da su njihovi vlasnici“.

„Izbaciti iz takta me može onaj gost koji je jeo u dva restorana i misli da je sve u životu probao“, napisao je chef Filip Horvat, a chefica Ana Grgić Tomić objasnila kako ne postoji gost koji je može izbaciti iz takta.

Chefu Tomislavu Gretiću živce diže „nekulturan gost", Marku Palfiju „neuk“, Deniju Srdoču „gost koji ne shvaća koncept restorana“, a Davidu Skoki „glupan“.

Bracu Sanjina najviše smeta bahatost i manjak pristojnosti, baš kao i Hrvoja Zirojevića.

„Glupi ili neuki“ gost nije nužno onaj koji ne poznaje tehnike ili namirnice nego onaj koji ne želi proširiti vidike, naučiti ili isprobati nešto novo ako je već došao u takav restoran te toga nije svjestan. Uostalom, „glup ili neuk“ je i chef koji smatra da s lošim radom može zadržati goste.

Chefovi bi trebali imati razumijevanja za alergije i posebne načine prehrane i ako je to moguće prilagoditi jelo, ali oni gosti koji inzistiraju na tome da se izbaci namirnica poput luka iz variva, najčešće neće dobiti pozitivnu reakciju. Također, chefove će razljutiti i onaj gost koji kaže da je osjetljiv na gluten tek kada hrana stigne na stol.

Iznuđivanje besplatne hrane jer je burger navodno prepečen, juha previše slana ili salata kisela također ljuti chefove, osim ako se doista ne radi o njihovoj pogrešci. Osim toga, ako nešto nije u redu s hranom to se osjeti na prvi zalogaj, a ne nakon polovice porcije.

Misteriozni otok sa samo jednom kućom na kojem je "običnim smrtnicima" pristup zabranjen Surtsey - 1 Surtsey - 2 Surtsey - 3 +1 Surtsey - 4

  • #Jeste li znali
  • #restorani
  • #chef
  • #Gosti
  • #bonton
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Stari grad Visoki i Piramida Sunca: Pogledajte fotografije mjesta na kojima legende sreću ljepote prirode
Neopisivo!
Stari grad Visoki i Piramida Sunca: Pogledajte fotografije mjesta na kojima legende sreću ljepote prirode
Snažni Max: Sendvič koji Nijemci jedu za jače mišiće, ali i libido
Jednostavno, a prefino
Snažni Max: Sendvič koji Nijemci jedu za jače mišiće, ali i libido
Još stignete: Ekskluzivni meniji u vrhunskim restoranima po posebnim cijenama
Pokrovitelj Mastercard
Još stignete: Ekskluzivni meniji u vrhunskim restoranima po posebnim cijenama
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima
Pokrovitelj Kenwood
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima
Jeste li znali? 6 stvari koje nikada ne bismo smjeli baciti u odvod
Neokolišaj
Jeste li znali? 6 stvari koje nikada ne bismo smjeli baciti u odvod
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Zimska idila: odmor u Gorskom Kotaru
Za cijelo društvo
Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Pedesetak eura
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pobjegao opasni kriminalac iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Drama u Njemačkoj
Opasan kriminalac pobjegao iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Mladi ribolovac izvukao neočekivan ulov ispod Pelješkog mosta, završio je na istraživanju: "Ovo je velika rijetkost"
kao iz ribičke legende
Mladi ribolovac izvukao neočekivan ulov ispod Pelješkog mosta, završio je na istraživanju: "Ovo je velika rijetkost"
Skandal u Istri: Policijski načelnik nosio sinu drogu, majka uništavala dokaze i dojavljivala informacije
obiteljska mreža
Policijski načelnik nosio sinu drogu u zatvor, majka uništavala dokaze
show
Životna priča Cass Elliot
razbijala stereotipove
Otišla je prerano, a priča o sendviču zasjenila je njezin nevjerojatan talent
Jakov Jozinović i Aleksandra Prijović zapjevali ''Ringišpil'' Đorđa Balaševića
spontani trenutak
Poslušajte kako to zvuči kada Prija i naš Vinkovčanin ukrste glasove!
Tko je princeza Delphine od Belgije?
neobična princeza
Godinama joj nitko nije vjerovao, a onda je DNK test razotkrio kraljevsku tajnu
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Podvarak od kiselog kupusa zapečen u rerni koji jača imunitet
Po preporuci nutricionistice
Podvarak od kiselog kupusa zapečen u rerni koji jača imunitet
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
zabava
Muškarac s "najvećim penisom na svijetu" odgovorio je pitanja koje su svi željeli znati
Zanimljivo
Muškarac s "najvećim penisom na svijetu" odgovorio je na pitanja koja su svi željeli čuti
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Urnebesno
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
tech
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Iskoristili nanotehnologiju
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Drevni Zemljin zrak star 6 milijuna godina pronađen u antarktičkom ledu
Nevjerojatno otkriće
Drevni Zemljin zrak star 6 milijuna godina pronađen u antarktičkom ledu
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Pronađeno rješenje
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
sport
Preminuo legendarni igrač Dinama Rudolf Rudi Belin
Počivao u miru
Tužna vijest iz Maksimira: Preminuo legendarni igrač Dinama
Ne slušajte Delijine i Aspinallove hejtere, ovo je apsolutni dokaz da je borba prekinuta
ANTE ZASLUŽUJE PRAVDU
Ne slušajte Delijine i Aspinallove hejtere, ovo je apsolutni dokaz da je borba prekinuta
Dinamo ostao bez kapetana Mišića na teškom gostovanju
PRETJERAO JE
Dinamo ostao bez kapetana Mišića na teškom gostovanju
tv
MasterChef: Odluka jednog kandidata šokirat će sve! "To je najveći klišej koji sam čuo, neka turska sapunica!"
NE PROPUSTITE!
Odluka jednog kandidata šokirat će sve! "To je najveći klišej koji sam čuo, neka turska sapunica!"
U dobru i zlu: Pokušao se igrati sa sudbinom, a sad mu se crno piše
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Pokušao se igrati sa sudbinom, a sad mu se crno piše
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Laura Samardžija
MAGIJA!
Je li ovo prava Elsa došla u Supertalent?! Što vi mislite o Laurinom nastupu?
putovanja
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Zimska idila: odmor u Gorskom Kotaru
Za cijelo društvo
Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu
novac
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Nije im prvi put
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Regionalne akvizicije
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
lifestyle
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Hodanje i mršavljenje: Plan od šest tjedana s kojim se kilogrami tope bez problema
BITNA JE I PREHRANA
Hodanje i mršavljenje: Plan od šest tjedana s kojim se kilogrami tope bez problema
15 tužnih filmova
EMOCIJE NA NAJJAČE
Vrijedni svake suze: 15 filmova zbog kojih ćete isplakati dušu
sve
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Preminuo legendarni igrač Dinama Rudolf Rudi Belin
Počivao u miru
Tužna vijest iz Maksimira: Preminuo legendarni igrač Dinama
Muškarac s "najvećim penisom na svijetu" odgovorio je pitanja koje su svi željeli znati
Zanimljivo
Muškarac s "najvećim penisom na svijetu" odgovorio je na pitanja koja su svi željeli čuti
Bruno Vokal
Potvrđeno je

Bruno Vokal se vraća u Noel: Velika vijest za zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom

"Veselim se svakoj osobi, gostu, prijatelju te s nestrpljivošću mogu reći da kreće uzbudljivo poglavlje", zaključuje novi "stari" chef. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Everesting - 3 Zanimljivosti
    Probijanje granica

    Znate li što je Everesting? Najizazovniji uspon na svijetu koji možete izvesti i na brdu iza svoje kuće

  • Bruno Vokal Aktualno
    Potvrđeno je

    Bruno Vokal se vraća u Noel: Velika vijest za zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom

  • Tvrtka CRA-Carlo Ratti Associati osmislila je izgled ovog samoodrživog planinarskog skloništa - 1 Zanimljivosti
    Samoodrživi bivak

    Planinarsko sklonište koje se savršeno uklapa u Alpe, a koje svakog dana može "samo proizvesti" nekoliko litara pitke vode

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close