Galerija ELFS: Raskošna rođendanska torta - 27 ELFS: Raskošna rođendanska torta - 15 ELFS: Raskošna rođendanska torta - 18 ELFS: Raskošna rođendanska torta - 5 ELFS: Raskošna rođendanska torta - 6 +25 ELFS: Raskošna rođendanska torta - 33

Sočan biskvit za ELFS tortu gotov je u trenu i priprema se sa samo četiri sastojka, a uz njihovu pomoć ovu tortu namijenjenu za slavlja i proslave napravio je Podravkin chef Mišel Tokić.

Nije bitno što se slavi - važno je da se slavi, šali se modni dvojac ELFS kojima je pritom najvažnije da je gostima na tulumu poslužena dobra torta. Zbog toga su, kažu, i ovom prilikom odlučili napraviti pravu i lijepu tortu pa da sve bude slavljenički kako i priliči. Klasični i svadbeni kolači Ivanova su najdraža slastica, a omiljenim breskvicama, kaže, nikad ne može odoljeti.

ELFS: Raskošna rođendanska torta - 25 ELFS: Raskošna rođendanska torta - 25 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U svojoj su karijeri ELFS bili i inspirirani jednim od naših najdugovječnijih brendova, Podravkom koja ove godine slavi 75 godina poslovanja. Na suradnju koja se sama od sebe nametnula posebno su ponosni jer, između ostalog, dokazuje da su moda i hrana spoj koji itekako funkcionira.

''Jedna od naših prvih majica kojom su se svi oduševili je bila majica s goveđom i kokošjom juhom. Svi su je nosili i svi su je obožavali, a onda su ljudi iz Podravke shvatili da smo zapravo spojili njihove dvije juhe u jednu i napravili majicu.'', priznaju ELFS i kažu kako su htjeli napraviti nepostojeću juhu jer su dizajn radili na svoju ruku bez ikakvog odobrenja i bili su svjesni kako time ulaze unose promjene u zaštićeni dizajn.

''Samoinicijativno smo došli na tu ideju, ali se svima zapravo svidjela i moramo se pohvaliti da od tada zapravo radimo majice za Podravku'', dodaje modni dvojac.

ELFS: Raskošna rođendanska torta - 33 ELFS: Raskošna rođendanska torta - 33 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Da ništa ne prepuštaju slučaju i da pomno planiraju svaki korak unaprijed Aleksandar i Ivan dokazali su i ranijom pripremom biskvita za tortu, odnosno pohvalili su se kako su sa samo četiri sastojka u trenu došli na ideju kako napraviti sočan i ukusan biskvit: ''Trebaju nam samo dvije mješavine Dolcela smjese za muffine, ulje, jaja i voda. Treba nam samo još i pećnica i mikser.''

Aleksandar i Ivan svoju su ELFS tortu radili uz pomoć chefa Mišela Tokića i u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'' ukrasili je zajedno s voditeljicom Tatjanom Jurić onako kako i priliči – u slavljeničkom stilu za sretnu 75. godišnjicu poslovanja koju ove godine slavi Podravka.

ELFS: Raskošna rođendanska torta - 27 ELFS: Raskošna rođendanska torta - 27 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - ROĐENDANSKA ELFS TORTA

Sastojci:

Za biskvit:

Za kremu:

Za dekoraciju:

  • oko 50 g bijele čokolade
  • par kapi crvene prehrambene boje

Priprema:

  1. Za biskvit, u posudu stavite 1 mješavinu za muffine, dodajte vodu, ulje, jaje i električnom miješalicom miješajte 3 – 4 minute da se smjesa dobro poveže.
  2. Kalup za torte (Ø 22 cm) premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje.
  3. Smjesu ulijte u namašćeni kalup, pospite čokoladnim zvjezdicama i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite 25-30 minuta. Postupak ponovite i s drugom mješavinom.
  4. Kad se biskviti ohlade prerežite ih da dobijete 4 kore.
  5. Za pripremu kreme prvo istucite šlag.
  6. Zatim u drugu posudu ulijte mlijeko i sadržaj vrećice kreme za kolače vanilija. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2-3 minute) da dobijete kremu. U nju lagano lopaticom umiješajte 1/3 pripremljenog šlaga. Kremu pripremite neposredno prije nadijevanja.
  7. Na prvi biskvit stavite 2 žlice voćnog namaza i lagano premažite ali ne do ruba (da kod premazivanja kreme ne oboji kremu). Nanesite sloj kreme (oko 1cm) i ponovite postupak dok ne završite s biskvitom.
  8. Na kraju tortu cijelu premažite istučenim šlagom.
  9. Bijelu čokoladu otopite, dodajte joj par kapi prehrambene boje da dobijete željenu nijansu roze, pa ju laganim pokretima nanesite po rubu torte.

Savjet: Za ukrašavanje možete koristiti voće, komadiće bijele čokolade, roza macaronse, pupoljke ruža, male puslice…

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju