• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #recept

Za meso koje se topi u ustima poput maslaca: Recept za goveđi gulaš iz pećnice

Obratite pozornost na to kojim redoslijedom stavljate povrće u vatrostalnu posudu kako se ne bi u potpunosti rastopilo u jelu...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 16.10.2021 09:31 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Beef bourguignon ili govedina na burgundski način slavno je jelo koje se može nazvati i francuskim gulašem od govedine u crvenom vinu.

U trendu Bunker JNA kod Novigrada Podravskog - 15 U odličnom stanju Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili Rakija Živjeli! Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela? Hmelj Najskuplje na svijetu... Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima

S obzirom na to da se termički obrađuje satima na niskoj temperaturi, meso je na kraju kuhanja mekano poput maslaca te se može rezati žlicom.

Iako se smatra nacionalnim jelom Francuske, svaki kuhar ima svoj recept za pripremu. Mi vam donosimo onaj najlakši – koji se veći dio vremena krčka u pećnici.

Obratite pozornost na to kojim redoslijedom stavljate povrće u vatrostalnu posudu kako se ne bi u potpunosti rastopilo u jelu.

Kako skuhati savršeni gulaš? Hrana i piće Kako skuhati savršeni gulaš? Ne činite ovih 5 čestih grešaka

Sastojci:
1 kg goveđih obraza
400 grama goveđeg repa
300 ml goveđeg temeljca
200 grama slanine
200 grama šampinjona
60 ml brendija
12 komada manje ljutike
5 mrkvi 
2 češnja češnjaka
2 žlice brašna
2 grančice timijana
2 klinčića
1 luk
1 boca crvenog suhog vina
1 lovorov list
1 čajna žličica muškatnog oraščića
1 čajna žličica mljevenog đumbira
svježi peršin
malo maslinova ulja
sol i papar

Paprikaš Hrana i piće Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?

Priprema:
1. U lonac stavite kuhati umak, odnosno nasjeckani luk i dva češnja češnjaka, jednu veću mrkvu narezanu na kolutiće i sve zalijte vinom.

U lonac stavite i začine poput mljevenog đumbira, muškatnog oraščića, klinčića, lovorova lista, timijana, peršina i papra. Kuhajte na umjerenoj temperaturi sve dok se smjesa ne reducira za pola.

2. U zasebnoj tavi prepržite slaninu narezanu na kockice. Kad slanine dobije zlatnožutu boju, izvadite je i stavite sa strane.

3. Na preostaloj masnoći pirjajte preostale mrkve narezane na kolutiće i gljive narezane popola. Pirjajte sve dok povrće ne dobije zlatnu boju, pa ih izvadite iz lonca.

4. Na istoj masnoći pirjajte i ljutiku narezanu na veće komade. Kada luk omekša, prebacite ih u istu posudu s drugim prepirjanim povrćem.

Slika nije dostupna Hrana i piće Američki gulaš s makaronima i sirom koji se kuha u jednom loncu

5. Ako u tavi više nema masnoće, dodajte malo maslinova ulja. Na njemu prepržite komade goveđih obraza i repa koje ste netom prije umočili u brašno.

6. Maknite meso s vatre kad dobije lijepu smećkastu boju.

7. Ulijte brendi kako biste deglazirali tavu. U tavu dodajte i temeljac te reducirani vinski umak iz kojeg ste prethodno odstranili povrće i začine. Sve dobro promiješajte.

8. Dobivenu tekućine prelijte u duboku vatrostalnu posudu, te u nju uronite preprženu govedinu. Pokrijte posudu aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva na 2 sata i 30 minuta.

9. Nakon isteka tog vremena izvadite govedinu iz pećnice, umiješajte u posudu prepirjano povrće, i sve zajedno termički obrađujte u pećnici još 30 minuta.

10. Odvojite meso od kosti repa i vratite ga u umak zajedno s hrskavom slaninom. Posipajte sa svježim peršinom te poslužite s preprženim kruhom. Dobar tek!

  • #recept
  • #govedina
  • #gulaš
  • #francuska kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najbolje i najmekanije palačinke Marija Mihelja: Pogledajte recept člana žirija MasterChefa
Škola kuhanja
Najbolje i najmekanije palačinke Marija Mihelja: Pogledajte recept člana žirija MasterChefa
Prhko tijesto punjeno najfinijom kremom: Najbolji recept za savršene princes krafne
Za prste polizati
Prhko tijesto punjeno najfinijom kremom: Najbolji recept za savršene princes krafne
Dalmatinska čičvarda: Recept za najfinije varivo od slanutka
Za sva godišnja doba
Dalmatinska čičvarda: Recept za najfinije varivo od slanutka
Za svaku priliku: Zapečeni špinat na maslacu s hrskavim kockicama kruha
Brzo i fino
Za svaku priliku: Zapečeni špinat na maslacu s hrskavim kockicama kruha
20 minuta od Metkovića: Predivan gradić u kojem Mediteran sreće Orijent
Skriveni biser
20 minuta od Metkovića: Predivan gradić u kojem Mediteran sreće Orijent
Mrs. Fogg: sjajni okusi u Novom Zagrebu!
Rapsodija okusa
Mrs. Fogg: Za jednu od boljih pizza metropole uputite se u Novi Zagreb
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Živjeli!
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Gotovo uz glavnu cestu: Tajni bunker JNA za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
U odličnom stanju
Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
CR450
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
Kako ispeći meso za blagdane?
Mmm, tako dobro!
Hrskava kožica, a meso mekano kao maslac! Evo kako možete napraviti savršeno pečenje za blagdane
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
Najskuplje na svijetu...
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete
Patatas panaderas
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Zaplijenjeni tanker kod Qeshma postaje vlasništvo iranske države
Drama u Perzijskom zaljevu
Iran zaplijenio tanker i uhitio stranu posadu: Zaplijenili gorivo u vrijednosti od pet milijuna dolara
Peteročlana obitelj kod Našica otrovala se ugljikovim monoksidom
Kod Našica
Horor na istoku Hrvatske: Otrovana cijela obitelj, među njima i dvoje djece. Kad je serviser ušao u kuću...
Srpska ministrica potvrdila: MOL u pregovorima za kupnju NIS-a
Energetika
Ovo će odjeknuti i u Hrvatskoj: Srpska ministrica potvrdila tko pregovara o kupnji NIS-a
show
Stjepan Vukadin podijelio blagdanske fotografije s obitelji
idilični prizori
Chef Vukadin raznježio fotkama s lijepom suprugom i djecom: ''Kao med su!''
Domenica sasvim iskreno o dugogodišnjem dečku Ivanu
idu li pred oltar?
Domenica o partneru odvjetniku s kojim je već 15 godina: ''To mu jedino ne opraštam!''
Supruga Brucea Willisa, Emma Heming, otkrila kako izgledaju njihovi blagdani usred Willisove višegodišnje borbe sa zdravljem
''obožavao je to doba...''
Nikad tužniji blagdani za obitelj Brucea Willisa: ''Trenuci koji su nekad donosili radost...''
zdravlje
Liječnici upozoravaju: Sindrom nemirnih nogu možda je rani znak ozbiljne neurološke bolesti!
Alarmantni rezultati nove studije
Liječnici upozoravaju: Sindrom nemirnih nogu možda je rani znak ozbiljne neurološke bolesti!
Sirup od lovora protiv kašlja: Jednostavan, ali moćan lijek
Rado će ga piti i djeca
Sirup od lovora protiv kašlja: Jednostavan, ali moćan lijek
Što s ostacima pečenog mesa? Evo 6 ideja što napraviti
Ne bacajte ih!
Što s ostacima pečenog mesa? Evo 6 ideja što napraviti
zabava
Kupili božićno drvce, ali brzo su ga bacili! Pogledajte što je živjelo unutar krošnje
Srećom nisu opasne
Kupili božićno drvce, ali brzo su ga bacili! Pogledajte što je živjelo unutar krošnje
Vozači doživjeli šok kad su se vratili na parkiralište, baš svaki auto je oštećen
Jao…
Vozači doživjeli šok kad su se vratili na parkiralište, baš svaki auto je oštećen
Spremila mu kolač, a on joj iskreno odgovorio i osvojio cijeli Balkan
Urnebesno
Spremila mu kolač, a on joj iskreno odgovorio i osvojio cijeli Balkan
tech
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
U potpunosti isti
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
Pet više nije dovoljno? Znanstvenici tvrde da ljudi imaju čak i više od 30 osjetila
Zanimljivo
Pet više nije dovoljno? Znanstvenici tvrde da ljudi imaju čak i više od 30 osjetila
Promjena koja se neće svima svidjeti: Evo što više nećete moći raditi na Instagramu
Ograničenje
Promjena koja se neće svima svidjeti: Evo što više nećete moći raditi na Instagramu
sport
Real Madrid uljepšao Božić Martinu Baturini: Donešena odluka koja se dugo čekala
Odbrojavanje počinje
Real Madrid uljepšao Božić Martinu Baturini: Donešena odluka koja se dugo čekala
Kažete Hrvatska nema napadača? Pa jedan je ponovno među deset najboljih u Europi!
KAKVA GODINA
Kažete Hrvatska nema napadača? Pa jedan je ponovno među deset najboljih u Europi!
Luka Suton katapultirao Dinamo s pet komada u mreži
SJAJNA UTAKMICA U RIJECI
Luka Suton katapultirao Dinamo s pet komada u mreži
tv
MasterChef: Selma Karić u intervjuu za novatv.hr nakon eliminacije iz MasterChef kuhinje
PRIJATELJSTVO!
Selma nakon odlaska iz natjecanja otkrila: "Što MasterChef sastavi, to nitko ne rastavi!"
MasterChef: Posljednje mjesto u polufinalu MasterChefa zauzeo Otto Grundmann!
ODBROJAVANJE!
Posljednje mjesto u polufinalu MasterChefa zauzeo Otto Grundmann!
MasterChef: Je li Selmu ova greška koštala MasterChefa? "Znam kakvu sam glupost napravila!"
GUBITAK KONCENTRACIJE
Je li Selmu ova greška koštala MasterChefa? "Znam kakvu sam glupost napravila!"
putovanja
Gotovo uz glavnu cestu: Tajni bunker JNA za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
U odličnom stanju
Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Živjeli!
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
Najskuplje na svijetu...
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Kina preuzima vodeću ulogu u proizvodnji i izvozu automobila – loše vijesti za Europu, ali i za samu Kinu
nema pobjednika
Kina preuzima vodeću ulogu u proizvodnji i izvozu automobila – loše vijesti za Europu, ali i za samu Kinu
Ovih 10 milijardera povećalo je bogatstvo za 730 milijardi dolara u 2025. – među njima i jedan Europljanin
najveći dobinici godine
Ovih 10 milijardera povećalo je bogatstvo za 730 milijardi dolara u 2025. – među njima i jedan Europljanin
lifestyle
Zagreb špica: Traperice u zimskim street style izdanjima tri djevojke
NEMAJU KONKURENCIJE
Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima
Blagdanski stolovi čitateljica Zadovoljne 2025.
DALE SU SI TRUDA
Pogledajte kako su naše čitateljice uredile svoje blagdanske stolove
Mala crna haljina hit je u Dubrovniku za blagdane 2025.
Potvrdile ove fotografije
Ovo je najpopularnija haljina u Dubrovniku za blagdane – s njom se nikad ne griješi
sve
Stjepan Vukadin podijelio blagdanske fotografije s obitelji
idilični prizori
Chef Vukadin raznježio fotkama s lijepom suprugom i djecom: ''Kao med su!''
Domenica sasvim iskreno o dugogodišnjem dečku Ivanu
idu li pred oltar?
Domenica o partneru odvjetniku s kojim je već 15 godina: ''To mu jedino ne opraštam!''
Gotovo uz glavnu cestu: Tajni bunker JNA za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
U odličnom stanju
Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
Sancocho se radi s nekoliko vrsta mesa
Jako fino

Ovakav gulaš još nište probali! Sancocho se radi od više vrsta mesa, stvoren je za velika društva i posebne prilike poput Božića

Sancocho se kuha da bi u njemu uživala veća grupa ljudi. Baš zato priprema se u velikom loncu i za poveći broj ljudi. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Sancocho se radi s nekoliko vrsta mesa Hrana i piće
    Jako fino

    Ovakav gulaš još nište probali! Sancocho se radi od više vrsta mesa, stvoren je za velika društva i posebne prilike poput Božića

  • Pohane masline punjene mesnim nadjevom Hrana i piće
    Jeste li probali?

    Pohane masline punjene s tri vrsta mesa prefino su talijansko predjelo, a možete ga napraviti i kod kuće

  • Zapečeni špinat Hrana i piće
    Brzo i fino

    Za svaku priliku: Zapečeni špinat na maslacu s hrskavim kockicama kruha

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close