Svima dobro poznati pileći paprikaš još je jedno jelo mađarskih korijena koje redovito kuhamo i rado jedemo, a volimo ga jednako kao i gulaš.

Ovisno o ukusima, može biti pikantniji ili nešto blaži, no kako god ga spremili, teško nam se zaustaviti samo na jednom tanjuru. Ako niste dugo skuhali pileći paprikaš, prisjetite se recepta i skuhajte ga već za sutrašnji ručak.  Poslužite ga uz široke rezance ili valjuške, i ne zaboravite dodati barem jednu žlicu kiselog vrhnja

Sastojci za pileći paprikaš:

  • 1 kg piletine
  • 2 glavice luka
  • 3-4 režnja češnjaka
  • 150 g korijena celera
  • 2 mrkve
  • 1 svježa paprika
  • 250 g sjeckane rajčice (konzervirane ili svježe)
  • 150 ml bijelog vina
  • 2 lovorova lista
  • 2 žličice mljevene slatke paprike
  • pola žličice mljevene ljute paprike
  • 1 žlica brašna
  • sol, papar
  • ulje

Za posluživanje:

  • kuhani široki rezanci ili valjušci
  • kiselo vrhnje

Priprema pilećeg paprikaša:

  1. Cijelo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine. Nasjeckajte nasitno luk, češnjak, celer i mrkvu. Svježu papriku narežite na kockice.
  2. U posudi zagrijte ulje pa dodajte luk, pirjajte ga 5 minuta te potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite pirjati dok povrće malo ne omekša.
  3. Dodajte meso, kratko ga propirjajte, dodajte brašno, podlijte bijelim vinom. Zatim dodajte mljevenu crvenu papriku, začinite paprom i solju, ubacite lovorov list pa podlijte vodom tako da pokrije sve sastojke u posudi. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.
  4.  Dodajte sjeckanu rajčicu, poklopite i kuhajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano.
  5. Za prilog skuhajte široke rezance, valjuške, palentu ili slani krumpir pa poslužite u dubokim tanjurima uz dodatak kiselog vrhnja.

Što kada pukne umak? Trikovi kojima možete spasiti bolonjez, holandez, ragu... Umak - 3 Umak - 2 Umak - 1 +0 Umak - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju