Mljeveno meso sastavni je dio brojnih jela – stavljamo ga u punjene paprike i sarme, kad radimo okruglice, burgere i kobasice. Znate li koliko treba staviti soli i drugih začina u smjesu da bi ona imala savršeni okus?

Neki kuhari oslanjaju se na svoje prokušane recepte, iskustvo u kuhinji i intuiciju da bi postigli tu savršenu ravnotežu okusa.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Neki čak jedu sirovo meso. Nemojte ugrožavati vlastito zdravlje – radije se poslužite trikom profesionalaca. Vrlo je jednostavan, ali su rijetki oni koji se to sjete napraviti.

Napravite test uzorak

Kuhari u restoranima znaju da okus sastojaka može varirati, a prstohvat soli biti jačeg ili slabijeg intenziteta. Ne žele upropastiti cijelu smjesu odvažnim dodavanjem začina. Umjesto toga, rade mali test uzorak.

Oni odvoje mali komadić smjese na bazi mljevenog mesa, oblikuju ga u kuglicu i kratko ispeku na tavi, pa tek onda probaju i prilagode okuse svojim preferencijama.

Uvijek je bolje započeti s manje začina i pojačavati količinu, nego pretjerati i razočarati se.

Još savjeta profesionalnih kuhara pronađite u našoj rubrici Škola kuhanja s chefom Mariom Miheljom.

Pogreške u kuhinji koje se ne opraštaju: Pirjate li mljeveno meso prije motanja u sarmu? Pasta Soparnik/Ilustracija Sarma +2 Burrata