U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

Ako vam je plan pojesti maline odmah nakon kupnje, ne morate se zamarati trikovima koji produljuju svježinu niti ih spremati u hladnjak jer će na sobnoj temperaturi imati najviše okusa i mirisa. No ako želite ostaviti maline za sutra, tada je potrebno malo se angažirati. Najprije proberite sumnjive komade, one koji su suviše mekani ili su se počeli kvariti pa ih stavite u hladnjak.

Maline perite uvijek netom prije nego što ćete ih pojesti kako se ne bi prebrzo pokvarile. Kako bi trajale i do nekoliko dana, maline stavite u posudu koju ćete pokriti vlažnim papirom pa ostavite u hladnjaku. Maline možete prethodno namočiti u kupki s octom, baš kao i jagode. Ne brinite se, okus octa neće se kasnije osjetiti.

Više od tjedan dana maline će preživjeti jedino zamrznute. Želite li ih sačuvati u zamrzivaču, najprije ih operite, osušite na papirnatim ručnicima i nakon što se osuše, stavite ih na pladanj u jednom sloju pa prebacite u zamrzivač. Nakon nekoliko sati izvadite ih i prebacite u posude za zamrzavanje.