Ima li išta finije od svježih jagoda kada su u sezoni? Ovo bobičasto voće iz porodice ružavki, nažalost, vrlo se lako kvari, a pogotovo ako ste nabavili organski uzgojene plodove.

Srećom, rok trajanja im je moguće produžiti s malim trikom.

Što trebate napraviti?

1, U velikoj zdjeli pomiješajte pola litre obične vode sa 100 mililitara octa.

Slika nije dostupna Hrana i piće Vrgoračke su (naj)bolje: Kako razlikovati domaće jagode od uvoznih?

2. Nježno prebacite kupljene jagode u kupku s octom i pustite da se namaču nekoliko minuta.

Ocat će ukloniti spore plijesni i bakterije s površine jagoda zbog kojih voće počinje brzo truliti. Ne brinite se, okus octa nećete kasnije osjetiti na jagodama.

Slika nije dostupna Hrana i piće Tražite iskupljenje? Recept za brzinsku roladu zbog koje će vam (lakše) progledati kroz prste

3. Jagode potom prebacite na papirnati ručnik te ih dobro osušite. Što bolje osušite jagode, to će one imati duži vijek trajanja u vašem hladnjaku.

4. Pohranite ih u kutiji po želji u koju ste prethodno stavili papirnati ručnik za upijanje preostale vlage. Na taj način jagode će danima ostati svježe u vašem hladnjaku.

Slika nije dostupna Hrana i piće Samo 3 sastojka: Recept za prefini mousse od jagoda gotov u manje od 15 minuta

Stručnjaci savjetuju i da ostavite peteljku na jagodi što je duže moguće jer i ona sprječava truljenje voća.

Ako pak primijetite da neka jagoda počinje truliti, bacite je u smeće i spriječite kontaminaciju cijelog paketa. Također, ako ne možete potrošiti sve kupljene jagode u željenom roku, zaledite ih te iskoristite u pripremi raznih smoothieja i drugih slastica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju