Za lažnu rižu sve što trebate napraviti je postepeno miksati cvjetaču dok ne dobijete mrvičastu smjesu sličnu riži. Jedino na što treba pripaziti da se zaustavite kad je najbolje, odnosno prestane miksati prije nego što se cvjetača pretvori u kašu.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

Nakon toga je možete pržiti na tavi, kuhati na pari ili u mikrovalnoj pećnici, kombinirati s ribom, mesom i umacima, dodavati u juhe ili variva ili njome puniti povrće.

Sastojci za rižu od cvjetače s povrćem i mesom iz woka:

  • 1 glavica cvjetače
  • Manji komad celera
  • 1 mladi luk
  • 1 veća mrkva
  • 1-2 žličice češnjaka u granulama
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 2 žličice kurkume
  • 350 g junetine

Marinada:

  • 2 žlice sojina umaka
  • Mirin ili jabučni ocat
  • sezamovo ulje

Priprema:

  1. Meso narežite na kockice veličine zalogaja pa im dodajte umak od soje, sezamovo ulje i ocat. Sve dobro izmiješajte i ostavite oko pola sata u hladnjaku.
  2. Cvjetaču operite i odrežite listove i tvrde dijelove pa razdvojite na manje dijelove. Stavite ih u mikser pa kratko pulsirajte dok ne postanu mrvičasti. Popržite cvjetaču na tavi, oko 5 minuta uz miješanje.
  3. Mrkvu i celer narežite na štapiće, a mladi luk na kolutiće. Zagrijte wok.
  4. Meso izvadite iz marinade i popržite ga na tavi pa izvadite na tanjur. Ispržite mrkvu, celer i luk pa vratite meso i dodajte cvjetaču.
  5. Pomiješajte sojin umak, češnjak i kurkumu te dolijte oko 1,5 dl vode i ulijte u tavu. Kratko pržite pa poslužite.