Juha od palačinki ili juha s palačinkama – Flädlesuppe – popularno je jelo u Njemačkoj, a posebno u njezinim južnim dijelovima. Riječ je o bistroj juhi napravljenoj od mesnog temeljca u koju se umjesto rezanaca dodaju trakice pečenih palačinki.
Ispecite palačinke na uobičajen način, zarolajte ih i narežite na trake debljine oko jednog centimetara, a potom ih prelijte vrućim temeljcem. Preko svega narežite nešto svježe nasjeckanog vlasca ili peršina.
S obzirom da se ova juha priprema od tek nekoliko jednostavnih sastojaka, bilo bi poželjno da koristite samo najbolje. Možete se poslužiti instant temeljcem iz vrećice / kocke ili ga sami skuhati od kosti, mrkve, luka i celera.
Što imate bolji temeljac, to će juha biti finija. Ako ne jedete meso, ne brinite. Juhu možete napraviti od povrtnog temeljca.
Sastojci za juhu od palačinki:
- 1 l mesnog temeljca
- 80 ml mlijeka
- 60 g brašna
- 1 jaje
- sol po želji
- svježi vlasac
- biljno ulje po želji
Priprema juhe od palačinki:
- Od mlijeka, brašna, jaja i soli napravite smjesu za palačinke. Ispecite ih na zagrijanoj tavi na malo masnoće na uobičajen način. Zarolajte ih i narežite na trake debljine oko jednog centimetara.
- U svaki tanjur stavite po jednu narezanu palačinku i prelijte je s ugrijanim temeljcem.
- Juhu poslužite s nasjeckanim svježim vlascem. Dobar tek!
Super recept za palačinke bez brašna koje možete napuniti dnevnom dozom povrća +0