Juha od palačinki ili juha s palačinkama – Flädlesuppe – popularno je jelo u Njemačkoj, a posebno u njezinim južnim dijelovima. Riječ je o bistroj juhi napravljenoj od mesnog temeljca u koju se umjesto rezanaca dodaju trakice pečenih palačinki.

Ispecite palačinke na uobičajen način, zarolajte ih i narežite na trake debljine oko jednog centimetara, a potom ih prelijte vrućim temeljcem. Preko svega narežite nešto svježe nasjeckanog vlasca ili peršina.

S obzirom da se ova juha priprema od tek nekoliko jednostavnih sastojaka, bilo bi poželjno da koristite samo najbolje. Možete se poslužiti instant temeljcem iz vrećice / kocke ili ga sami skuhati od kosti, mrkve, luka i celera.

Što imate bolji temeljac, to će juha biti finija. Ako ne jedete meso, ne brinite. Juhu možete napraviti od povrtnog temeljca.

Sastojci za juhu od palačinki:

  • 1 l mesnog temeljca
  • 80 ml mlijeka
  • 60 g brašna
  • 1 jaje
  • sol po želji
  • svježi vlasac
  • biljno ulje po želji

Priprema juhe od palačinki:

  1. Od mlijeka, brašna, jaja i soli napravite smjesu za palačinke. Ispecite ih na zagrijanoj tavi na malo masnoće na uobičajen način. Zarolajte ih i narežite na trake debljine oko jednog centimetara.
  2. U svaki tanjur stavite po jednu narezanu palačinku i prelijte je s ugrijanim temeljcem.
  3. Juhu poslužite s nasjeckanim svježim vlascem. Dobar tek!

Super recept za palačinke bez brašna koje možete napuniti dnevnom dozom povrća Palačinke - 4 Palačinke - 3 Palačinke - 2 +0 Palačinke - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju