• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #recept

Teleća jetrica na venecijanski: Recept za slasno jelo po receptu chefa Kočiša

Chef Goran Kočiš otkrio je svoj recept za teleća jetrica na venecijanski, a koja on servira s kuhanom palentom obogaćenom sirom gorgonzola.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 16.09.2025 12:18 komentari
viber Created with Sketch.

Fegato alla veneziana ili jetrica na venecijanski talijanski su specijalitet – obuhvaćaju pirjana teleća jetrica s lukom. Poslužuju se, pak, na posteljici od kuhane palente.

Kako se priprema jetrica na venecijanski u emisiji IN magazin pokazao je hrvatski chef Goran Kočiš, koji je i sudac popularne kulinarske emisije Masterchef koja se ovoga tjedna ponovo počela emitirati na NovojTV.

Pošto dolazim iz Slavonije, a u Slavoniji se tijekom jeseni i zime često pripremaju jetrica, danas ću vam ih pripremiti, ali na način na koji to rade naši susjedi Talijani, rekao je chef Kočiš.

On teleća jetrica sljubljuje s ljutikom, a poslužuje uz kremastu palentu sa sirom gorgonzola.

Teleća jetrica na venecijanski - sastojci:

  • 1 komad teleće jetre
  • 300 ml mlijeka
  • 200 g instant palente
  • 100 g sira gorgonzola
  • 100 g maslaca
  • 5 inćuna iz konzerve
  • 3 ljutike
  • 1 žlica kapara
  • 1 čajna žličica šećera
  • sol i papar po želji
  • maslinovo ulje po želji
  • svježi peršin i bosiljak po želji
  • mesni temeljac po želji
  • crveno vino po želji

Teleća jetrica na venecijanski - priprema:

  1. Na vruću tavu dodajte malo maslinova ulja, pa na njemu prepirjajte nasjeckanu ljutiku. Pirjajte dok se ljutika ne karamelizira. Da bi pospješili karamelizaciju dodajte i malo šećera.
  2. Dodajte i nešto narezanih kapara i inćuna te pirajte sve zajedno par minuta. Kada luk dobije lijepu zlatno-smeđu boju deglazirajte tavu s nešto crvenog vina. Kuhajte sve zajedno par minuta.
  3. Na istom štednjaku u posebnom loncu zagrijte mlijeko s nešto vode i soli, pa dodajte instant palentu. Miješajte par minuta pjenjačom da se sastojci povežu i da ne nastanu grudice. U vruću palentu dodajte sir gorgonzolu i pola maslaca. Miješajte dok se sir i maslace ne rastopi.
  4. Očistite teleću jetru od žilica, pa je narežite na tanke trakice. Prepirajte jetricu na zagrijanom ulju u posebnoj tavi. Pirjajte jetrica dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Potom u njih dodajte umak sastavljen od luka, inćuna, kapara i vina i sve dobro promiješajte. Dodajte i nešto mesnog temeljca i kuhajte još par minuta.
  5. Pred kraj kuhanja u jetrica dodajte par kockica maslaca i nasjeckane svježe listiće peršina. Poslužite uz kuhanu palentu s nešto dodatnih listića svježeg bosiljka. Po želji, jetrice možete servirati i s nešto reduciranog balzamičnog octa. Dobar tek!

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja? Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Kako chef Kočiš priprema recept pogledajte u videu IN magazina.

Novu sezonu Masterchefa pratite na Novoj TV od ponedjeljka do petka s početkom od 22.30 sati.

"Uz svečana jela uvijek idu fina vina": Kako je Mario Mihelj spojio naizgled nespojivo i koja vina odabrati za blagdanski stol Kako je Mario Mihelj spojio naizgled nespojivo i koja vina odabrati za blagdanski stol Kako je Mario Mihelj spojio naizgled nespojivo i koja vina odabrati za blagdanski stol Kako je Mario Mihelj spojio naizgled nespojivo i koja vina odabrati za blagdanski stol +3 Kako je Mario Mihelj spojio naizgled nespojivo i koja vina odabrati za blagdanski stol

  • #recept
  • #jetrica
  • #teleća jetrica na venecijanski
  • #chef goran kočiš
  • #masterchef
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
HIGHLANDER Velebit okupio 550 sudionika iz 21 zemlje svijeta
Avantura života
Highlander Velebit okupio 550 sudionika iz 21 zemlje svijeta
Mayflower: Brod čiji su putnici "iz zahvalnosti" pobili one koji su ih naučili preživjeti
Na današnji dan
Mayflower: Brod čiji su putnici "iz zahvalnosti" gotovo istrijebili one koji su ih naučili preživjeti
Jetrica na venecijanski recept Gorana Kočiša
Ma, savršenstvo!
Teleća jetrica na venecijanski: Recept za slasno jelo po receptu chefa Kočiša
Izlazak, druženje i stvaranje uspomena: Gastro užitak za kraj ljeta na Bundeku
Baš Naš festival
Izlazak, druženje i stvaranje uspomena: Gastro užitak za kraj ljeta na Bundeku
Brza pileća juha recept
Tako dobra
Brzi recept za prefinu pileću juhu koja "liječi dušu"
Jedan od najljepših u Sloveniji: Zeleni slap u kamenom amfiteatru doline Soče
Skriven u stijenama
Jedan od najljepših u ovom dijelu Europe: Zeleni slap u kamenom amfiteatru do kojeg vode uređene staze
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Indijanska banana u Hrvatskoj
Ljekovito blago
U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura
Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući
Nemojte ovo raditi
Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući
Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak
Provjeren recept
Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak
Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi
Uz predivne Rastoke
Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi
Zelena oaza Sveti Ivan Zelina, Airbnb
Mir i tišina
Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Merz dirnut do suza na otvaranju obnovljene sinagoge u Muenchenu
Friedrich Merz
VIDEO Njemački kancelar u suzama: "Sram me što se to događa i zato objavljujem rat..."
Vatrogasci se još bore s požarom u Buku, čuju se i ekspolozije
Borba s vatrom
VIDEO Požar u tvornici gasit će cijelu noć, odjekivale i eksplozije: "Šteta je ogromna, a imamo i ugovore s klijentima"
Tuga u Zagorju: U nesreći traktora poginuo dugogodišnji načelnik općine
Brojni se opraštaju
Velika tragedija: Dugogodišnji načelnik općine poginuo u nesreći s traktorom
show
U prvoj epizodi MasterChefa pregaču dobila majka Ivice Zubca,
kakva čast!
Majka našeg svjetski poznatog sportaša privukla je pažnju u prvoj epizodi MasterChefa!
Petra Kraljev i Sandro Gotal snimljen u prvom javnom izlasku
više ne kriju ljubav
Prvi javni izlazak zvijezde Kumova i zgodnog nogometaša koji joj je ukrao srce!
Maja Šuput u mini-haljini zaplesala na Vinkovačkim jesenima
na vinkovačkim jesenima
Kako joj stoji? Na ovako jednostavnu kombinaciju Maje Šuput nismo navikli
zdravlje
Skrivena prijetnja u vodi može ubiti vašeg psa u samo par minuta!
Upozorenje veterinarke
Skrivena prijetnja u vodi može ubiti vašeg psa u samo par minuta!
Upala živca u lopatici: Simptomi po kojima ćete je prepoznati
Piše fizioterapeut
Upala živca u lopatici: Simptomi po kojima ćete je prepoznati
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Matematička zagonetka koja prkosi logici – samo rijetki nađu odgovor
Pokažite što znate!
Matematička zagonetka koja prkosi logici – samo rijetki nađu odgovor
Ako ne znate barem 7 odgovora, onda kvizovi definitivno nisu za vas
Pokažite što znate!
Ako ne znate barem 7 odgovora, onda kvizovi definitivno nisu za vas
Lovac ili lovina? Mačka se šuljala kako bi zaskočila pticu, a onda je doživjela šok
Ups!
Lovac ili lovina? Mačka se šuljala kako bi zaskočila pticu, a onda je doživjela šok
tech
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
Vrijeme radi svoje…
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
"Najopasnija mreža za mlade": Omiljena platforma prepuna je seksualnih predatora i dilera droge
Roditelji, oprez!
"Najopasnija mreža za mlade": Omiljena platforma prepuna je seksualnih predatora i dilera droge
Slijedi velika promjena na tržištu rada: Evo tko će prvi ostati bez posla, prema Samu Altmanu
Mnoge su industrije ugrožene
Slijedi velika promjena na tržištu rada: Evo tko će prvi ostati bez posla, prema Samu Altmanu
sport
Marin Pongračić na žestokom udaru kritika: "On je katastrofa"
Nije se proslavio
Žestoko isprozivao vatrenog: "On je katastrofa, na toj poziciji je negledljiv"
Modrićev suigrač otkrio što je Luka napravio s nagradom za igrača utakmice: Italija ovo ne pamti
tako to rade vođe
Modrićev suigrač otkrio što je Luka napravio s nagradom za igrača utakmice: Italija ovo ne pamti
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
Komentar Ivice Mede
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
tv
U dobru i zlu: Dala mu je antibiotike, ali hoće li mu biti spasa?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Dala mu je antibiotike, ali hoće li mu biti spasa?
MasterChef: Večeras počinje nova sezona MasterChefa! Evo što vas očekuje!
NOVA SEZONA
Večeras počinje nova sezona MasterChefa! Evo što vas očekuje!
MasterChef: ANKETA: Nova sezona tek je počela, a već je vatreno! Kako vam se svidjela prva epizoda MasterChefa?
NOVI KANDIDATI
ANKETA: Nova sezona tek je počela, a već je vatreno! Kako vam se svidjela prva epizoda MasterChefa?
putovanja
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Bez laktoze: 9 sireva koji vam neće uznemiriti želudac
Puni su okusa
Bez laktoze: 9 sireva koji vam neće uznemiriti želudac
novac
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Ovo je 10 najboljih država za umirovljenike, na sedmom mjestu i nama susjedna zemlja
Drugi život
Ovo je 10 najboljih država za umirovljenike, na sedmom mjestu i nama susjedna zemlja
"Crvena zastava" kreće u pohod na Europu: 15 novih električnih i hibridnih modela do 2028.
Biste li ih vozili?
"Crvena zastava" kreće u pohod na Europu: 15 novih električnih i hibridnih modela do 2028.
lifestyle
Ulična moda Zagreb bluza s volanima
Tako ženstvena
Traperice plavokose dame iz centra Zagreba vizualno produžuju noge, ali bluza je ta koja je privukla sve poglede
Janica Kostelić u cvjetnoj haljini i tenisicama
LEŽERNO IZDANJE
Janica Kostelić u tenisicama koje Hrvatice obožavaju, nosi ih uz cvjetnu haljinu
Tjedni horoskop od 15. do 22. rujna
Što zvijezde pripremaju?
Tjedni horoskop: Blizancima će jedan razgovor promijeniti sve, a jedan znak će napokon prodisati
sve
U prvoj epizodi MasterChefa pregaču dobila majka Ivice Zubca,
kakva čast!
Majka našeg svjetski poznatog sportaša privukla je pažnju u prvoj epizodi MasterChefa!
Marin Pongračić na žestokom udaru kritika: "On je katastrofa"
Nije se proslavio
Žestoko isprozivao vatrenog: "On je katastrofa, na toj poziciji je negledljiv"
Modrićev suigrač otkrio što je Luka napravio s nagradom za igrača utakmice: Italija ovo ne pamti
tako to rade vođe
Modrićev suigrač otkrio što je Luka napravio s nagradom za igrača utakmice: Italija ovo ne pamti
Pirjana svinjetina u umaku od soje
Savršenstvo!

Svinjetina za prste polizati: Recept za najnježnije meso u sočnom umaku

Pirjana svinjetina se tradicionalno poslužuje uz kuhanu rižu, no možete ga sljubiti i s kineskim rezancima. Zapravo, toliko je fina da je možete jesti i uz običan kruh. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close