Pizzerija Al Dente koja redovito puni popise najboljih pizzerija u Zagrebu (i šire), a osim pizze imaju i izvrsnu tjesteninu, odležane steakove, kao i druga jela talijanske i mediteranske kuhinje otvorila je novi restoran u Rovinju.

Kako kažu, "naglasak je na domaćoj pašti i poznatim bestsellerima u svijetu hrane sa daškom Istre i namirnica dostupnih u Rovinju“. Oni koji su bili u zagrebačkom Al Denteu, znaju da njihova pizza nije obična napoletana – radi se o vrsti canotta, stila pizze s debljim, napuhanim rubovima. Tijesto za njihove pizze dugo fermentira i ima veću hidrataciju, a rezultat je lagana pizza, visokih prozračnih rubova s tankim dnom. 

Za sada u Rovinju Al Dente na meniju ima jela kao što su tartar od jelena s majonezom od paljenog poriluka, sušenim žumanjkom i kokicama od sira Veli Jože (28 eura), sashimi od bijele ribe (27 eura), Ručno rađene špagete cacio e pepe (22 eura), raviole punjene janjetinom (27 eura) i prepelicu u umaku od limuna i maslaca (30 eura).

Deserti također bude zanimanje: torta od maslinovog ulja s gelom od mrkve ili panna cotta od kukuruza sa sačama i karamelom neke su od poslastica koje možete otkriti u Rovinju.

Samo 3 jela na meniju: Dalmatinska konoba pred kojom gosti čekaju u redovima kako bi jeli prstima, bez žlice i vilice Konoba Loza - 5 Konoba Loza - 7 Konoba Loza - 3 +1 Konoba Loza - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju