Kada smo se ovog vikenda zatekli na turi po Zagorju, i pri povratku iz Kumrovca u Zagreb odlučili svratiti negdje na ručak, sasvim slučajno nabasali smo na obiteljsko izletište Dva potoka.

S ceste smo već vidjeli što nam je bilo potrebno. Ambijent – pravi zagorski. Parking – ima. Terasu – ima. Neke nasmiješene goste – ima. To je to, na prvu dovoljno.

A na drugu, još bolje. Iza zelenila koje dijeli izletište i cestu, nalazi se prava zagorska oaza.

Ljetna terasa s velikim drvenim stolovima na kojima se možete raskomotiti, ali i natkrivena drvena sjenica koja nam je dobro došla za pomalo tmurne i vjetrovite nedjelje.

Sjenica podignuta na malom otoku iznad potoka pruža mnogo prostora za raskomotiti se i uživati u pogledu duž potoka koji prolazi zelenom livadom.

Na meniju se redaju domaći specijaliteti poput slanih i slatkih zapečenih štrukli sa sirom, purice s mlincima i divljači od koje izdvajamo jelenji gulaš. Tu su i domaće juhe, pastrva, zagrebački i bečki odresci, pureći i teleći medaljoni

U ugodnoj atmosferi jedan dio ekipe „tamanio“ je mesne specijalitete, a drugi juhu, štrukle i salate. Hrana je odlična, a porcije su poštene, pa se već nakon tanjura štrukli otpuhivalo uz komplimente poput „ajme ne mogu disati“.

Naravno, na kraju se našlo mjesta i za palačinke s čokoladom – jednom se živi!

Ono što je naročito zgodno, ako dolazite s djecom (ili ako ste i sami dijete u duši), jest veliko igralište s toboganom i ljuljačkom, a u daljini se u posebnom ograđenom dijelu naziru i nečiji mali rogovi.

Naime, malo dalje od ljetne terase nalazi se i pravi mali zoološki vrt do kojeg vodi stazica. Tu odmaraju jeleni i košute, konji i zečevi, kokoši, guske i patke od kojih vas neki ignoriraju, a neki znatiželjno guraju njuškice da vas upoznaju.

 Bez obzira na šaroliko društvo, na velikom imanju ima dovoljno prostora za sve, pa imate zagarantiran i svoj mir i tišinu, dok klinci uživaju u igri.

Izletište je smješteno u zagorskom zelenilu, pola sata od Zagreba, tj. 20 minuta od Zaprešića. Idealno kao povod za pobjeći iz grada u prirodu, ili kao gastro nadopuna izleta po Zagorju. 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju