Ako ste ikada na rođendanima igrali bocu istine ili istinu ili izazov, onda znate da je izazov često zabavnija opcija. U mjesecu ljubavi smislili smo kako uz pomoć ove igre iz djetinjstva učiniti večeru s vašim dragim ili dragom zanimljivijom – ako, naravno, izaberete izazov.

Izazov će biti spremiti večeru za voljenu osobu nasumičnim odabirom namirnica, a da je njome zaista osvojite, a ne razočarate.

Sve za ovu kulinarsku igru ili ljubavnu predigru možete pronaći u obližnjem Lidlu, u kojem je uvijek najbolji omjer cijene i kvalitete. Za zaista uzbudljivu večer neka se među vašim namirnicama nađu one koje potiču seksualnu želju. Prirodni afrodizijaci su avokado, med, bademi, nar, bosiljak, đumbir, čili papričice, borovnice, čokolada, ali i često ljubavnicima nepoželjan češnjak.

U našoj igri izazova dopale su nas ove četiri namirnice: ramstek, batat, nar i maslac U našoj igri izazova dopale su nas ove četiri namirnice: ramstek, batat, nar i maslac (Foto: Nova Studio)

U krug poslažite sve najdraže namirnice osobe kojoj kuhate, zavrtite bocu (mi smo se poslužili prigodnom malom bocom prosecca) i neka njezin vrh odabere četiri glavne namirnice s kojima ćete kuhati.
Sada je samo na vama da budete što kreativniji, pogodite sve okuse i složite svoj tanjur najbolje što znate.

U našoj igri izazova dopale su nas ove četiri namirnice: ramstek, batat, nar i maslac. U videu pogledajte kako smo od njih složili ukusno i brzo jelo koje će osvojiti i one koji umjesto izazova uvijek biraju istinu, a u nastavku donosimo i recept.

Ramstek s pirem od batata i umakom od nara Ramstek s pirem od batata i umakom od nara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT – RAMSTEK S UMAKOM OD NARA I PIREOM OD BATATA

Sastojci:

  • oko 300 g ramsteka
  • sol
  • papar
  • pola žličice Kania češnjaka u granulama
  • 2 nara
  • 2 žlice meda
  • 3 žlice aceta balsamica
  • 1 srednji batat
  • 100 g maslaca Okusi zavičaja

Ramstek s pirem od batata i umakom od nara Ramstek s pirem od batata i umakom od nara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Ogulite batat, narežite ga na kockice i stavite kuhati u vruću posoljenu vodu.
  2. Očistite dva nara. Sačuvajte tri žlice zrnaca nara za dekoraciju, a od ostatka napravite sok. Mi smo se poslužili prešom za krumpir i njome sprešali zrnca nara kako bismo dobili sok.
  3. U lončić stavite 150 ml soka od nara, tri žlice aceta balsamica i dvije žlice meda.
  4. Dok se umak reducira, a batat kuha, pripremite ramstek. Posolite ga, popaprite i dodajte malo češnjaka u granulama.
  5. Na dobro zagrijanu gril tavu pokapajte malo maslinova ulja pa stavite peći ramstek. Za medium rare odrezak pecite ga sa svake strane oko dvije do tri minute, uključujući i bočne strane odreska. Na ramsteku smo nakon pečenja otopili Okusi zavičaja maslac Na ramsteku smo nakon pečenja otopili Okusi zavičaja maslac (Foto: Nova Studio)
  6. Nakon pečenja odrezak namažite tankom šniticom maslaca i pustite neka odmori barem tri do četiri minute.
  7. Batat procijedite i dodajte mu 40 g maslaca pa od njega napravite pire.
  8. U reducirani umak dodajte maslac i umiješajte ga unutra svega minutu-dvije na laganoj vatri, dok ne dobijete svilenkasti gusti umak.
  9. Ramstek narežite na tanke šnitice i tako ga poslužite na tanjuru. Oko njega stavite tri hrpice batata, a po mesu prelijte malo umaka od nara, aceta i meda te ga nadopunite s nekoliko zrnaca nara. Za malo zelenila na tanjuru na svaku hrpicu batata dodajte nekoliko listića bosiljka, koji je također poznati afrodizijak. Dobar tek!

Ramstek s pirem od batata i umakom od nara Ramstek s pirem od batata i umakom od nara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Čini vam se da bi to mogla biti zanimljiva večer ili ste samo momentalno ogladnjeli? Bilo kako bilo, trk u kvartovski Lidl po svoje najdraže namirnice kako biste stvorili svoje jelo izazova ili barem utažili glad.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju