Ako ste ikada na rođendanima igrali bocu istine ili istinu ili izazov, onda znate da je izazov često zabavnija opcija. U mjesecu ljubavi smislili smo kako uz pomoć ove igre iz djetinjstva učiniti večeru s vašim dragim ili dragom zanimljivijom – ako, naravno, izaberete izazov.
Izazov će biti spremiti večeru za voljenu osobu nasumičnim odabirom namirnica, a da je njome zaista osvojite, a ne razočarate.
Sve za ovu kulinarsku igru ili ljubavnu predigru možete pronaći u obližnjem Lidlu, u kojem je uvijek najbolji omjer cijene i kvalitete. Za zaista uzbudljivu večer neka se među vašim namirnicama nađu one koje potiču seksualnu želju. Prirodni afrodizijaci su avokado, med, bademi, nar, bosiljak, đumbir, čili papričice, borovnice, čokolada, ali i često ljubavnicima nepoželjan češnjak.
U krug poslažite sve najdraže namirnice osobe kojoj kuhate, zavrtite bocu (mi smo se poslužili prigodnom malom bocom prosecca) i neka njezin vrh odabere četiri glavne namirnice s kojima ćete kuhati.
Sada je samo na vama da budete što kreativniji, pogodite sve okuse i složite svoj tanjur najbolje što znate.
U našoj igri izazova dopale su nas ove četiri namirnice: ramstek, batat, nar i maslac. U videu pogledajte kako smo od njih složili ukusno i brzo jelo koje će osvojiti i one koji umjesto izazova uvijek biraju istinu, a u nastavku donosimo i recept.
RECEPT – RAMSTEK S UMAKOM OD NARA I PIREOM OD BATATA
Sastojci:
- oko 300 g ramsteka
- sol
- papar
- pola žličice Kania češnjaka u granulama
- 2 nara
- 2 žlice meda
- 3 žlice aceta balsamica
- 1 srednji batat
- 100 g maslaca Okusi zavičaja
Priprema:
- Ogulite batat, narežite ga na kockice i stavite kuhati u vruću posoljenu vodu.
- Očistite dva nara. Sačuvajte tri žlice zrnaca nara za dekoraciju, a od ostatka napravite sok. Mi smo se poslužili prešom za krumpir i njome sprešali zrnca nara kako bismo dobili sok.
- U lončić stavite 150 ml soka od nara, tri žlice aceta balsamica i dvije žlice meda.
- Dok se umak reducira, a batat kuha, pripremite ramstek. Posolite ga, popaprite i dodajte malo češnjaka u granulama.
- Na dobro zagrijanu gril tavu pokapajte malo maslinova ulja pa stavite peći ramstek. Za medium rare odrezak pecite ga sa svake strane oko dvije do tri minute, uključujući i bočne strane odreska.
- Nakon pečenja odrezak namažite tankom šniticom maslaca i pustite neka odmori barem tri do četiri minute.
- Batat procijedite i dodajte mu 40 g maslaca pa od njega napravite pire.
- U reducirani umak dodajte maslac i umiješajte ga unutra svega minutu-dvije na laganoj vatri, dok ne dobijete svilenkasti gusti umak.
- Ramstek narežite na tanke šnitice i tako ga poslužite na tanjuru. Oko njega stavite tri hrpice batata, a po mesu prelijte malo umaka od nara, aceta i meda te ga nadopunite s nekoliko zrnaca nara. Za malo zelenila na tanjuru na svaku hrpicu batata dodajte nekoliko listića bosiljka, koji je također poznati afrodizijak. Dobar tek!
Čini vam se da bi to mogla biti zanimljiva večer ili ste samo momentalno ogladnjeli? Bilo kako bilo, trk u kvartovski Lidl po svoje najdraže namirnice kako biste stvorili svoje jelo izazova ili barem utažili glad.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.