1. Avantura u Portofinu 

Sigurno ste već vidjeli njegove fotografije na društvenim mrežama, no možda niste znali gdje se točno nalazi. Zovu ga draguljem talijanske rivijere i rajem kraj mora – ne bez razloga. Dobro došli u talijanski Portofino!

Pogled na Portofino s brda najviše se pamti: zgrade šarenih fasada tih uz more i luku, smještene podno šumovitog brda. Budući da je riječ o malo ekskluzivnijem mjestu, zgodna je opcija za neki lijepi događaj poput godišnjice, medenog mjeseca ili pak proslave Valentinova jer je Portofino jednako lijep u svako doba godine. 

Portofino Portofino (Foto: Getty Images)

Rezervirajte stol za romantičnu večeru u jednom od fenomenalnih restorana uz obalu, uživajte u vožnji brodom istražujući obližnje otoke i uvale ili uživajte u avanturi zvanoj vožnja bicikla po uskim uličicama ovog romantičnog talijanskog gnijezda ljubavi. Dodatnu dozu romantike možete potražiti u obližnjoj Genovi, koja je od Portofina udaljena malo više od pola sata. 

2. Veličanstveni Colmar 

Francusko selo u blizini granice s Njemačkom prilično je bajkovito. Srednjovjekovne kuće i popločane ulice vratit će vas u neko sasvim drugo vrijeme, a ni okolica nije za baciti s obzirom na to da brojne vinarije samo čekaju na vas. Osim slasnih tradicionalnih jela u kojima možete uživati na svakom uglu grada, iskoristite priliku i prijavite se na neku od brojnih kulinarskih radionica na kojima možete zajedno naučiti pripremati neki od tradicionalnih specijaliteta poput tarte flambéea, koji podsjeća na pizzu, ili pak coq au riesling, odnosno piletine kuhane u bijelom vinu.

Nakon što šetnjom istražite svaki kutak fantastičnog Colmara, vrijeme je za plovidbu - romantična vožnja čamcem po rijeci Lauch, koja prolazi kroz središte grada, pružit će vam poseban pogled na Colmar i njegove bajkovite krajolike.

3. Valentinovo u Kapadokiji 

Kapadokija je prekrasna pokrajina u Turskoj u kojoj priroda nije štedjela na svojoj mašti i sve što je zamislila - provela je u djelo. Bez obzira na to posjećujete li je tijekom kratkog odmora za Valentinovo ili stižete u sklopu velike ture po Turskoj, ona je mjesto koje će vas potpuno obuzeti i zadiviti. 

Kapadokija Kapadokija (Foto: Getty Images)

Gotovo pola milijuna ljudi prošle je godine poletjelo balonima na vrući zrak iznad Kapadokije, čime su to mjesto učinili najpopularnijim mjestom za let balonom na svijetu. Ne samo da je pogled fenomenalan nego je Kapadokija i jedno od nekoliko mjesta na svijetu gdje nekoliko stotina balona polijeće u isto vrijeme, i tako čini čarobnu sliku na savršenom nebu. Uživajte u jedinstvenoj avanturi koju Kapadokija nudi i doživite Dan zaljubljenih na najposebniji mogući način.

4. Romantika u St. Moritzu 

St. Mortiz je alpski grad u Engadineu u švicarskom kantonu Graubündenu, koji se izdiže na oko 1800 metara nadmorske visine. Leži na južnim padinama Albula Alpi ispod vrha Pizz Nair s pogledom na ledenjačku dolinu Gornjeg Engadina i jezero St. Moritz. Svi ljubitelji skijanja uživat će u romantičnom Valentinovu na snijegu. 

5. Idila zvana Hallstatt

Malo austrijsko selo Hallstatt, koje ima manje od tisuću stanovnika, postalo je svojevrsnom žrtvom popularnog crtanog filma Frozen, proizišlog iz studija Walta Disneyja. Naime, to mjestašce poslužilo je kao inspiracija za Arendelle, pa svaki dan u prosjeku tamo dođe – 10 tisuća turista! 

Hallstatt Hallstatt (Foto: Shutterstock)

Prošećite se šarmantnim ulicama gradića, posjetite rudnik i spustite se toboganima koje su koristili nekadašnji radnici ili se provozajte drvenim vlakićem. Osim romantične vožnje po jezeru koja će vam pružiti sasvim novu perspektivu na to mjesto, ako volite aktivnosti na otvorenom, istražite okolne planinarske staze i uživajte u prekrasnom krajoliku Alpa.

Od Francuske preko Švicarske, Italije, Austrije pa sve do Turske - putovanje za najromantičniji dan u godini idealna je proslava ljubavi za koju mnogi parovi jedva čekaju kupiti kartu i rezervirati smještaj. Ako ovog Valentinova ostajete kod kuće, počastite svoju bolju polovicu ukusnom večerom, zasladite se čokoladnim desertom i nazdravite čašom pjenušca ili omiljenog vina. U obližnjem Lidlu čeka vas bogati asortiman s kojim ćete proslaviti Valentinovo na najčudesniji mogući način. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju