• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #draga di lovrana

Iskustvo vrijedno svih zavoja: Kvarnerski restoran na litici s nevjerojatnim pogledom čiji tanjuri pričaju priču svim osjetilima

Zbog njihovih jela i cjelokupnog iskustva zaboravili smo na vijugavu cestu i sve te zavoje, mistične priče i strah od visina...
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 11.04.2023 09:05 komentari
viber Created with Sketch.
Kvarnerski škamp s kremom od skute - Draga di Lovrana - 6
Kvarnerski škamp s kremom od skute - Draga di Lovrana - 6 (Foto:Tibor Marochini/Nova Studio)

Galerija Kvarnerski škamp s kremom od skute - Draga di Lovrana - 1 35 Grdobina u kramblu od lješnjaka s kremom od pečenog celera i umakom od ljutike - Draga di Lovrana - 3 35 Draga di Lovrana - 31 35 Rižoto od šparoga sa kozicama - Draga di Lovrana - 4 35

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Tulsi - 5 Lijek iz vrta Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi Čokoladne kocke Savršenstvo bez mane Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom

O novim izazovima i planovima razgovarali smo s mladim snagama ovog restorana koje već drugu godinu zaredom održavaju standard i Michelinovu zvjezdicu, ali imaju i puno drugih planova koji će zasigurno obogatiti njihovu ponudu.

I kada mislite da ne može biti više zavoja jer ste došli do samog vrha, čeka vas još jedan, a iza njega restoran i boutique hotel Draga di Lovrana. O tom restoranu okrunjenom Michelinovom zvjezdicom pisalo se već puno, a sada ima novo vodstvo, koje u posljednje dvije godine nadograđuje uspješnu priču jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj.

To smo zaista mogli i potvrditi onog trena kad smo se malo odmorili od vrtoglavice, stali na terasu i ugledali prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev. Gostoprimstvo mlade i vesele ekipe, Kvarnerski zaljev na dlanu i tanjuri koji su nam dolazili iz njihove kuhinje odmah su nas osvojili.

Draga di Lovrana - 30 Draga di Lovrana - 30 (Foto: Nova Studio)

Draga di Lovrana 1900. kada je sagrađena. Draga di Lovrana 1900. kada je sagrađena. (Foto: Nova Studio)

Posebna lokacija koja potiče legende

Uz povijest te kuće, na čijem se mjestu prema legendi Dafne bježeći od Aplonova udvaranja pretvorila u lovor, od kojega je "nastao" Lovran, veže se, između ostalog, i niz tragičnih i bizarnih događaja. Taj se niz očito prekinuo prije skoro 20 godina. I to onog trenutka kada je ovu kuću, sagrađenu u Austro- Ugarskoj još davne 1900., kao ostavštinu svog oca odlučio potpuno renovirati otac Kelli Nikolac koja nas je tamo i dočekala. 

''Kuća je bila jako dugo napuštena. Tu su bila samo četiri osnovna zida, a krova nije bilo. S obzirom na to da se sama lokacija, kada gledate iz zraka, nalazi na litici i super je za privlačenje gromova, tijekom godina su ljudi iz naselja nasuprot, Lovranske Drage, svjedočili mnogim pucnjevima gromova, od kojih bi se ponekad znalo i nešto zapaliti i tako je nastala priča da je ova kuća ukleta, ali što se nas tiče, mi ovdje nikada nismo imali loših iskustava'', ispričala nam je Kelli, čiji je otac Christian Nikolac 2006. nakon dvije godine renovacije ipak, za svaki slučaj, dao ugraditi gromobrane.

Draga di Lovrana - 7 Draga di Lovrana - 7 (Foto: Nova Studio)

Bez obzira na zanimljive legende, Kelli smatra da je prije svega za posebnost tog hotela i restorana, osim izuzetno ukusne hrane, zaslužna lokacija. Smješten na litici između Parka prirode Učka i Kvarnerskog zaljeva, pogled s njihove terase i iz gotovo svake od deset soba hotela puca na otoke Krk i Cres.

Moderna vizija koja vraća u djetinjstvo i gura ih prema naprijed

U tom uspješnom obiteljskom biznisu, koji su donedavno vodili njezini roditelji Sanja i Christian Nikolac, Kelli je 2021. godine u potpunosti preuzela vođenje restorana. Otada s mladim chefom Lukom Golešom želi stvoriti neku svoju viziju i pomaknuti se još ljestvicu gore.

Draga di Lovrana - 12 Draga di Lovrana - 12 (Foto: Nova Studio)

''Želim se bazirati na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji, ne želim nikakve eksperimente. Želim da bude naša kuhinja, ali na moderan način. Da pijat izgleda moderno, ali da opet kad čovjek pojede i proba tu hranu, da se može vratiti u djetinjstvo. To je neka naša vizija'', priznala nam je Kelli, koja u tom obiteljskom restoranu praktički radi od svoje 15. godine. I prošla je gotovo sve što se u ugostiteljskom poslu može proći, od ljetne prakse, pranja tanjura, konobarenja do rada na recepciji i administracije.

Luka Goleš u kuhinju tog hotela stigao je prije četiri godine, i to u potrazi za većim izazovima nakon rada u jednom hotelu u Austriji. U to vrijeme glavni chef kuhinje restorana Draga di Lovrana bio je talentirani Deni Srdoč, koji je tamo nastavio slow food i fine dining priču chefa Zdravka Tomšića. Naš poznati chef ''odgovoran'' za gastrorevolucije u koji god restoran dođe, još je od obnove i otvorenja tog hotela postavio visoke standarde gastronomije i kvalitete jela koja predstavljaju gostima i tako ih smjestio među pet najboljih restorana u Hrvatskoj. Njegov nasljednik Deni Srdoč priskrbio je Draga di Lovrani i prvu Michelinovu zvjezdicu, koju do danas uspješno opravdavaju i pod kulinarskom palicom mladog chefa Luke Goleša.

Draga di Lovrana - 31 Draga di Lovrana - 31 (Foto: Nova Studio)

Može li se prepoznati Michelinov inspektor?

Uz sve navedeno složit ćemo se s Kelli Nikolac da je ta navodno kuća duhova očito opsjednuta samo onim dobrim jer svima nosi samo pozitivne stvari i nezaboravno iskustvo već nakon prvog slijeda. Cijelo gastronomsko iskustvo u tom restoranu na litici oduševio je i Michelinove inspektore, za koje kažu da dolaze nenajavljeno, ali ipak ostaju zamijećeni.

''Za ovo područje zaduženi su inspektori iz Italije, tako da Talijan koji vrlo dobro govori engleski, pita za puno informacija o jelu i u većini slučajeva jede a la carte ili neki najmanji degustacijski meni koji poslužujemo najvjerojatnije dolazi iz Michelina'', rekao je Luka i našalio se da se tada fokusiraju da to bude kako treba, ali i priznao kako se zaista trude da svakog gosta tretiraju kao Michelinova inspektora.

Draga di Lovrana - 23 Draga di Lovrana - 23 (Foto: Nova Studio)

Mirisi šume i mora, ali i emocija zbog koje se gosti vraćaju

Nema sumnje da im ta slavna zvjezdica imponira, kao i druga priznanja gastronomskih vodiča Gault&Millaua ili JRE-a , ali više od svega važno im je samo da gostu prenesu tu emociju iz kuhinje preko tanjura.

''I onda kada se i vrate nakon određenog vremenskog perioda da probaju i neko kompletno drugačije jelo s drugim namirnicama, da im se opet probudi ta emocija. Poput parfema koji osjetiš pa te vrati u neko doba ili pobudi osjećaje'', kaže nam Luka.

Mirisi koji Kelli vežu uz ovaj kraj su oni šume, borova i mora, a te mirise i okuse svog djetinjstva želi predstaviti i gostima.

Rižoto od šparoga sa kozicama - Draga di Lovrana - 10 Rižoto od šparoga sa kozicama - Draga di Lovrana - 10 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

''Hrvatska gastronomija inače je top, tako da želimo da je iskuse, ne želimo da jedu nekakvu stranu hranu, želimo da kad dođu u ovaj naš kraj, da probaju i ribu i meso zato što smo taman negdje na nekoj sredini'', kaže nam Kelli i dodaje kako iz svog kraja iskorištavaju sve namirnice i kulinarsko umijeće lokalnog stanovništva.

''Dok ovdje šećete, ima puno biljaka koje rastu uz obalu. Tako smo koristili jednu od njih, motar, nedavno uz rižoto sa škampima i motrom. Naš chef Luka u selu Lovranska Draga osobno je posjetio jednu gospođu koja mu je objasnila pripremu pojedinih tradicionalnih jela, a ljeti našim gostima uz bazen ili kao piće dobrodošlice poslužujemo vodu s travama iz Parka prirode Učka baš onako kako su je radili naši stari. To su svi neki mirisi i okusi koji me vežu uz ovaj kraj.''

U njihovu restoranu tako će se naći degustacijski meniji od četiri, pet ili sedam sljedova koji spajaju more i šumu. Gosti mogu birati između ribljeg i mesnog menija ili kombinirati oboje te isprobati tradicionalna, klasična jela ovog kraja sa sezonskim namirnicama prezentirana na moderan način prigodan slijed vina.

Rižoto od šparoga sa kozicama - Draga di Lovrana - 11 Rižoto od šparoga sa kozicama - Draga di Lovrana - 11 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Sezona šparoga je u tijeku, pa nam je chef Luka pripremio njihovu verziju proljetnog rižota. U tom klasiku kao prava poslastica našle su se mekane kozice, koje je kratko flambirao s konjakom prije nego što su uronile u nevjerojatno kremast rižoto od šparoga.

Uvijek dostupna svježa riba s vlastite koče

''Uvijek imamo dostupnu svježu ribu jer se vlasnik ovog hotela također bavi i ribolovom, tako da nam je pretežito riba na meniju. Uvijek su nam dostupni škampi i kozice, na meniju imamo i grdobinu obavezno, ali i trlju, s kojom smo napravili jedno interesantno, starinsko jelo poput ribe iz marinade, a u planu mi je napraviti i jedno jelo s hobotnicom'', objašnjava nam chef Luka Goleš i dodaje kako se za raznovrsnost i dostupnost namirnica uvijek mogu osloniti na Metro.

Draga di Lovrana - 27 Draga di Lovrana - 27 (Foto: Nova Studio)

''Ako nam bilo koja namirnica nije dostupna na tržnici, tu nam uvijek uskoči Metro, u kojem inače nabavljamo veće količine mliječnih proizvoda, začinsko bilje, bilje za dekoraciju te alkoholna pića za kuhanje'', ispričao nam je Luka, a Kelli dodaje kako ima i najveći izbor namirnica za doručak kojim oduševljavaju svoje hotelske goste, od raznih marmelada do narezaka: ''Metro ima veliku i široku ponudu ne samo hrane nego već i potrepština za kuhinju, od alata do svega što koristimo za pripremu.''

Ideje za tanjure ''za polizati'' dolaze daleko od kuhinje

Baš dok se vozi u nabavu namirnica u Pandici, kako Luka od milja zove službeno dostavno vozilo restorana, stvaraju se nove ideje za jela.

''Dok se tako vozikam prema Metrou Kukuljanovo, tada mi najčešće i padnu neke ideje za nova jela na pamet. Imam ugašen radio i onda mi mozak valjda počne raditi. Zapravo, kada želim kreirati nova jela, trebam biti uvijek isključen od kuhinje, ne forsirati nešto jer kreativnost ne smije bit forsirana nikako, ona dođe sama od sebe'', priznao nam je Luka i, između ostalog, spremio nam i jednu svoju posljednju takvu kreaciju – grdobinu s umakom od ljutike uz kremu od pečenog celera sa sotiranom brokulom i ukiseljenim rotkvicama.

Grdobina u kramblu od lješnjaka s kremom od pečenog celera i umakom od ljutike - Draga di Lovrana - 2 Grdobina u kramblu od lješnjaka s kremom od pečenog celera i umakom od ljutike - Draga di Lovrana - 2 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Grdobinu je spremio tehnikom sous vide i aromatizirao je maslacem i timijanom, a zatim ''uvaljao'' u hrskavi krambl od lješnjaka, položio je na moćan umak od ljutike, a poslužio uz kremu od pečenog celera, čija je slojevitost od zemljanih do slatkastih i orašastih nota bila totalno iznenađenje za nepce. Šarenilo na tanjuru dale su sotirana brokula i slatko-kisela rotkvica, koja je donijela svježinu i zaokružila cijelo jelo. Taj tanjur toliko nas je oduševio da je u nama probudio dijete, baš ono koje bi za stolom podignulo tanjur i polizalo ga te učinilo to bez srama čak i u restoranu s Michelinovom zvjezdicom.

Kelli nam je priznala kako ovdje to ne bi bilo neobično jer se njihovi gosti ovdje osjećaju vrlo opušteno, kao kod kuće, pa uvijek pomažu tanjure kruhom ili čime god mogu.

''Mi smo jedan mali boutique hotel, obiteljski, i kad naši gosti dođu, mi želimo da se oni osjećaju kao kod kuće, da su opušteni, da nas mogu pitati što god žele. Stvarno da se osjećaju kao kod kuće, a ne u nekim velikim hotelima gdje nema kontakta s ljudima. Najveća nagrada u ovom poslu su sretni, zadovoljni gosti. Nema ništa ljepše nego kad gost dođe, boravi u hotelu, kasnije ode do restorana, sretan je nakon večere i želi s tobom i drugima podijeliti to nezaboravno iskustvo.''

Jelo koje nikada neće nestati s jelovnika

Zbog toga se mogu pohvaliti s mnogo stalnih gostiju, od kojih su većina Austrijanci, Nijemci i Slovenci. Oni su im najbolji kriterij u ocjenjivanju kvalitete njihovih tanjura jer svaku godinu probaju nešto novo te su i dalje zadovoljni, i dalje se vraćaju. A uvijek se vraćaju i zbog jednog jela.

Kvarnerski škamp s kremom od skute - Draga di Lovrana - 5 Kvarnerski škamp s kremom od skute - Draga di Lovrana - 5 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

''Rekao bih da definitivno postoji jelo zbog kojeg ljudi dolaze ovdje. Radi se o škampu u kombinaciji s kravljom i ovčjom skutom. To jelo još je od chefa Zdravka Tomšića i nikad ga zaista ne bih ni maknuo s karte jer mi ima takvu nekakvu težinu i predstavlja sve čime se i sam vodim u kreiranju jela, ali i zato što osjećam svojevrsnu povezanost sa chefom Tomšićem, svojim mentorom koji je ostavio jako velik utjecaj na mene i promijenio mi je pogled na ovaj posao i na goste i na namirnice, sve to skupa'', kaže nam chef Luka, kojem je najbitnije da gosti znaju što jedu i da mu kažu ''da je ta namirnica zaista bila ta namirnica, da nije zakamuflirana s deset drugih komponenti ili išta slično''.

''Recimo da mi jelo ima tri-četiri komponente, da je svaka na svom mjestu, svaka na svom vrhuncu i da se stvara ta harmoničnost, da jedno prati drugo. Naši gosti to cijene i onda stižu i pohvale, pogotovo od gostiju iz stranih zemalja koji često jedu u restoranu, koji imaju i po dvije ili tri Michelinove zvjezdice, pa kažu da im je iskustvo kod nas bilo fenomenalno.'' Takvi gosti šire dobar glas, kao i mi nakon što smo probali to jelo koje nikada neće nestati s jelovnika restorana Draga di Lovrana.

Kvarnerski škamp s kremom od skute - Draga di Lovrana - 2 Kvarnerski škamp s kremom od skute - Draga di Lovrana - 2 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Marinirani kvarnerski škamp uz kremu od skute, emulziju maslinova ulja i mente s kramblom od badema i kandiranom koricom limuna na vrhu – iskreno, bez pretvaranja da je nešto što nije, savršeno izbalansirano i svježe jelo koje stavlja blaženi osmijeh na lice.

Zajedno i u dobru i u mraku

U kuhinji i u tom poslu najvažnije je imati dobar tim koji odlično funkcionira u dinamičnim i stresnim momentima i koji zna da se rad, krv i znoj na kraju isplate.

''Malo nas je, ali svi smo multipraktik. Tako se zovemo jer svi uskačemo jedni drugima, tako da posao ide super. Svi smo si i privatno dobri, tako je lakše raditi, i svima je jako stalo do hotela, to je najbitnije i za rad u restoranu'', kaže nam Kelli i dodaje kako su i nepredvidive situacije s takvim timom zabava, a to najbolje dokazuje anegdota koju su nam ispričali.

Draga di Lovrana - 26 Draga di Lovrana - 26 (Foto: Nova Studio)

''Dok je tekao servis za vrijeme večere, bilo je jako nevrijeme i u jednom smo trenutku ostali bez struje. Nije bila u pitanju sklopka, nego malo veći problem. I onda smo morali popaliti svijeće i cijelu salu obasjati svijećama da bi gosti vidjeli što jedu i da se konobari ne bi spotaknuli ili nekom slučajno stavili tanjur u krilo. Po sali sam skupljala sve mobitele radnika, palili smo bliceve i postavljali ih po kuhinji i držali iznad štednjaka da možemo kuhati. Na kraju je bilo super. Bilo je vrlo intimno, gosti se nisu žalili, a neke smo sljedove morali promijeniti zbog nestanka struje jer smo imali samo plin i ništa drugo, ali sve u svemu večera je bila romantična. Bilo je dobro, svi su se smijali i nije bilo negative, samo sve pozitivno. Možda se i ponovi, ali uvijek ima taj plan B.''

Veliki planovi mladih snaga

Ovaj mladi entuzijastični tim ima puno svježih ideja, od prezentacije svojih jela do promocije kvarnerskog kraja.

Draga di Lovrana - 44 Draga di Lovrana - 44 (Foto: Nova Studio)

U budućnosti planiraju održati zvjezdicu, što im je vrlo bitno jer se svi trude održati dosadašnji standard, ali ujedno i rasti sa svojim gostima i svake godine nuditi im neke nove tanjure. U planu je gastroobilazak Kvarnerskog zaljeva, od Rijeke do Lovrana, na jahti nastaloj renovacijom stare drvene koče na kojoj bi se održavale privatne ekskluzivne večere s pristajanjem uz plažu Medveja i pogledom na njihov hotel na litici te pričom o ovom kraju i njihovim gastronomskim običajima. Zimi planiraju u hotelu uvesti i wellness kako bi u hladnijim mjesecima privukli malo više gostiju, ali i osvježiti sadržaj na društvenim mrežama preko kojih, uz preporuku i dobar glas, gosti najviše stižu do njih.

Draga di Lovrana - 42 Draga di Lovrana - 42 (Foto: Nova Studio)

I baš zato što i sami znamo da za ovakav posao s ljudima nije stvoren svatko, da se ljubav prema ovom poslu vrlo lako prenosi na gosta, a činjenica da je ovi ljudi imaju toliko da nadmašuje i pogled i lokaciju zbog koje će se ljudi ionako ovdje uvijek vraćati, ovo mjesto stavljamo i na našu Punkufer preporuku.

Mi ćemo svakako pratiti kako se ovaj vrhunski restoran i hotel razvija s ovom mladom ekipom, ali i vratiti se, možda na neki malo sunčaniji i topliji dan dok se more svjetluca u suton, a na tanjuru nas čeka neka nova sezona i jelo koje će nas razdragati kao i ova koja smo probali ovog proljeća.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom METRO po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #draga di lovrana
  • #gdje jesti
  • #punkufer preporuka
  • #Michelinova zvjezdica
  • #metro 2023.
  • #Kelli Nikolac
  • #Luka Goleš
  • #Metro
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Tajni recepti koji se ne pronalaze u kuharicama i čvarci zubog kojih se dolazi na Bilogoru
Pravac Grubišno Polje
Tajni recepti koji se ne pronalaze u kuharicama i čvarci zubog kojih se dolazi na Bilogoru
Majmunski kruh recept
Ljepljiv i sočan
Majmunski kruh: Ne znamo je li zabavnije raditi ga ili jesti, ali savršen je izbor uz kavu
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Stari patuljak
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Znate li koji su? Europski glavni gradovi koji nemaju svoj aerodrom
Kako putovati
Znate li koji su? Europski glavni gradovi koji nemaju svoj aerodrom
Složenac sa slatkim krumpirom recept
Slasno i slatko
Jelo od slatkog krumpira bez kojeg Amerikanci ne mogu provesti četvrti četvrtak u 11. mjesecu
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U stanu u Viškovu kraj Rijeke pronađen mrtav muškarac, žena u bolnici
POLICIJA ISTRAŽUJE
Cure detalji drame kod Rijeke: U stanu pronađen mrtav muškarac, žena prevezena u bolnicu
Venezuela priprema gerilski odgovor u slučaju američkog napada
gerilski stil
Spremaju se za rat s jednom od najjačih vojski svijeta: "Na agresiju ćemo odgovoriti jedinstvom"
Užas u Zagrebu! U centru grada napadnuta novinarska ekipa N1 televizije
oglasio se GONG, HND, vlada...
Užas u Zagrebu! U centru grada napadnuta novinarska ekipa N1 televizije
show
Marino Vrgoč predstavio pjesmu "Snovi"
"Snovi"
Poslušajte pjesmu devetogodišnjeg Marina s kojom se Hrvatska vraća na važno natjecanje!
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došao u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Simona Mijoković i Ante Gotovac postali su baka i djed
''ušla je u jednu zajednicu''
Simona Mijoković potvrdila da je postala baka, njezina kći rodila je s 18 godina: ''Gabriela je otišla od nas''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
6 simptoma zbog kojih trebate odmah napraviti krvne pretrage
Ne ignorirajte ih!
6 simptoma zbog kojih trebate odmah napraviti krvne pretrage
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Pokažite što znate!
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
tech
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
sport
Hrvatska protiv Srbije na Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju: Policija zabranila posjet gledateljima
UEFA odredila
Hrvatska protiv Srbije na Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju: Policija zabranila posjet gledateljima
CRNA GORA – HRVATSKA Vatreni prvi put kod susjeda, evo kad je prijenos
uživo na Novoj TV i gol.hr-u!
CRNA GORA – HRVATSKA Vatreni prvi put kod susjeda, evo kad je prijenos
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
razljutio španjolce
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
tv
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
Kumovi: Nema još puno vremena - moraju ga spasiti odmah
KUMOVI
Kumovi: Nema još puno vremena - moraju ga spasiti odmah
putovanja
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Kultne frizure 80-ih i 90-ih
Bile su hit
Nisu za zaborav: Odaberite najljepšu frizuru iz 80-ih i 90-ih
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
sve
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Marino Vrgoč predstavio pjesmu "Snovi"
"Snovi"
Poslušajte pjesmu devetogodišnjeg Marina s kojom se Hrvatska vraća na važno natjecanje!
File brancina s pireom od pastrnjaka i grilanim porilukom
Metro donosi

Dubrovačka Stara loza: Sasvim poseban restoran uz koji iz kamena raste trs star 300 godina

Dubrovački restoran Stara loza dobio je ime po trsu starom oko tristo godina koji raste iz kamena baš ispred njihove zgrade. Po tome, ali i po vrhunskim tanjurima, srdačnom osoblju i još mnogočemu taj je restoran u boutique hotelu, u kojem umjetnost i hrana predstavljaju terapiju, sasvim poseban. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • File brancina s pireom od pastrnjaka i grilanim porilukom Hrana i piće
    Metro donosi

    Dubrovačka Stara loza: Sasvim poseban restoran uz koji iz kamena raste trs star 300 godina

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Pokrovitelj Metro

    Omaž međimurskom kraju: Topli restoran koji svojim verzijama tradicionalnih jela grije trbuh, ali i srce

  • NP Mljet - 6 Putovanja
    Na današnji dan

    Slana jezera, hridine, šume, klifovi i špilje: Divlja ljepota našeg prvog morskog nacionalnog parka

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close