• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Preko slastica do finala: Darko i Krešo kreću u okršaj koji ni gubitniku neće ostaviti gorak okus

Slastice su tu da podignu serotonin i poprave raspoloženje, a ako netko zna kako napraviti vrhunski desert, onda su to kuhari i food-blogeri Darko Debić i Krešimir Bonačić. Njihove objave pune su dobre energije, pa smo ih pozvali da zaslade naš serijal Kulinarski okršaj blogera. Darko i Krešo zadnji su od šestero blogera koji će se natjecati za titulu najboljeg.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 14.10.2022 12:19 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...

Nakon što smo predstavili kandidate koji će u našem serijalu svoje snage odmjeriti u veganskim i mesnim jelima, došlo je vrijeme za pravu poslasticu. Predstavljamo vam Darka Debića i Krešimira Bonačića. Darko je iskusan kuhar koji je dvadeset godina radio u renomiranom zagrebačkom restoranu. Danas svoje znanje, iskustvo i recepte dijeli na blogu koji je otvorio na nagovor prijatelja prije nekoliko godina.

''Sve je počelo davno, davno, davno. Gledajući mamu u kuhinji, nekako se stvorila ta ljubav prema kuhanju, nastavilo se sa školovanjem za kuhara i radom u struci'', prepričava nam Darko, kojem slastice nisu primarna specijalnost, već strast ili, kako bi on kroz šalu rekao – porok. ''U desertima volim koristiti razne namirnice, ne samo voće već i povrće. Također volim koristiti puno svježih začina, poput bosiljka i majčine dušice'', objašnjava Darko i priznaje da slasticama voli zaokružiti svaki obrok, pa čak i doručak.



Ljubav prema slasticama vodi kroz život i Krešimira, koji je nakon fakulteta otišao u Italiju na slastičarsku akademiju. ''Slastice sam uvijek obožavao. Nakon srednje škole nisam otišao u tom smjeru, otišao sam na fakultet. Tijekom faksa odlučio sam da je to nešto što volim i što bih želio u jednom trenutku na novoj razini naučiti i osposobiti se za to'', prisjeća se Krešimir, koji je prvo svoje recepte počeo dijeliti na Instagramu, a zatim i na stranici koju je u potpunosti sam programirao.

Hrana je za Krešimira način izražavanja na koji, kako kaže, može ispucati svu svoju kreativnost: ''Fakultet koji sam završio i na kraju posao koji radim nisu mi dozvolili da kreativnost koju nosim u sebi izrazim na neki način, pa je hrana ta koja me čini sretnim i nikad mi nije dosadno nešto novo izmišljati, nešto novo isprobavati, spajati okuse.''



Tko će se od njih dvoje bolje snaći u ovom izazovu, odlučit će chef Darko Vlašić, koji će ocjenjivati jela blogera u našem serijalu. S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić odlučit će koji će blogeri proći dalje i u konačnici proglasiti onog najboljeg.

Najviše volim kuhati…

Darko: Volim kuhati sve, stvarno je teško izdvojiti jedno ili čak nekoliko jela, ali jako volim azijsku kuhinju. Puno sam putovao Azijom i to mi je velika inspiracija. Azijski deserti su jako zdravi, tako da tu prednost dajem francuskoj kuhinji.

Krešo: Od slastica najviše volim raditi hrvatsku međimursku gibanicu, to mi je najdraži kolač od djetinjstva, to ili talijanske cannole. Volim bilo kakve torte, kekse, tartove, obožavam prhko tijesto i razvlačiti tijesto. Od slanih jela ovisi kako i što, gulaše, u posljednje vrijeme kuhamo većinom vegansku hranu. Osmišljavam uvijek neke nove recepte, kombiniram međunarodne kuhinje, hrvatsku kuhinju, okuse, isprobavam uvijek nešto novo.

Nikad mi neće dosaditi…

Darko: Nikad ne klasificiram namirnice na taj način, svaka se može pripremiti na puno načina. Mislim da mi nikad nijedna namirnica nije postala dosadna, uvijek se može kombinirati sa začinima, s drugom namirnicom da se dobije jedno novo jelo.

Krešo: Namirnica koja mi nikad neće dosaditi je sir zato što od njega mogu raditi apsolutno sve, od predjela do glavnih jela, slastica, od tradicionalnih štrukli do gibanica, cheesecakea, torti pa i cannola.

Ne mogu zamisliti tjedan bez…

Darko: Skužio sam da, kako sam stariji, sve više volim povrće i naglasak mi je na takvoj hrani.

Krešo: Namirnica bez koje u posljednje vrijeme ne mogu zamisliti tjedan je tjestenina u različitim oblicima, bilo da radim svježu tjesteninu ili je kupim pa radim umake. Nekako sam sad u talijanskoj fazi, pa isprobavam različite recepte i kombinacije koje oni imaju.

Za izradu vrhunskog deserta ključno je…

Darko: Za izradu vrhunskog deserta potrebne su kvalitetne namirnice. I smatram da je najbitnije da recept prvo dobro proučite i pročitate i da ga se baš striktno držite.

Krešo: Za izradu vrhunskog deserta potrebni su strpljenje, disciplina, držanje do recepta i upornost. Čak i ako iz prvog puta ne ispadne kako treba, ne treba odustati, nego ispočetka isprobati, ako ne isti dan, može i za tjedan dana, dva tjedna, nevažno, ali ne odustati od recepta. Možda nešto taj dan nije išlo, a već za tjedan dana ispadne kako treba.

S kojim su se desertima Darko i Krešo odlučili predstaviti i koje su namirnice iz Konzuma koristili za izradu svojih slastice, pogledajte u videu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #darko debić
  • #krešimir bonačić
  • #konzum
  • #okrsajblogera
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Božićne zvjezdice: Klasik iz limene kutije za kekse gotov za manje od pola sata
Uspijevaju svima
Na stolu za pola sata: Klasik iz limene kutije za kekse koji ćete grickati dok radite "ozbiljne" kolače
Rumunjska orahnjača cozonac recept
Cozonac
Ovako Rumunji rade orahnjaču! Izgleda kompliciranije od hrvatske verzije, ali lako se slaže
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Val di Rabbi
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Loop Living Cocoon
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima
Pokrovitelj Kenwood
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pokušaj ubojstva u Velikoj Gorici: Uhićen muškarac
PRIVEDEN JE
Pokušaj ubojstva kod Zagreba! Djevojka (21) hitno prebačena u bolnicu
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
U Njemačkoj nožem izbo ženu i njezino četvero djece
zločin u njemačkoj
Užasan napad! Izbo mladu ženu i njezino četvero djece, najmlađe ima tri godine. Policija pokrenula veliku akciju
show
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Kako Hrvatska stoji u anketama za Dječji Eurosong 2025.?
Svi navijamo!
Hoće li naš Marino osvojiti srca publike? Evo kako Hrvatska stoji u anketama za Dječji Eurosong
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
Nisu uvijek ginekološke prirode
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
Čokoladni kuglof s jogurtom: Recept koji vam svaki put uspije – sočniji nego ikad!
Jednostavan, a tako fin!
Čokoladni kuglof s jogurtom: Recept koji vam svaki put uspije - sočniji nego ikad!
zabava
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Preslatko!
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Wow!
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Jednostavna ideja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Znanstvena-fantastika uskoro postaje stvarnost: Robotaksiji stižu na zagrebačke ceste
Počinje Verne Show
Znanstvena-fantastika uskoro postaje stvarnost: Robotaksiji stižu na zagrebačke ceste
sport
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Osijek - Cibalia opet u istoj ligi: Slavonski derbi sljedeće sezone?
Stari rivali
Je li moguće čudo i hoćemo li opet gledati jedan od najvrućih hrvatskih derbija?
tv
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
sve
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Kulinarski okršaj blogera
Konzum donosi

Imamo finaliste! Darko pobijedio u Kulinarskom okršaju blogera pripremom vrhunske francuske slastice

Ovaj slatki dvoboj obilježili su karamelizirane kruške, tostirani lješnjaci, prhko tijesto i vrlo usredotočeni Darko i Krešo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close