• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Preko slastica do finala: Darko i Krešo kreću u okršaj koji ni gubitniku neće ostaviti gorak okus

Slastice su tu da podignu serotonin i poprave raspoloženje, a ako netko zna kako napraviti vrhunski desert, onda su to kuhari i food-blogeri Darko Debić i Krešimir Bonačić. Njihove objave pune su dobre energije, pa smo ih pozvali da zaslade naš serijal Kulinarski okršaj blogera. Darko i Krešo zadnji su od šestero blogera koji će se natjecati za titulu najboljeg.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 14.10.2022 12:19 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2

U trendu Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti Tunel Rose u Bokokotorskom zaljevu - 7 Beton i hrđa Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata

Nakon što smo predstavili kandidate koji će u našem serijalu svoje snage odmjeriti u veganskim i mesnim jelima, došlo je vrijeme za pravu poslasticu. Predstavljamo vam Darka Debića i Krešimira Bonačića. Darko je iskusan kuhar koji je dvadeset godina radio u renomiranom zagrebačkom restoranu. Danas svoje znanje, iskustvo i recepte dijeli na blogu koji je otvorio na nagovor prijatelja prije nekoliko godina.

''Sve je počelo davno, davno, davno. Gledajući mamu u kuhinji, nekako se stvorila ta ljubav prema kuhanju, nastavilo se sa školovanjem za kuhara i radom u struci'', prepričava nam Darko, kojem slastice nisu primarna specijalnost, već strast ili, kako bi on kroz šalu rekao – porok. ''U desertima volim koristiti razne namirnice, ne samo voće već i povrće. Također volim koristiti puno svježih začina, poput bosiljka i majčine dušice'', objašnjava Darko i priznaje da slasticama voli zaokružiti svaki obrok, pa čak i doručak.



Ljubav prema slasticama vodi kroz život i Krešimira, koji je nakon fakulteta otišao u Italiju na slastičarsku akademiju. ''Slastice sam uvijek obožavao. Nakon srednje škole nisam otišao u tom smjeru, otišao sam na fakultet. Tijekom faksa odlučio sam da je to nešto što volim i što bih želio u jednom trenutku na novoj razini naučiti i osposobiti se za to'', prisjeća se Krešimir, koji je prvo svoje recepte počeo dijeliti na Instagramu, a zatim i na stranici koju je u potpunosti sam programirao.

Hrana je za Krešimira način izražavanja na koji, kako kaže, može ispucati svu svoju kreativnost: ''Fakultet koji sam završio i na kraju posao koji radim nisu mi dozvolili da kreativnost koju nosim u sebi izrazim na neki način, pa je hrana ta koja me čini sretnim i nikad mi nije dosadno nešto novo izmišljati, nešto novo isprobavati, spajati okuse.''



Tko će se od njih dvoje bolje snaći u ovom izazovu, odlučit će chef Darko Vlašić, koji će ocjenjivati jela blogera u našem serijalu. S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić odlučit će koji će blogeri proći dalje i u konačnici proglasiti onog najboljeg.

Najviše volim kuhati…

Darko: Volim kuhati sve, stvarno je teško izdvojiti jedno ili čak nekoliko jela, ali jako volim azijsku kuhinju. Puno sam putovao Azijom i to mi je velika inspiracija. Azijski deserti su jako zdravi, tako da tu prednost dajem francuskoj kuhinji.

Krešo: Od slastica najviše volim raditi hrvatsku međimursku gibanicu, to mi je najdraži kolač od djetinjstva, to ili talijanske cannole. Volim bilo kakve torte, kekse, tartove, obožavam prhko tijesto i razvlačiti tijesto. Od slanih jela ovisi kako i što, gulaše, u posljednje vrijeme kuhamo većinom vegansku hranu. Osmišljavam uvijek neke nove recepte, kombiniram međunarodne kuhinje, hrvatsku kuhinju, okuse, isprobavam uvijek nešto novo.

Nikad mi neće dosaditi…

Darko: Nikad ne klasificiram namirnice na taj način, svaka se može pripremiti na puno načina. Mislim da mi nikad nijedna namirnica nije postala dosadna, uvijek se može kombinirati sa začinima, s drugom namirnicom da se dobije jedno novo jelo.

Krešo: Namirnica koja mi nikad neće dosaditi je sir zato što od njega mogu raditi apsolutno sve, od predjela do glavnih jela, slastica, od tradicionalnih štrukli do gibanica, cheesecakea, torti pa i cannola.

Ne mogu zamisliti tjedan bez…

Darko: Skužio sam da, kako sam stariji, sve više volim povrće i naglasak mi je na takvoj hrani.

Krešo: Namirnica bez koje u posljednje vrijeme ne mogu zamisliti tjedan je tjestenina u različitim oblicima, bilo da radim svježu tjesteninu ili je kupim pa radim umake. Nekako sam sad u talijanskoj fazi, pa isprobavam različite recepte i kombinacije koje oni imaju.

Za izradu vrhunskog deserta ključno je…

Darko: Za izradu vrhunskog deserta potrebne su kvalitetne namirnice. I smatram da je najbitnije da recept prvo dobro proučite i pročitate i da ga se baš striktno držite.

Krešo: Za izradu vrhunskog deserta potrebni su strpljenje, disciplina, držanje do recepta i upornost. Čak i ako iz prvog puta ne ispadne kako treba, ne treba odustati, nego ispočetka isprobati, ako ne isti dan, može i za tjedan dana, dva tjedna, nevažno, ali ne odustati od recepta. Možda nešto taj dan nije išlo, a već za tjedan dana ispadne kako treba.

S kojim su se desertima Darko i Krešo odlučili predstaviti i koje su namirnice iz Konzuma koristili za izradu svojih slastice, pogledajte u videu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #darko debić
  • #krešimir bonačić
  • #konzum
  • #okrsajblogera
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Naravno - s rumom: Jeste li kušali karipsko kuhano vino?
Savršeno začinjeno
Naravno - s rumom: Jeste li kušali karipsko kuhano vino koje oduševljava?
Friluftsliv – norveški način prihvaćanja zime!
U hladnoću na skandinavski način
Kako se Norvežani nose sa zimom? Formula sa sjevera koja može uljepšati mračne i hladne dane
Što je Zona tišine u Meksiku?
Zona tišine
Misteriozno mjesto "usred ničega" u kojem se gubi radijski signal, a kompasi se kvare
Najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj: Gorska idila u kojoj ćete se preporoditi
Jedinstveno
Najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj: Gorska idila u kojoj ćete se preporoditi
Brak s drvetom: Neobična ceremonija koja je nastala iz straha od nesreće i smrti
Običajima oko svijeta
Brak s drvetom: Neobična ceremonija koja je nastala iz straha od nesreće i smrti
Najbolji burgeri s najsočnijom pljeskavicom: Neobičan trik koji stvarno "radi"
Tajna je u...
Najbolji burgeri s najsočnijom pljeskavicom: Neobičan trik koji stvarno "radi"
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Beton i hrđa
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tragedija kod Varaždina: Vozač sletio s ceste i poginuo na mjestu
Tragedija kod Varaždina
Vozač sletio s ceste i poginuo na licu mjesta: Identitet muškarca još nije poznat
Mladićima zbog Vjesnika idu u istražni zatvor: Promijenili dio priče, tvrde da su zaštitari igrali stolni tenis
Novi detalji
Mladići idu u istražni zatvor: Promijenili dio priče i opisali što su radili zaštitari
HAK: Zbog zimskih uvjeta i vjetra kamioni s prikolicama ne mogu u Istru i Dalmaciju
ZATVORENE CESTE
VIDEO/FOTO Kaos zbog snijega, vozači zapeli: "Okupljanje ljubitelja ljetnih guma"
show
Thompson zaustavio koncert zbog baklje
morao upozoriti
Thompson bio prisiljen zaustaviti koncert! "Molim vas, nemojte to raditi"
Thompson u Osijeku ispunio želju publici i otpjevao pjesmu koja nije bila na repertoaru
svi su to htjeli!
Thompson u Osijeku ispunio želju publici i otpjevao pjesmu koja nije bila na repertoaru!
Miss Obale Bjelokosti upala u predstavljanje Laure Gnjatović
morala nastaviti dalje
Iznenadni gaf! Proširio se video naše misice, ovako se snašla u neočekivanoj situaciji
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Liječnici kažu da je ovo i dalje najsmrtonosniji rak, ali nada raste!
Ovo trebate znati
Liječnici kažu da je ovo i dalje najsmrtonosniji rak, ali nada raste!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Žrtvovao kameru i spustio je na dno jedne od najopasnijih rijeka na svijetu! Pogledajte što je snimio
Wow!
Žrtvovao kameru i spustio je na dno jedne od najopasnijih rijeka na svijetu! Pogledajte što je snimio
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Nezgodno
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
tech
Komarce mrzimo zbog njihovog alata za sisanje krvi, no znanstvenici su otkrili da se isti može upotrijebiti na čudesan način
Tehnologija iz prirode
Komarce mrzimo zbog njihovog alata za sisanje krvi, no znanstvenici su otkrili da se isti može upotrijebiti na čudesan način
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Veliki pad bitcoina: Analitičar tvrdi kako bi vrijednost mogla pasti na samo 10 tisuća dolara
Koliko je to uopće realno?
Veliki pad bitcoina: Analitičar tvrdi kako bi vrijednost mogla pasti na samo 10 tisuća dolara
sport
Hajduk ponižen na Rujevici! Rijeka potpuno deklasirala Splićane, pukla petarda
Frukova utakmica života
Hajduk ponižen na Rujevici! Rijeka potpuno deklasirala Splićane, pukla petarda
Dinamo rutinski srušio Varaždin na Maksimiru: Nadahnuti Hoxha donio važna tri boda
Uvjerljiva pobjeda
Dinamo rutinski srušio Varaždin na Maksimiru: Nadahnuti Hoxha donio važna tri boda
VIDEO Silvijo Čabraja davao izjavu pa se šokirao: "O, je*o te..."
zamalo
VIDEO Silvijo Čabraja davao izjavu pa se šokirao: "O, je*o te..."
tv
MasterChef: Mario Mihelj napustio studio bez objašnjenja i zbunio kandidate - gdje je otišao?!
ŠTO SE DOGAĐA?
Mario Mihelj napustio studio bez objašnjenja i zbunio kandidate - gdje je otišao?!
U dobru i zlu: Ne može mu pomoći - nanogica ga ograničava
U DOBRU I ZLU
Ne može mu pomoći - nanogica ga ograničava
Kumovi: Iskre frcaju na sve strane - tko će se sve zaljubiti ne propustite saznati u novim epizodama serije "Kumovi"
KUMOVI
Iskre frcaju na sve strane - tko će se sve zaljubiti ne propustite saznati u novim epizodama serije "Kumovi"
putovanja
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Beton i hrđa
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
novac
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Preuzeli Katran
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
lifestyle
Adventski vijenci čitateljica koje možete kopirati ove godine
IZ PROŠLIH GODINA
Izdvojili smo 20 adventskih vijenaca naših čitateljica koji su s razlogom skupili stotine lajkova
Recept za kraljevski kolač Nataše Pralice
Laka priprema
Tako bogat, ukusan i raskošan: Recept za kolač koji će oduševiti baš svakog tko ga proba
Najljepše misice svih vremena
NEMA IM RAVNIH
Bez konkurencije: 12 najljepših misica svih vremena koje se ne zaboravljaju
sve
Thompson zaustavio koncert zbog baklje
morao upozoriti
Thompson bio prisiljen zaustaviti koncert! "Molim vas, nemojte to raditi"
Adventski vijenci čitateljica koje možete kopirati ove godine
IZ PROŠLIH GODINA
Izdvojili smo 20 adventskih vijenaca naših čitateljica koji su s razlogom skupili stotine lajkova
Thompson u Osijeku ispunio želju publici i otpjevao pjesmu koja nije bila na repertoaru
svi su to htjeli!
Thompson u Osijeku ispunio želju publici i otpjevao pjesmu koja nije bila na repertoaru!
Kulinarski okršaj blogera
Konzum donosi

Imamo finaliste! Darko pobijedio u Kulinarskom okršaju blogera pripremom vrhunske francuske slastice

Ovaj slatki dvoboj obilježili su karamelizirane kruške, tostirani lješnjaci, prhko tijesto i vrlo usredotočeni Darko i Krešo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close