• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Preko slastica do finala: Darko i Krešo kreću u okršaj koji ni gubitniku neće ostaviti gorak okus

Slastice su tu da podignu serotonin i poprave raspoloženje, a ako netko zna kako napraviti vrhunski desert, onda su to kuhari i food-blogeri Darko Debić i Krešimir Bonačić. Njihove objave pune su dobre energije, pa smo ih pozvali da zaslade naš serijal Kulinarski okršaj blogera. Darko i Krešo zadnji su od šestero blogera koji će se natjecati za titulu najboljeg.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 14.10.2022 12:19 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2 Kulinarski okršaj blogera 2

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Park Papuk - 5 Ogromna zabava! Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?

Nakon što smo predstavili kandidate koji će u našem serijalu svoje snage odmjeriti u veganskim i mesnim jelima, došlo je vrijeme za pravu poslasticu. Predstavljamo vam Darka Debića i Krešimira Bonačića. Darko je iskusan kuhar koji je dvadeset godina radio u renomiranom zagrebačkom restoranu. Danas svoje znanje, iskustvo i recepte dijeli na blogu koji je otvorio na nagovor prijatelja prije nekoliko godina.

''Sve je počelo davno, davno, davno. Gledajući mamu u kuhinji, nekako se stvorila ta ljubav prema kuhanju, nastavilo se sa školovanjem za kuhara i radom u struci'', prepričava nam Darko, kojem slastice nisu primarna specijalnost, već strast ili, kako bi on kroz šalu rekao – porok. ''U desertima volim koristiti razne namirnice, ne samo voće već i povrće. Također volim koristiti puno svježih začina, poput bosiljka i majčine dušice'', objašnjava Darko i priznaje da slasticama voli zaokružiti svaki obrok, pa čak i doručak.



Ljubav prema slasticama vodi kroz život i Krešimira, koji je nakon fakulteta otišao u Italiju na slastičarsku akademiju. ''Slastice sam uvijek obožavao. Nakon srednje škole nisam otišao u tom smjeru, otišao sam na fakultet. Tijekom faksa odlučio sam da je to nešto što volim i što bih želio u jednom trenutku na novoj razini naučiti i osposobiti se za to'', prisjeća se Krešimir, koji je prvo svoje recepte počeo dijeliti na Instagramu, a zatim i na stranici koju je u potpunosti sam programirao.

Hrana je za Krešimira način izražavanja na koji, kako kaže, može ispucati svu svoju kreativnost: ''Fakultet koji sam završio i na kraju posao koji radim nisu mi dozvolili da kreativnost koju nosim u sebi izrazim na neki način, pa je hrana ta koja me čini sretnim i nikad mi nije dosadno nešto novo izmišljati, nešto novo isprobavati, spajati okuse.''



Tko će se od njih dvoje bolje snaći u ovom izazovu, odlučit će chef Darko Vlašić, koji će ocjenjivati jela blogera u našem serijalu. S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić odlučit će koji će blogeri proći dalje i u konačnici proglasiti onog najboljeg.

Najviše volim kuhati…

Darko: Volim kuhati sve, stvarno je teško izdvojiti jedno ili čak nekoliko jela, ali jako volim azijsku kuhinju. Puno sam putovao Azijom i to mi je velika inspiracija. Azijski deserti su jako zdravi, tako da tu prednost dajem francuskoj kuhinji.

Krešo: Od slastica najviše volim raditi hrvatsku međimursku gibanicu, to mi je najdraži kolač od djetinjstva, to ili talijanske cannole. Volim bilo kakve torte, kekse, tartove, obožavam prhko tijesto i razvlačiti tijesto. Od slanih jela ovisi kako i što, gulaše, u posljednje vrijeme kuhamo većinom vegansku hranu. Osmišljavam uvijek neke nove recepte, kombiniram međunarodne kuhinje, hrvatsku kuhinju, okuse, isprobavam uvijek nešto novo.

Nikad mi neće dosaditi…

Darko: Nikad ne klasificiram namirnice na taj način, svaka se može pripremiti na puno načina. Mislim da mi nikad nijedna namirnica nije postala dosadna, uvijek se može kombinirati sa začinima, s drugom namirnicom da se dobije jedno novo jelo.

Krešo: Namirnica koja mi nikad neće dosaditi je sir zato što od njega mogu raditi apsolutno sve, od predjela do glavnih jela, slastica, od tradicionalnih štrukli do gibanica, cheesecakea, torti pa i cannola.

Ne mogu zamisliti tjedan bez…

Darko: Skužio sam da, kako sam stariji, sve više volim povrće i naglasak mi je na takvoj hrani.

Krešo: Namirnica bez koje u posljednje vrijeme ne mogu zamisliti tjedan je tjestenina u različitim oblicima, bilo da radim svježu tjesteninu ili je kupim pa radim umake. Nekako sam sad u talijanskoj fazi, pa isprobavam različite recepte i kombinacije koje oni imaju.

Za izradu vrhunskog deserta ključno je…

Darko: Za izradu vrhunskog deserta potrebne su kvalitetne namirnice. I smatram da je najbitnije da recept prvo dobro proučite i pročitate i da ga se baš striktno držite.

Krešo: Za izradu vrhunskog deserta potrebni su strpljenje, disciplina, držanje do recepta i upornost. Čak i ako iz prvog puta ne ispadne kako treba, ne treba odustati, nego ispočetka isprobati, ako ne isti dan, može i za tjedan dana, dva tjedna, nevažno, ali ne odustati od recepta. Možda nešto taj dan nije išlo, a već za tjedan dana ispadne kako treba.

S kojim su se desertima Darko i Krešo odlučili predstaviti i koje su namirnice iz Konzuma koristili za izradu svojih slastice, pogledajte u videu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #darko debić
  • #krešimir bonačić
  • #konzum
  • #okrsajblogera
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Akustični fenomen u Tulsi centar svemira
Ludbreg je centar svijeta
Da prođete pored ovog mjesta, ne biste ni znali da ste u centru svemira
Kolač od breskve i ricotte recept
Tako je sočan!
Najslasniji način da se pozdravite s ljetom: Recept za kolač s breskvama i sirom
Klet Kozjak u Zagorju: Savršeno odredište za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni
Idila!
Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni
Hotel Stanley u Coloradu, Isijavanje, Stephen King
250 eura na noć
Je li ovo samo dobar marketinški trik ili? Hotel u koji turisti dolaze kako bi "vidjeli" duhove
Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju
Pokrovitelj Mastercard
Od mora do stola: Doživite istarsku gastronomiju kroz autentične radionice u Rovinju
Snežana Radojičić u Putničkoj klasi: Oko svijeta na dva kotača
Ciklonomad
Obišla je svijet na dva kotača: Snežana Radojičić otkriva kako je godinama živjeti "na cesti"
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?
Bez kompliciranja
Jedina konkurencija gulašu: Kako napraviti savršeni pileći paprikaš?
Sjajan ručak ili večera: Gusto varivo od mljevenog mesa i graška koje se jede u Turskoj
Jednostavan recept
Sjajan ručak ili večera: Gusto varivo od mljevenog mesa i graška koje se jede u Turskoj
Indijanska banana u Hrvatskoj
Ljekovito blago
U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Adni (26) je pozlilo na vlastitom vjenčanju: Dva dana nakon je umrla
tuga u susjedstvu
Adni (26) je pozlilo na vlastitom vjenčanju: Umrla je dva dana poslije
U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji
zločinačko udruženje
Velika akcija USKOK-a: Uhićenja na području jedne županije
Dobri duh Velike Gorice: Tko je muškarac koji plaća račune umirovljenicima?
Lijepa priča
Misteriozni muškarac ženi platio račun u trgovini, a onda je doznala još nešto nevjerojatno
show
Kralj Charles prvi je britanski monarh na rimokatoličkom sprovodu u 400 godina
''Ovo je velik korak...''
Povijesni trenutak na tužnom ispraćaju! Kralj Charles prekršio stoljetnu tradiciju
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Margot Robbie u neobičnoj haljini ukrala svu pozornost na crvenom tepihu
uže ne može biti!
Tijesni korzet stisnuo je atribute najpoznatije plavuše, a dramatični prorezi još su zanimljiviji
zdravlje
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Važna informacija
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Ovo je najbolji kruh za mršavljenje prema nutricionistima!
Ne morate ga se odreći!
Ovo je najbolji kruh za mršavljenje prema nutricionistima!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Samo u Dalmaciji! Scena ispred trgovine oduševila društven mreže
Zanimljivo
Samo u Dalmaciji! Scena ispred trgovine oduševila društvene mreže
Bacanje buketa u Hercegovini odlučila odraditi u svoju korist!
Impresivno!
Bacanje buketa u Hercegovini odlučila odraditi u svoju korist!
Ono što su stranci ostavili u zagrebačkom tramvaju oduševilo društvene mreže! To je poštenje
Svaka čast
Ono što su stranci ostavili u zagrebačkom tramvaju oduševilo društvene mreže! To je poštenje
tech
Fascinantna sposobnost 17-godišnjakinje oduševila znanstvenike: Takvih je ljudi tek stotinjak na svijetu
Neki bi joj zavidjeli
U strahu da ne ispadne čudna samo je obitelji priznala što može. Znanstvenici oduševljeni: "Takvih ima samo 100"
Situacija nikad nije bila gora: Profesori tvrde kako su domaće zadaće izgubile svaki smisao
Što napraviti?!
Situacija nikad nije bila gora: Profesori tvrde kako su domaće zadaće izgubile svaki smisao
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
Vrijeme radi svoje…
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
sport
Šokantne vijesti za Barcelonu! Katalonci ostali bez Laminea Yamala
neugodno
Šokantne vijesti za Barcelonu! Katalonci ostali bez Laminea Yamala
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovakvo što uopće moguće?
TJEDAN NAKON POBJEDE
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovakvo što uopće moguće?
Netko se zaigrao: Službena stranica SHNL-a objavila da će derbi na Poljudu ovako završiti
neobičan gaf
Netko se zaigrao: Službena stranica SHNL-a objavila da će derbi na Poljudu ovako završiti
tv
MasterChef: Kandidatkinja žiriju zadala pravu mozgalicu! Jeste li znali odgovor?!
ZANIMLJIVO!
Kandidatkinja žiriju MasterChefa zadala pravu mozgalicu! Jeste li znali odgovor?!
MasterChef: Instant burek? Izgleda da je i to moguće, a odsad će ga znati napraviti i chef Goran!
WOW!
Instant burek? Izgleda da je i to moguće, a odsad će ga znati napraviti i chef Goran!
U dobru i zlu: Svi dokazi govore protiv njega, ali hoće li sve priznati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Svi dokazi govore protiv njega, ali hoće li sve priznati?
putovanja
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
novac
Jedan od najluksuznijih hrvatskih hotela sad gradi vile i ekskluzivni klub za članove
Samo za imućne
Jedan od najluksuznijih hrvatskih hotela sad gradi vile i ekskluzivni klub za članove
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Oživljavanje Imunološkog: Priprema se natječaj za pogon u Rugvici vrijedan 40,8 milijuna eura
Lijekovi iz ljudske plazme
Oživljavanje Imunološkog: Priprema se natječaj za pogon u Rugvici vrijedan 40,8 milijuna eura
lifestyle
Zagreb špica: Majica sa simpatičnim natpisom u street style izdanju
BAŠ SIMPATIČNO
"Draga mama"... Majica s porukom nasmijala je žene u centru Zagreba
Lejla Filipović u satenskoj suknji i bijelim tenisicama
TAKO JE KAKO JE
Lejla Filipović: Suknja u kojoj svaka žena izgleda elegantno, čak i kada je upari s tenisicama
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
Važna informacija
Previše ovog vitamina može povećati rizik od raka!
sve
Kralj Charles prvi je britanski monarh na rimokatoličkom sprovodu u 400 godina
''Ovo je velik korak...''
Povijesni trenutak na tužnom ispraćaju! Kralj Charles prekršio stoljetnu tradiciju
Zagreb špica: Majica sa simpatičnim natpisom u street style izdanju
BAŠ SIMPATIČNO
"Draga mama"... Majica s porukom nasmijala je žene u centru Zagreba
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Kulinarski okršaj blogera
Konzum donosi

Imamo finaliste! Darko pobijedio u Kulinarskom okršaju blogera pripremom vrhunske francuske slastice

Ovaj slatki dvoboj obilježili su karamelizirane kruške, tostirani lješnjaci, prhko tijesto i vrlo usredotočeni Darko i Krešo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close