Ako sladoled ne namjeravate pojesti istog trena nakon kupnje, poželjno ga je spremiti na sigurno mjesto. Točnije u zamrzivač.

No nije svejedno gdje stavljate kutiju. Iako mnogi žele da im sladoled bude pri ruci, najbolje ga je staviti što je dublje moguće u zamrzivač. Na taj način smanjujete mogućnost da će se sastojak kutije lagano topiti svaki put kad otvorite zamrzivač.

Sladoled bi trebao imati vrlo kremastu teksturu. No ako kutiju vadite iz zamrzivača i opet je stavljate unutra, ona će se promijeniti. Štoviše, sladoled će nakon nekog vremena biti pun ledenih iglica.

Svaki put kad se poveća temperatura sladoleda, ledeni kristali u njemu se rastope. I to nije ništa čudno niti loše ako planirate odmah pojesti svu količinu sladoleda.

No ako ponovo zaledite taj djelomično rastopljeni sladoled, kristali će se ponovo formirati, no ovoga puta bit će još veći i hrskaviji te će tako smanjiti kremoznost ledene poslastice i vaš užitak.

Planirate li jesti sladoled u etapama, nakon kupovine ili izrade u vlastitom domu najbolje ga je podijeliti na manje porcije te staviti na duboko zamrzavanje. Pripazite da svaka kutija ima čvrst poklopac kako sladoled ne bi „pokupio“ miris zamrznutog mesa i povrća iz ledenice.

Sladoled od kave: Recept za osvježavajući desert koji će vas razbuditi u trenu Sladoled od kave Sladoled od kave Sladoled od kave +1 Sladoled od kave

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju