Tijesto za kekse (eng. Cookie dough) termin je koji obično označava smjesu za pečenje keksa. No postoje i raznovrsne varijante koje se ne peku u pećnici, već se jedu sirove. Ovo jestivo tijesto osobito je popularno u američkoj gastronomiji.

Tijesto za kekse koje se mora peći u pećnici sadrži sirova jaja i bijelo brašno koje nije sigurno za konzumaciju bez termičke obrade. No jestivo tijesto za kekse obuhvaća sastojke koji se mogu konzumirati i bez toga.

Danski keksi od maslaca Hrana i piće Bolji nego iz kutije: Recept za danske kekse s maslacem koji se tope u ustima

Donosimo vam recept za jedno takvo jestivo tijesto za kekse u kojem su glavne zvijezde kombinacija bademovog brašna koji se dobiva mljevenjem orašastog voća i čokoladnih kapljica. Sočnost tijestu daje rastopljeno kokosovo ulje i napitak od badema, kao i ekstrakt vanilije.

Sastojci:

180 grama bademovog brašna
85 grama čokoladnih kapljica
3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
3 žlice napitka od badema
3 žlice smeđeg šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Kolačići Hrana i piće Što dulje stoje, to su bolji: Recept za neodoljive blagdanske kekse

Priprema:
1. U većoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, rastopljeno kokosovo ulje, šećer, ekstrakt vanilije i prstohvat soli.

2. Prstima izrađujte smjesu dok ne dobijete mrvičastu teksturu.

3. Potom dodjate napitak od badema i dobro promiješajte.

4. Ubacite u smjesu čokoladne kapljice i nježno promiješajte. Ako na raspolaganju nemate čokoladne kapljice možete se poslužiti i običnom čokoladom koju ste usitnili nožem.

5. Smjesu podijelite na četiri porcije i odmah poslužite. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju