Juneća rebra najfinija su kada se peku polako – na relativno niskoj temperaturi nekoliko sati. Bit će još ukusnija ako ih pred kraj pečenja premažete sočnom glazurom.
Predlažemo vam odvažnu kombinaciju meda, bourbona, kokosova šećera, maslaca, senfa Dijon, češnjaka, limunove korice, mljevenog cimeta, soli i papra.
Pecite rebra u aluminijskoj foliji na 150 Celzijevih stupnjeva oko tri sata, a potom ih premažite glazurom i zapecite do kraja. Pečena rebra poslužite s pireom od krumpira, kremastom palentom, salatom od korjenastog povrća ili uz mekana peciva.
Pečena rebra s finom glazurom - sastojci:
- 1 kg junećih rebra
- 65 ml meda
- 30 g maslaca
- 30 g kokosova šećera
- 2 žlice burbona (ili viskija)
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica senfa Dijon
- 1 čajna žličica limunove korice
- ½ čajne žličica mljevenog cimeta
- sol i papar po želji
Pečena rebra s finom glazurom - prirpema:
- Uklonite tanku bijelu membranu s unutrašnje strane rebra. Rebra zamotajte u aluminijsku foliju i stavite na lim za pečenje. Sve zajedno stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 2,5 do 3 sata.
- Napravite glazuru: u loncu pomiješajte med, burbon, šećer, maslac, senf, nasjeckani češnjak, limunovu koricu, cimet, sol i papar i zagrijte na štednjaku na umjerenoj temperaturi. Kad tekućina zavrije, nastavite kuhati još pet do deset minuta. Stavite je sa strane.
- Kada su rebra mekana i termički obrađena do kraja, izvadite je iz aluminijske folije i premažite glazurom, a potom je stavite natrag u pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i pustite da se zapeče 5 do 10 minuta.
- Rebra poslužite odmah nakon toga s prilogom po želji. Dobar tek!
Hit-mjesto u zagrebačkom centru u kojem se stvaraju gužve zbog prefinih rebra i bottomless mimoza +10