Ugostiteljska priča poslovnih partnera Nikoline Antić i Ivana Teura jedna je od onih koja daje nadu da život nagrađuje marljive i hrabre. Nakon što su godinama skupljali znanje i prekovremene sate u različitim restoranima i firmama, odlučili su podvući crtu, dati otkaze i krenuti u zajedničku priču koja se servira u zagrebačkom restoranu na Trgu žrtava fašizma.
Kada im se ukazala prilika da preuzmu vodstvo, unijeli su novi koncept i energiju, promijenili jelovnik i radno vrijeme. Experience Bar & Restaurant SquareOne sada radi i u vrijeme između gableca i večere, a u planu su im i doručci od ranog jutra, kada većinom poslovnjaci ondje dolaze na kavu.
Nekoć mjesto za koktele i zabavu pod Nikolininom i Ivanovom palicom prerasta u restoran u kojem se puno više pozornosti, promišljanja i pažnje daje hrani: kako namirnicama, tako i tehnikama. Stalne goste je u prvi mah iznenadio novi ritam, ali brzo su se naviknuli. To smo imali prilike i vidjeti usred radnog dana: SquareOne je bio gotovo pun bez obzira na to što je vrijeme gableca prošlo.
Square One - 5 (Foto: Square One Experience Bar & Restaurant)
Restoran preko puta Džamije je nastavio biti omiljeno mjesto za brunch vikendom – osobito subotom kada uz rani ručak možete uživati u mimozama, omiljenim koktelima koji u čaši spajaju pjenušac i sok od naranče. Brunch uz bottomless mimoze i DJ-a, koji traje od 10 do 13 sati, platit ćete sedam eura, uz obaveznu konzumaciju hrane. Nedjeljom je u ponudi samo brunch, ali za koji god dan se odlučili, rezervirajte stol na vrijeme jer su rezervacije popunjene danima unaprijed.
Kraća karta s kvalitetnim namirnicama u dobroj izvedbi im je misao vodilja, baš kao i sjajan omjer cijene i kvalitete. Krenuli su s baznim jelovnikom koji se sastoji od tri, četiri predjela (osam do 18 eura, koliko ćete platiti platu za dvoje) i pet, šest glavnih jela (od oko 12 do 19 eura) a svaki dan imaju u ponudi i dva gableca po cijeni od sedam do deset eura. Vrijedi ostaviti i mjesta za desert: iz Friday Pie Shopa na stol dolaze Josephine (crumble pita od jabuke) ili Nancy (čokolada i banana) po cijeni od 3,9 eura
Kad je riječ o predjelima, među hitovima na jelovniku su klasični ručno rezani beef tartar i kozice u panko mrvicama na prženoj tortilji s guacamoleom, pikantnom majonezom i povrćem. Kad smo ih probali, uvjerili smo se i zašto: nježno meso na finom kruhu s maslacem teško je prestati jesti, baš kao i posvetu hrskavosti u kojem ćete osim kozica pronaći i pikantne, kremaste i osvježavajuće note u svakom zalogaju. Od glavnih jela listi best sellera uvjerljivo predvodi Rebro (sporo kuhano juneće rebro u umaku od crnog vina i povrća na pire krumpiru s mascarpone sirom) koje već ima svoje stalne obožavatelje.
Ljubiteljima lososa mogao bi se svidjeti miso losos s jasmin rižom i stir fry povrćem, a omiljeni su i domaći njoki od batata s komadićima bifteka u porto demiglace umaku s kremom od gorgonzole. Iako će se jelovnik mijenjati, uvijek će sadržavati po jedan rižoto, tjesteninu, mesno, riblje i vegetarijansko jelo. A bez obzira na to što je tek okrenuo novi list, SquareOne se već čini kao odlična priča koja će se s guštom čitati svim osjetilima.
Pizzerija kakvu nećete naći nigdje drugdje u Hrvatskoj: Posveta talijanskoj kuhinji i ocu znanstvene fantastike +4