Talijanski kuhar Giulio Giglia kuharski je zanat pekao u najboljim restoranima na svijetu od početka 2000-ih naovamo. Učio je od španjolskog velikana kulinarstva Ferrana Adrije u kultnom restoranu El Bulli koji je 2002., 2006., 2007. 2008. i 2009. godine ponio titulu najboljeg restorana na svijetu.

Radio je i u prestižnom danskom restoranu Noma Rena Redžepija, a istakao je da je njegov kuharski stil ponajviše oblikovan u Disfrutaru još jednoj španjolskoj perjanici modernog kulinarstva koji vode trojica vizionara Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas.

Giulio Gigli danas stvara kreativna jela u vlastitom restoranu UNE, a koja su temeljena na gastronomskom naslijeđu njegove rodne Umbrije. Ove godine dolazi na Weekend Food Festival u Rovinju gdje će predstaviti svoju kulinarsku viziju. 
 

U petak, 11. travnja 2025. godine s početkom od 19 sati u restoranu Monte u Rovinju kuhat će ekskluzivnu večeru u pet sljedova za odabrane. Još uvijek možete rezervirati svoje mjesto, a cijena večere je 130 eura.

Japanski restoran Tekka u sklopu rovinjskog hotela Lone pod vodstvom chefa Saše Pribičevića će dan kasnije ugostiti njemačkog chefa Huberta Wallnera.

Kulinarski je to majstor koji kreira elegantna jela pod utjecajem mediteranske i alpske kuhinje te koji kombinira inovativne tehnike s tradicionalnim okusima. S timom Tekke chef Wallner će pripremiti večeru za pamćenje 12. travnja 2025. s početkom od 19 sati. Ulaznice za obje večere mogu se naručiti preko sljedećeg linka.

Više o Weekend Food Festivalu i ovogodišnjem programu čitajte ovdje.

Weekend Food Festival predstavio koncept koji spaja autohtonu Istru i globalne trendove Weekend Food Festival - 16 Weekend Food Festival - 14 Weekend Food Festival - 13 +18 Weekend Food Festival - 22