Galerija
Recept možete vidjeti ovdje, a tko voli žustre rasprave lako će naći i polemike oko toga što je burek, a što pita i koja su pravila pripreme francuske salate – po društvenim mrežama ih ima napretek 😊.
No kad je riječ o sarmi i spornom jajetu u smjesi, radiosarajevo.ba piše kako se dodavalo u smjesu i prije 70 godina. Na pitanje čemu to jaje služi, susjedi odgovaraju kako je razlog tome sočna i kompaktna smjesa koja se neće raspasti nakon dugog kuhanja. Recept iz jugoslavenske kuharice možete pronaći ovdje.
Prošle godine smo se pomnije pozabavili o tome što se u Lijepoj Našoj smatra pravom hrvatskom sarmom. Neki tvrde da meso za sarmu treba biti sjeckano, a drugi mljeveno. Jedni se kunu u smjesu na bazi pola količine svinjetine i junetine, dok drugi ne vole kombinirati crveno meso. Više o tome doznajte ovdje.
Tri "prečice" chefa Marija Mihelja s kojima ćete puno brže pripremiti omiljeno jelo

