• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #gdje sjesti

Nove visine hrvatske gastronomije: Kvarnerska meka za gurmane sa savršenim pogledom na more

Deni Srdoč Miljenko Kosanović hrvatskoj će gastronomiji ponuditi nove doživljaje na savršenoj lokaciji između Rijeke i Opatije...

Punkufer avatar placeholder
P.R. 1.04.2021 12:56 komentari
viber Created with Sketch.
Deni Srdoč
Deni Srdoč (Foto:Robert Pichler)

Galerija Deni Srdoč 0 Deni Srdoč 0

U trendu Gulaš od mesa i krumpira sjajna je ideja za hladnije vrijeme Tjedni jelovnik 7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca Focaccia di Recco Focaccia di Recco Hrskava izvana, sočna iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom

Vrhunska hrvatska i mediteranska gastronomija uskoro će se moći kušati u sklopu resorta Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, koji će svoje usluge vrhunskog stila življenja ponuditi na savršenoj lokaciji između gradova Rijeke i Opatije.

Chefovi Miljenko Kosanović i Deni Srdoč predvodit će timove i resort u postavljanju novih kulinarskih standarda, dok će njihovi gosti moći počastiti svoja nepca kreativnim jelima te uživati u predivnom pogledu na Jadransko more.

Deni Srdoč, najmlađi hrvatski kuhar nagrađen Michelinovom zvijezdom, vodit će goste kroz fine dining putovanje ka otkrivanju novih visina u hrvatskoj gastronomiji.

„Moj način pripreme hrane spoj je suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje, obogaćen talijanskim i francuskim trendovima. Oslanjam se na kreativan pristup receptima i koristim kvalitetne namirnice odabranih hrvatskih farmi. Pobornik sam filozofije „od farme do stola“ te podupirem zero-waste pokret. Nebo Restaurant & Lounge uzbudljiv je projekt i jedva čekamo svoje prve goste kako bismo im pružili potpuno novo kulinarsko iskustvo“, objasnio je Srdoč.

Ponuda Nebo Restaurant & Loungea kreće se od pomno osmišljenih degustacijskih menija i najboljih vina iz Hrvatske i svijeta u samom restoranu, do inovativnih i kreativnih koktela koje za goste pripremaju vrhunski miksolozi u loungeu uz zvukove glazbe koju puštaju DJ-evi. Sve su to razlozi zbog kojih će taj dinamični restoran & lounge na krovu resorta postati najpopularnije gastronomsko odredište u Rijeci i Kvarneru.

Executive chef Miljenko Kosanović bit će zadužen za gastronomsku ponudu resorta, prije svega u restoranu The Kitchen by Miljenko, žili kucavici resorta u kojoj će se predstavljati raznolika hrvatska kulinarska tradicija kroz slasna jela pripremljena od lokalnih namirnica.

„Ponuda restorana temeljit će se na kvalitetnim lokalnim namirnicama i mojoj suradnji s domaćim proizvođačima. Pripremat ćemo tradicionalna hrvatska jela s modernim štihom, te gostima omogućiti da otkriju destinaciju kroz njezinu raznoliku gastronomiju u sklopu njihovog sveukupnog jadranskog iskustva unutar resorta. Iznimno sam ponosan na činjenicu da sam član ovog fantastičnog tima i da imam priliku predstaviti Rijeku i Kvarner svim našim gostima, a posebno onima koji će nas posjetiti po prvi puta“, istaknuo je Kosanović.

I dok će restoran The Kitchen by Miljenko u domaćoj atmosferi svojim gostima posluživati doručak, ručak i večeru, u restoranu Jedro na plaži resorta gosti će moći uživati u ugodnom ambijentu i morskom povjetarcu, te kušati svježu ribu i morske plodove koje su toga dana ulovili domaći ribari. Posjet Jedru, što je vidljivo i iz samoga imena restorana, poziv je gostima da „odjedre“ u opuštajuću atmosferu i proslave male životne užitke.

S druge strane, Sunce Pool Lounge Bar, koji se nalazi pored bazena, savršeno je mjesto za izležavanje na suncu, pijuckanje osvježavajućih koktela i pića, te uživanje u slasnim zalogajčićima uz spektakularne zalaske sunca iza planine Učka i opuštajuće zvukove lounge glazbe.

Istovremeno, u opuštenoj i sofisticiranoj atmosferi Aura Loungea, smještenog u prozračnom predvorju resorta, gosti mogu uživati u jutarnjoj kavi, laganom ručku ili popodnevnom čaju. A nakon duge šetnje šetnicom uz more mogu posjetiti Villoresi Sports Café, savršeno mjesto za opuštanje uz craft pivo, šalicu ukusne kave ili neki drugi osvježavajući napitak.

Osim što će obogatiti i inovirati kvarnersku kulinarsku scenu, resort Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa u Hrvatsku dovodi i prvi eforea spa & health club, koji će gostima pružiti ekskluzivno holističko wellness iskustvo. Istovremeno će se svi gosti resorta, bez obzira borave li u sobama ili apartmanima, buditi uz predivan pogled na more i uživati u jedinstvenom jadranskom joie de vivre.

O chefovima

Deni Srdoč rođen je na otoku Krku, a svoju ljubav prema kuhanju duguje baki koja mu je bila inspiracija za upis na kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu. Prije negoli se pridružio uzbudljivom projektu restorana & loungea Nebo, Srdoč je bio Executive Chef restorana Draga di Lovrana. Godine 2018. proglašen je najboljim mladim kuharom u Hrvatskoj i mladim talentom godine u restoranskom vodiču Gault & Millau. Godinu dana kasnije, restoran Draga di Lovrana, s tada 27-godišnjim Denijem na čelu, osvojio je Michelinovu zvijezdu, čime je Deni postao najmlađi chef u Hrvatskoj s tako prestižnom nagradom.

Miljenko Kosanović, rođen je i odrastao u Rijeci, a karijeru je započeo u malom opatijskom restoranu, a nastavio u restoranima diljem Hrvatske, od Malog Lošinja do Dubrovnika. Zatim je otputovao u London gdje je pohađao poznati kulinarski institut Le Cordon Bleu. Prva kuhinja u koju je ušao, i to sa svega 14 godina, bila je ona restorana Commodore u ACI marini u Ičićima.

„Na potezu od Rupe, preko Pobrija i Mošćeničke Drage, sve do Klane, te povratka u Commodore, put me odveo do riječkog hotela Bonavije“, istaknuo je Kosanović. Vođen željom za promjenom, Kosanović je zatim otišao u hotel Draga di Lovrana, a posljednjih 10 godina svoju karijeru gradio je u vrhunskim hotelskim restoranima. Prije dolaska u Hilton, predvodio je tim Liburnia Riviera Hotela kao Executive Chef.

  • #gdje sjesti
  • #hilton
  • #Rijeka
  • #deni srdoč
  • #miljenko kosanović
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje
Izvan sezone
DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje
Mont Blanc: Dekadentan desert s kestenom i bijelom čokoladom
Francuski recept
Mont Blanc: Dekadentan desert s kestenom i bijelom čokoladom
Vila Country Lady u Kamenjarima, Istra
Pogled s terase je veličanstven!
Kuća na tri kata u Istri idealna za one koji se žele "resetirati na tvorničke postavke"
Makaroni sa sirom i butternut tikvom recept
Jesenski trik
Ne treba vam tonu gaude za super kremaste i fine makarone sa sirom
Most mira koji je posvađao građane: Svjetlosni spektakl koji nosi važnu poruku
Simbol grada
Most mira koji je posvađao sugrađane: Svjetlosni spektakl koji nosi važnu poruku
Lazanje iz plitkog lima za pečnje recept
Ne morate kuhati tjesteninu!
Brži način za pripremu finih lazanja s mljevenim mesom – u plitkom limu za pečenje
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Hrskava izvana, kremasta iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Focaccia di Recco
Hrskava izvana, sočna iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Prva sarma festivala
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Peru: Biskup optužen da je imao 17 ljubavnica
TELEVISA PRESENTA
Svećenik imao 17 ljubavnica, razotkrila ga ljubomorna časna sestra: "Poslao je poruku spremačici..."
U stanu na zapadu grada nađena dva tijela bez tragova nasilja
Tragedija
FOTO U stanu na zapadu Zagreba nađena dva tijela, pojavile se prve sumnje u uzrok smrti
Papa Lav izdao nova pravila o vatikanskim ulaganjima
nova pravila
Papa napravio značajan korak: Poništio je uredbu svog prethodnika o važnom pitanju
show
Jednu pjesmu Halida Bešlića odbilo je čak 15 pjevača
postala klasik!
Jednu pjesmu Halida Bešlića odbilo je čak 15 pjevača, a onda je u njegovim rukama postala hit!
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
Umro je Halid Bešlić
u 72. godini
Preminuo Halid Bešlić, kralj narodne glazbe
zdravlje
Od stentova do teške bolesti jetre – zdravstvena borba Halida Bešlića kroz godine
Preminuo je kralj narodne glazbe
Od stentova do teške bolesti jetre – zdravstvena borba Halida Bešlića kroz godine
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
Izvrsni izvori
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
zabava
Skeč o balkanskim prijateljima nasmijao cijeli svijet: "Ovaj video mi je uljepšao dan"
Izgleda poznato?
Skeč o balkanskim prijateljima nasmijao cijeli svijet: "Ovaj video mi je uljepšao dan"
Led u centru grada iznenadio pješake, svi na istom mjestu padali kao kruške
Jao...
Led u centru grada iznenadio pješake, svi na istom mjestu padali kao kruške
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
LOL
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
tech
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Pojavile se brojne teorije
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Već se koristi u Ukrajini
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
sport
Legendarni nogometaš objavio jednu od zadnjih fotografija Halida Bešlića
emotivna objava
Legendarni nogometaš objavio jednu od zadnjih fotografija Halida Bešlića
Real Madrid se vjerojatno lupa u glavu: Pogledajte u čemu je sve Modrić broj jedan u Serie A
Fe-no-men-al-no
Real Madrid se vjerojatno lupa u glavu: Pogledajte u čemu je sve Modrić broj jedan u Serie A
"Tužno je, jer je bio heroj": Michael Schumacher više ne može govoriti?!
Stanje se pogoršalo
"Tužno je jer bio je heroj": Michael Schumacher više ne može govoriti?!
tv
Skrivena sudbina: Ne vjeruje onome što čuje – što stoji iza njezine odluke?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Ne vjeruje onome što čuje – što stoji iza njezine odluke?
U dobru i zlu: Težak susret s ocem - hoće li mu povjerovati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Težak susret s ocem - hoće li mu povjerovati?
MasterChef: Žiri je pošteno zeznuo Juricu! Nije pao kamen, već stijena s njegova srca!
SVAKA ČAST!
Žiri je pošteno zeznuo Juricu! Nije pao kamen, već stijena s njegova srca!
putovanja
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Hrskava izvana, kremasta iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Focaccia di Recco
Hrskava izvana, sočna iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Prva sarma festivala
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Posrnuli modni div pronašao formulu uspjeha. Novi model prodaje postao je hit
Nije više na muci
Posrnuli modni div pronašao formulu uspjeha. Novi model prodaje postao je hit
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
lifestyle
Lejla Filipović u tamnoplavim trapericama
NEPOGREŠIV MODEL
Ako želite traperice koje zaslužuju čistu peticu, pogledajte izbor Lejle Filipović
Od stentova do teške bolesti jetre – zdravstvena borba Halida Bešlića kroz godine
Preminuo je kralj narodne glazbe
Od stentova do teške bolesti jetre – zdravstvena borba Halida Bešlića kroz godine
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
sve
Jednu pjesmu Halida Bešlića odbilo je čak 15 pjevača
postala klasik!
Jednu pjesmu Halida Bešlića odbilo je čak 15 pjevača, a onda je u njegovim rukama postala hit!
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
Umro je Halid Bešlić
u 72. godini
Preminuo Halid Bešlić, kralj narodne glazbe
Deni Srdoč
Otvorenje u travnju

Bistro Hidden u centru Rijeke: Novi koncept Denija Srdoča za guštanje u hrani, vinu i opuštenoj atmosferi

I dok je iskustvo hrane u Nebu osmišljeno kao ekskluzivni doživljaj i osjetilno putovanje hrvatskim namirnicama, Hidden bi trebao biti mjesto gdje ćemo moći uživati u hrani i vinu, slobodno razgovarati o vinima s educiranim konobarima i uživati pijuckajući u opuštenoj i veseloj atmosferi. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Nebo by Deni Srdoč - 6 Hrana i piće
    Kvarnerski gospodin Michelin

    U zvjezdanom Nebu Denija Srdoča: Jedini hrvatski chef koji je zaradio dva prestižna Michelinova priznanja

  • Deni Srdoč Hrana i piće
    Otvorenje u travnju

    Bistro Hidden u centru Rijeke: Novi koncept Denija Srdoča za guštanje u hrani, vinu i opuštenoj atmosferi

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close