Vrhunska hrvatska i mediteranska gastronomija uskoro će se moći kušati u sklopu resorta Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, koji će svoje usluge vrhunskog stila življenja ponuditi na savršenoj lokaciji između gradova Rijeke i Opatije.

Chefovi Miljenko Kosanović i Deni Srdoč predvodit će timove i resort u postavljanju novih kulinarskih standarda, dok će njihovi gosti moći počastiti svoja nepca kreativnim jelima te uživati u predivnom pogledu na Jadransko more.

Deni Srdoč, najmlađi hrvatski kuhar nagrađen Michelinovom zvijezdom, vodit će goste kroz fine dining putovanje ka otkrivanju novih visina u hrvatskoj gastronomiji.

„Moj način pripreme hrane spoj je suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje, obogaćen talijanskim i francuskim trendovima. Oslanjam se na kreativan pristup receptima i koristim kvalitetne namirnice odabranih hrvatskih farmi. Pobornik sam filozofije „od farme do stola“ te podupirem zero-waste pokret. Nebo Restaurant & Lounge uzbudljiv je projekt i jedva čekamo svoje prve goste kako bismo im pružili potpuno novo kulinarsko iskustvo“, objasnio je Srdoč.

Ponuda Nebo Restaurant & Loungea kreće se od pomno osmišljenih degustacijskih menija i najboljih vina iz Hrvatske i svijeta u samom restoranu, do inovativnih i kreativnih koktela koje za goste pripremaju vrhunski miksolozi u loungeu uz zvukove glazbe koju puštaju DJ-evi. Sve su to razlozi zbog kojih će taj dinamični restoran & lounge na krovu resorta postati najpopularnije gastronomsko odredište u Rijeci i Kvarneru.

Executive chef Miljenko Kosanović bit će zadužen za gastronomsku ponudu resorta, prije svega u restoranu The Kitchen by Miljenko, žili kucavici resorta u kojoj će se predstavljati raznolika hrvatska kulinarska tradicija kroz slasna jela pripremljena od lokalnih namirnica.

„Ponuda restorana temeljit će se na kvalitetnim lokalnim namirnicama i mojoj suradnji s domaćim proizvođačima. Pripremat ćemo tradicionalna hrvatska jela s modernim štihom, te gostima omogućiti da otkriju destinaciju kroz njezinu raznoliku gastronomiju u sklopu njihovog sveukupnog jadranskog iskustva unutar resorta. Iznimno sam ponosan na činjenicu da sam član ovog fantastičnog tima i da imam priliku predstaviti Rijeku i Kvarner svim našim gostima, a posebno onima koji će nas posjetiti po prvi puta“, istaknuo je Kosanović.

I dok će restoran The Kitchen by Miljenko u domaćoj atmosferi svojim gostima posluživati doručak, ručak i večeru, u restoranu Jedro na plaži resorta gosti će moći uživati u ugodnom ambijentu i morskom povjetarcu, te kušati svježu ribu i morske plodove koje su toga dana ulovili domaći ribari. Posjet Jedru, što je vidljivo i iz samoga imena restorana, poziv je gostima da „odjedre“ u opuštajuću atmosferu i proslave male životne užitke.

S druge strane, Sunce Pool Lounge Bar, koji se nalazi pored bazena, savršeno je mjesto za izležavanje na suncu, pijuckanje osvježavajućih koktela i pića, te uživanje u slasnim zalogajčićima uz spektakularne zalaske sunca iza planine Učka i opuštajuće zvukove lounge glazbe.

Istovremeno, u opuštenoj i sofisticiranoj atmosferi Aura Loungea, smještenog u prozračnom predvorju resorta, gosti mogu uživati u jutarnjoj kavi, laganom ručku ili popodnevnom čaju. A nakon duge šetnje šetnicom uz more mogu posjetiti Villoresi Sports Café, savršeno mjesto za opuštanje uz craft pivo, šalicu ukusne kave ili neki drugi osvježavajući napitak.

Osim što će obogatiti i inovirati kvarnersku kulinarsku scenu, resort Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa u Hrvatsku dovodi i prvi eforea spa & health club, koji će gostima pružiti ekskluzivno holističko wellness iskustvo. Istovremeno će se svi gosti resorta, bez obzira borave li u sobama ili apartmanima, buditi uz predivan pogled na more i uživati u jedinstvenom jadranskom joie de vivre.

O chefovima

Deni Srdoč rođen je na otoku Krku, a svoju ljubav prema kuhanju duguje baki koja mu je bila inspiracija za upis na kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu. Prije negoli se pridružio uzbudljivom projektu restorana & loungea Nebo, Srdoč je bio Executive Chef restorana Draga di Lovrana. Godine 2018. proglašen je najboljim mladim kuharom u Hrvatskoj i mladim talentom godine u restoranskom vodiču Gault & Millau. Godinu dana kasnije, restoran Draga di Lovrana, s tada 27-godišnjim Denijem na čelu, osvojio je Michelinovu zvijezdu, čime je Deni postao najmlađi chef u Hrvatskoj s tako prestižnom nagradom.

Miljenko Kosanović, rođen je i odrastao u Rijeci, a karijeru je započeo u malom opatijskom restoranu, a nastavio u restoranima diljem Hrvatske, od Malog Lošinja do Dubrovnika. Zatim je otputovao u London gdje je pohađao poznati kulinarski institut Le Cordon Bleu. Prva kuhinja u koju je ušao, i to sa svega 14 godina, bila je ona restorana Commodore u ACI marini u Ičićima.

„Na potezu od Rupe, preko Pobrija i Mošćeničke Drage, sve do Klane, te povratka u Commodore, put me odveo do riječkog hotela Bonavije“, istaknuo je Kosanović. Vođen željom za promjenom, Kosanović je zatim otišao u hotel Draga di Lovrana, a posljednjih 10 godina svoju karijeru gradio je u vrhunskim hotelskim restoranima. Prije dolaska u Hilton, predvodio je tim Liburnia Riviera Hotela kao Executive Chef.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju