Pitate li Maria Čajkulića kako je sve krenulo, reći će vam – od paprike. ''Moj otac je krenuo 1979. godine s prvim jutrom paprike i od tad se bavimo povrćem. Dvadeset godina kasnije krenuli smo s plasteničkom proizvodnjom. Trenutno imamo 35 ha vanjske proizvodnje i 8 ha plastenika'', objašnjava nam simpatični vlasnik koji je poznat po tome što viceve izbacuje kao iz rukava.

OPG Čajkulić OPG Čajkulić (Foto: Nova Studio)

Od povrća OPG Čajkulić ima sve što možete zamisliti i više – od raznih vrsta paprika i rajčica, salata, tikvica, batata, mladog luka, mahuna do kupusa i kelja. Povrće kod njega uspijeva ne samo zbog pogodne zemlje, nego i neizmjernog truda kojeg je Mario uložio u svoj OPG. Upravo zbog kvalitetne proizvodnje, njegove proizvode možete pronaći diljem Hrvatske u Lidlovoj tržnici.

Vlasnik Mario proveo nas je kroz svoje imanje, dopustio da premijerno probamo njegov mladi grašak, poberemo tikvice, ali i njezine cvjetove te pokazao kako izgleda njegov dan.

Uz sve što se nudi na njegovoj zemlji, Skoki je otkrio koje mu je povrće ipak najdraže: ''Volim mladi luk s janjetinom, rajčicu i papriku sa slaninom, grašak s teletinom''. Ipak ovoga puta Skoko je Mariu odlučio pokazati da povrće može biti ukusno bez mesa.

Povrtni quiche s tikvicama, graškom, mladim lukom i paprikom Povrtni quiche s tikvicama, graškom, mladim lukom i paprikom (Foto: Nova Studio)

RECEPT – Povrtni quiche s tikvicama, graškom, mladim lukom i paprikom

Sastojci za tijesto:

250 g oštrog brašna
150 g maslaca
5 g soli
1 veće jaje

Sastojci za punjenje:

1 tikvica
150 g očišćenog graška
150 g mladog luka
1 paprika
2 jaja
150 g feta sira

Priprema:

1. U posudu stavite 250 g brašna, 150 g maslaca na sobnoj temperaturi, jedno veće jaje ili dva manja i malo soli. Kad dobijete kompaktnu smjesu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.

2. Narežite papriku i mladi luk te naribajte jednu tikvicu. Tikvicu posolite i pustite da odstoji.

3. Dinstajte grašak, mladi luk i papriku.

4. Tijesto nakon sat vremena izvadite iz hladnjaka i razvucite ovisno o kalupu. Za ovu količinu tijesta najbolji je kalup promjera 28 centimetra.

5. Tijesto stavite u kalup, dno probodite vilicom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite 15 minuta.

6. Dok se tijesto peče, završite punjenje. Dinstanom tijestu dodajte prethodno iscijeđenu tikvicu, feta sir i dva jaja. Sve dobro promiješajte.

7. Izvadite tijesto iz pećnice, stavite nadjev i pecite još pola sata.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju