Krema od mascarponea s kakaom jednostavna je poslastica koja se u trenu transformira u omiljeni desert, bilo da je poslužite na piškotama, u kombinaciji s jagodama i bananama ili pak posluži za kreativne deserte u čašicama ili posudicama. Kombinirati je možete s puslicama na način da ih usitnite i pospete po kremi, šumskim voćem, pa čak i naribanom bijelom čokoladom ili sladoledom od vanilije.

Sastojci za kremu od mascarponea:

35 g kakaa
80 g šećera u prahu
250 g mascarponea
240 ml vrhnja za šlag

  1. Prosijte kakao i šećer u prahu pa ih miksajte s hladnim mascarponeom (netom izvađenim iz hladnjaka) na srednjoj brzini dok se ne sjedine.
  2. Povremeno gumenom lopaticom ostružite stranice i dno posude. Budući da je sir hladan trebat će mu nekoliko minuta da se sjedini.
  3. Zatim dodajte hladno vrhnje i postupno povećavajte brzinu na najvišu. Miješajte dok ne dobijete čvrste vrhove. Nemojte predugo miksati smjesu kako ne bi dobila zrnastu teksturu ili se na kraju pretvorila u maslac.
U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena

Sedam savjeta koje treba pročitati svaki turist prije odlaska u New York New York - 4 New York +0 New York, Manhattan