Krema od mascarponea s kakaom jednostavna je poslastica koja se u trenu transformira u omiljeni desert, bilo da je poslužite na piškotama, u kombinaciji s jagodama i bananama ili pak posluži za kreativne deserte u čašicama ili posudicama. Kombinirati je možete s puslicama na način da ih usitnite i pospete po kremi, šumskim voćem, pa čak i naribanom bijelom čokoladom ili sladoledom od vanilije.

Sastojci za kremu od mascarponea:

35 g kakaa
80 g šećera u prahu
250 g mascarponea
240 ml vrhnja za šlag

  1. Prosijte kakao i šećer u prahu pa ih miksajte s hladnim mascarponeom (netom izvađenim iz hladnjaka) na srednjoj brzini dok se ne sjedine.
  2. Povremeno gumenom lopaticom ostružite stranice i dno posude. Budući da je sir hladan trebat će mu nekoliko minuta da se sjedini.
  3. Zatim dodajte hladno vrhnje i postupno povećavajte brzinu na najvišu. Miješajte dok ne dobijete čvrste vrhove. Nemojte predugo miksati smjesu kako ne bi dobila zrnastu teksturu ili se na kraju pretvorila u maslac.

Sedam savjeta koje treba pročitati svaki turist prije odlaska u New York New York New York - 4 New York +3 New York, Manhattan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju