Čokoladni cheesecake s okusom mente jednostavan je desert koji je teško ne obožavati. Ne peče se, nego hladi, a sav posao s miksanjem, miješanjem i slaganjem torte obavit ćete za dvadesetak minuta.

U trendu Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa

Nažalost, ako ga ne želite jesti žlicom i iz zdjelice – iako će okus i dalje biti sjajan – trebat ćete pričekati oko 8 sati ili čitavu noć da se stegne.

Ali čekanje će se isplatiti. Lagana tekstura kreme koja podsjeća više na mousse nego na klasični pečeni cheesecake, komadići čokolade, svježina mente i maslačast biskvit koji se topi u ustima – treba li vas još nagovarati da kušate? Dobar tek!

Čokoladni cheesecake s okusom mente - sastojci:

Za koru:

  • 28 keksa Oreo
  • 85 g maslaca, otopljenog

Za kremu:

  • 450 g krem sira, omekšalog
  • 200 g kristal šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta metvice
  • 125 ml slatkog vrhnja, istučenog u čvrsti šlag
  • 100 g čokoladnih suzica ili usitnjene čokolade za kuhanje, podijeljeno (80 + 20 g)
  • zelena prehrambena boja, po želji

Čokoladni cheesecake s okusom mente - priprema:

  1. Usitnite kekse u sitne mrvice.
  2. Pomiješajte usitnjene kekse s otopljenim maslacem i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  3. Utisnite smjesu u dno okruglog kalupa za tortu promjera 23 centimetra.
  4. Stavite kalup u hladnjak da se kora stvrdne, na 15-20 minuta.
  5. U velikoj zdjeli električnim mikserom miksajte krem sir 2-3 minute velikom brzinom.
  6. Dodajte šećer, ekstrakt vanilije, ekstrakt paprene metvice i prehrambenu boju. Miksajte još 2-3 minute, dok smjesa ne postane glatka.
  7. Istucite vrhnje u čvrsti šlag i rukom ga nježno umiješajte u smjesu sa sirom.
  8. Rukom umiješajte komadiće čokolade.
  9. Žlicom ili špatulom ravnomjerno rasporedite kremu po kori od keksa.
  10. Tortu ostavite u hladnjaku 8 sati.
  11. Ukrasite tortu preostalim komadićima čokolade i, po želji, s još šlaga ili čokoladnim preljevom.

Što jesti i piti u omiljenom zagrebačkom parku: Rougemarin je otvorio sezonu zabave u hladovini Rougemarin Park - 10 Rougemarin Park - 11 Rougemarin Park - 12 +24 Rougemarin Park - 13