Čokoladni brownieji s datuljama i maslacem od kikirikija imaju samo ta tri sastojka i gotovi su prije nego što se izgovori kako se zovu. Ne peku se, a najdulje traje vađenje koštica iz datulja, pa ako kupite već otkoštene, skratit ćete vrijeme pripreme i uživati u ovom finom kolaču za doslovno 5 minuta. Takve recepte uvijek trebamo!
Vrijeme pripreme: 15 minuta.
Sastojci za čokoladne brownieje s datuljama i maslacem od kikirikija:
- 175 g datulja bez koštica
- 125 g nezaslađenoga kremastog maslaca od kikirikija
- 2 žlice nezaslađenoga kakaa u prahu
Priprema čokoladnih brownieja s datuljama i maslacem od kikirikija:
- Izvadite koštice iz datulja. Svježe datulje su mekane, ali ako vam se čine pretvrdima, potopite ih u toplu vodu ili mlijeko na 10 minuta. Omekšale datulje bez koštica miksajte u blenderu dok ne postanu gusta smjesa.
- U smjesu od datulja umiješajte kremasti maslac od kikirikija i kakao u prahu. Miksajte dok se sastojci potpuno ne sjedine (smjesa će biti mrvičasta, ne glatka). Ako je presuha, dodajte malo vode.
- Gotovu smjesu utisnite u mali kalup za kruh.
- Po želji prelijte glazurom i ukrasite.
Dobar tek!
Brownie koji se topi u ustima: Jednostavan recept za čokoladne kocke kojima je teško odoljeti +11