Cheesecake s marelicama varijacija je klasičnog cheesecakea s dodatkom ljeta. Prhko tijesto i svježe marelice skrivene ispod lagane kreme od sira odličan su odgovor na sparne dane, a jednako će se dobro snaći uz kavu, limunadu ili čašu desernog vina. Uživajte!

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Cheesecake s marelicama - sastojci:

Za tijesto

  • 120 g pšeničnog brašna
  • 25 g bademovog brašna
  • 2 žlice meda
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 60 g maslaca, ohlađenog i narezanog na male komadiće
  • 1-2 žlice hladne vode

Za nadjev

  • 4-5 svježih marelica (250 g), tanko narezanih
  • 225 g grčkog jogurta
  • 225 g krem sira, omekšalog
  • 85 g meda
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 čajne žličice limunove korice (po želji)
  • šećer u prahu, za posipanje, po želji

Cheesecake s marelicama - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Obložite lim za pečenje dimenzija 20×20 cm papirom za pečenje.
  2. U zdjeli za miješanje pomiješajte pšenično brašno, bademovo brašno i sol. Umiješajte maslac i mijesite dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte med, a zatim tek toliko hladne vode da se formira mekano tijesto.
  3. Ravnomjerno utisnite u dno pripremljenog lima. Pecite 10 minuta, a zatim ostavite da se malo ohladi.
  4. Po kori rasporedite narezane marelice u jednom sloju.
  5. U srednjoj zdjeli miksajte grčki jogurt i krem sir dok ne dobijete sasvim glatku smjesu. Dodajte med, jaje, vaniliju i koricu limuna te miješajte dok se sve potpuno ne sjedini. Prelijte preko marelica te zagladite.
  6. Pecite 25-30 minuta, dok se sredina ne stisne, a rubovi ne postanu zlatni. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ohladite u hladnjaku najmanje 2 sata prije rezanja.
  7. Pospite šećerom u prahu (po želji) i poslužite.

Čudo s Kosinjskog mosta: Avantura u ledenoj rijeci koja dokazuje da su Ličani najbolji domaćini Kosinjski most - 7 Kosinjski most - 6 Kosinjski most - 5 +10 Kosinjski most - 4