Brzi umak za tjesteninu može se složiti za samo 10 minuta. Dokaz za to je i ovaj bogat, gusti i kremast bijeli umak.

Da biste dobili savršenu teksturu, skuhajte ga na pari od svega četiri sastojka: maslaca, parmezana, vrhnja za kuhanje i malo bijelog papra.

Odmah potom toga ga sljubite s tjesteninom po želji, ali i malo svježe nasjeckanog peršina.

Kremasti bijeli umak - sastojci:

  • 375 ml vrhnja za kuhanje
  • 240 g maslaca
  • 150 g naribanog parmezana
  • bijeli papar po želji

Kremasti bijeli umak - priprema:

  1. Na pari pomiješajte vrhnje za kuhanje i maslac. Kratko promiješajte i pustite da se maslac otopi do kraja.
  2. Potom dodajte naribani parmezan i miješajte dok se sir ne rastopi.
  3. Začinite umak s nešto bijelog papra.
  4. Pomiješajte s tjesteninom po želji i servirajte. Dobar tek!

S ovih 10 namirnica iz smočnice nikad nećete biti gladni – čak i kada nemate ništa u frižideru Zobena kaša Tjestenina s tunom iz konzerve Popčeci od kvinoje i bijelog graha +1 Riža i grah popularno je jelo u Južnoj Americi