S Lanom Jurčević skuhali smo bolonjez na potpuno drukčiji način, s crvenom lećom. Naša pjevačica kaže da u kuhinji voli eksperimentirati i s godinama sve više uživa u cijelom ritualu kuhanja kod kuće, pogotovo kada jelo sprema za još nekoga.

''Volim papati i uživam u tome iako bi moja mama, baka i cijela obitelj htjeli da sam takva bila i kad sam bila mala'', otkrila nam je Lana, koja u kuhinji voli koristiti zdravije varijante namirnica, a kada ''griješi'', kaže da griješi u svemu. Za razliku od Podravkina chefa Mišela Tokića, kojemu je slabost slatko poput rožate i semifredda, Lana je više slani tip.

Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 8 Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Lažni bolonjez po Laninu receptu gotov je za 40 minuta i ne sadrži meso, koje je Lana nakon ovog pandemijskog perioda smanjila na minimum. Tijekom dana sada jede dosta povrća, i to sirovoga.

''Narežem si stabljike peršina, celera i mrkvu i jedem to kao snack tijekom dana'', kaže Lana. Kod kuće je počela saditi i začinsko bilje poput bosiljka, koji nije prije voljela, ali sada ga rado uklopi u većinu svojih jela, kao i dodatak jelima Vegetu BIO, koja sadrži više od deset vrsta biološki uzgojenog povrća i začina te morsku sol.

Vegeta BIO Lani je poslužila i kako bi svima priredila šalu za prvi april, od nje je napravila piling na začuđujuće oduševljenje svih.

Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 5 Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 5 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

''Ta forica, taj mali test ljudima se baš svidio i pitali su me gdje mogu nabaviti piling od Vegete'', ispričala je Lana.

Bolonjez s crvenom lećom koji je skuhao chef Mišel u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'' okusom je gotovo isti kao onaj koji Lana napravi kod kuće, a svi su se složili da ne bi primijetili veliku razliku u okusu od onoga s mesom.

Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 12 Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 12 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

BOLONJEZ OD LEĆE

Sastojci (za 2 osobe):

 

  Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 13 Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 13 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Luk, mrkvu, celer i češnjak usitnite ili naribajte što je sitnije moguće.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite povrće i uz miješanje kratko popecite.
  3. Dodajte malo vode i na laganoj vatri poklopljeno pirjajte oko 15 minuta.
  4. Leću isperite i dodajte povrću, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i ulijte vode da pokrije sadržaj.
  5. Dodajte bosiljak, origano i Vegetu BIO.
  6. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta odnosno da leća omekša. Po potrebi dodajte još malo vode.
  7. Potkraj popaprite i po potrebi posolite.
  8. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi.
  9. Gusti umak od leće rasporedite po špagetima, pospite naribanim sirom i poslužite.

Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 10 Lana Jurčević: Bolonjez od leće - 10 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Savjet: Bolonjez od leće možete poslužiti i s njokima, palentom ili rezancima od tikvica.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju