Ljubiteljima spoja slasnog mesa i mekih peciva Ivan Zidar i njegovi Mason burgeri nisu nepoznanica, a dobra je vijest da se odnedavno u njima može uživati u zagrebačkom centru. Bold.Burger novo je mjesto u gradu za fine burgere koje ćete pronaći preko puta Regular.Bara u Ilici.

Uz Ivana Zidara u ekipi Bold.Burgera su Ruđer Novak-Mikulić i Augustin Miletić, vlasnici Regular.Bara. Dugogodišnje druženje, kao i strast prema dizajnu i gastronomiji, tri je prijatelja spojilo u novom projektu koji je odmah nakon otvaranja stekao poklonike.

"Regular.Bar već je etablirano mjesto u Zagrebu, poznato po svojoj ležernoj atmosferi i urbanoj publici, pa je logičan korak bio proširiti ponudu hranom koja prati tu filozofiju, a burgere smo odabrali jer je potražnja za njima konstantno visoka", objašnjavaju u Bold.Burgeru, i dodaju kako bold u nazivu novog mjesta simbolizira hrabrost u pristupu – ne samo u odabiru sastojaka i kombinaciji okusa već i u načinu pristupa brendu. Pitali smo ih i po čemu su njihovi odvažni burgeri drukčiji od drugih.

"Izdvajamo se po svojem pristupu smash burgerima, gurmanskom konceptu koji naglašava okuse jednostavnim, ali vrhunskim sastojcima. Svaki je burger pažljivo osmišljen kako bi zadovoljio ljubitelje dobre hrane, ali i ponudio nešto više od standardnog burger-iskustva. Korištenje posebnih sastojaka, poput kajmaka i fermentirane paste gochujang, daje burgerima jedinstven okus.

Bold.Burger - 4 Bold.Burger - 4 (Foto: Gordan Svilar)

Također, suradnja s renomiranim partnerima i dobavljačima namirnica osigurava da su one vrhunske kvalitete. Filozofija iza koncepta bila je ponuditi nepretencioznu, ali visokokvalitetnu hranu koja prati urbanu atmosferu Regular.Bara, pružajući gostima doživljaj koji se ističe i po okusu i po iskustvu", objašnjavaju.

U ponudi trenutačno imaju četiri vrste burgera: Cheese Burger, Kaj Burger s kajmakom i karameliziranim lukom, Spicy Burger s fermentiranom pastom od ljutih paprika gochujang i kiselo-slatkim papričicama te Bacon Burger, s hrskavom prepečenom slaninom

Naručiti možete i vege burger s pljeskavicom od leće i tahini umakom te Mortadela toast sandwich. Svi burgeri mogu se uzeti u single ili double verziji, kao i u menijima koji uključuju krumpiriće i piće, a cijene burgera kreću se od 8,60 do 10,80 eura.

U take-out kiosku Bold.Burger možete doći po burgere za van, ali i uživati u njima na terasi Regular.Bara, nekoliko koraka dalje. Također, posjetite li Burger Festival Zagreb na Trgu dr. Franje Tuđmana od 10. listopada, moći ćete kušati i njihov Brisket burger.

Bold.Burger - 3 Bold.Burger - 3 (Foto: Gordan Svilar)

"Osim burgera ponuda uključuje i Mortadela toast sandwich, za koji kažu da je sendvič Anthony Bourdaina, a zapravo je inspiriran receptima iz kuhinje vojne kantine na Muzilu. To je sendvič s pečenom mortadelom, mozzarellom, krastavcima i majonezom, a nudi okusne kombinacije koje se razlikuju od klasičnih burgera.

U planu su noviteti na meniju koje ćemo postupno uvoditi, uključujući i posebne burgere koje ćemo premijerno predstaviti na nadolazećem Burger Festivalu", kažu vlasnici, koji za burgere koriste isključivo domaću junetinu hrvatskog podrijetla i nabavljaju je iz renomirane mesnice Kristijan u Istri - a peciva od krumpira dolaze iz Italije jer takva ne mogu naći u Hrvatskoj. Kakva je okusa ta kombinacija, najbolje je da sami provjerite...  

Najbolje pizzerije u Hrvatskoj: Mjesta po preporuci čitatelja na kojima ćete pojesti izvrsne pizze Papavero Pizza & Food Lab - 13 Papavero Pizza & Food Lab - 1 2. Peron - 16 +4 2. Peron - 15  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju