Da se o ukusima itekako raspravlja, pokazali su komentari čitatelja na Facebooku na tekst o 10 mjesta gdje ćete pojesti neke od najboljih pizza u Hrvatskoj - i poželjeti se vratiti. Među brojnim reakcijama čitatelja stigli su i novi prijedlozi o mjestima diljem Lijepe Naše u kojima se mogu pojesti vrhunske pizze, pa krenimo…
Plomin
Pizzeria Burra u Plominu, nedaleko od Labina, ima brojne obožavatelje koji hvale dobar spoj istarskih i talijanskih sastojaka, kao i prozračno napolitansko tijesto. Pesto od oraha, boškarin, vrganji, trubače i jadranske kozice neki su od sastojaka koje ćete naći na jelovniku.
Labin
Čitateljice Marijana i Dajana hvale pizzeriju Napoli u Labinu, poznatu po napolitanskim pizzama. Cijene im se kreću od oko 7,50 eura do 14 eura. U Napoliju možete probati pizzu s crnim tijestom, popularnu pizzu s mortadelom i pestom od pistacija i druge divote.
Cerovlje
Renatina preporuka ide za pizzeriju 2. peron, a svojedobno je oduševila i fotografa Romea Ibriševića, o čijim smo dojmovima pisali: "Bolju pizzu u životu nisam jeo." 2. peron peče pizzu tankog i hrskavog tijesta, od brašna tipa 00.
Rijeka
Nađete li se u Rijeci, prema preporuci Hedo Nista možete na pizzu u Bistro Pirati. Bistro u centru grada cijeni se jer radi fine napolitanske pizze prozračnog tijesta i kvalitetnih sastojaka.
Osijek
Čitateljica Dragana kaže da joj je Pépé pizza place u Osijeku bolja nego Ventidue, koja također dobro kotira, a Ivanu i Mihaeli je Sporthouse Osijek bez konkurencije. Također, u Osijeku se hvali i Astrogarden.
Nova Gradiška
Klopizza Bar hvali se zbog finih pizza s kvalitetnim sastojcima i prijateljskih cijena koje se kreću od pet do osam eura, a preporučuje ju i čitatelj Tommy.
Varaždinske toplice
Pizzeria Bernarda mnogima je obvezna stanica za pizzu na sjeveru Lijepe Naše – vjerujemo i Eugenu koji ju je preporučio. Iako po uzoru na talijanske, pizze u Bernardi nešto su drukčije od klasičnih napoletana, a velika se pozornost pridaje i pripremi i kvaliteti sastojaka.
Novi Marof
Pizzeria Toni, po Zoranovoj preporuci, hvali se zbog pizza iz krušne peći, kao i prijateljskih cijena koje se kreću od 5,40 eura do 7,80 eura za veliku pizzu.
Sveti Ivan Zelina
Mladen preporučuje pizzu Dallas u centru Svetog Ivana Zeline, a i među recenzijama na Googleu nižu se pohvale.
Sisak
Predraga je zanimalo gdje može pojesti dobru pizzu u Sisku, a neke su od najpopularnijih Gema i Modesto.
Ogulin
Pizzeria Antica jedno je od mjesta u koje rado navraćaju ljubitelji napolitanske pizze, a i čitatelj Luka kaže kako se radi o jednoj od boljih pizza koje je probao.
Botovo
Za pizzeriju Kavalir u Botovu, mjestašce u općini Drnje, nedaleko od Koprivnice kažu da je jedna od najboljih u Podravini – a preporučuju je i čitateljice Karla i Daria. Cijene velikih pizza kreću se od 11 do 16 eura.
Ivanić-Grad
Pizzeria Rošo najpopularnija je u Ivanić-Gradu, a ponosni su na pizze s bučinim sjemenkama i bučinim uljem. Pizzeriju Rošo preporučuje čitatelj Dubravko.
Trogir
Nađete li se u Trogiru, Marinko preporučuje pizzeriju Mirkec, a na Tripadvisoru visoko kotira i pizzeria Kristian.
Zagreb
Papavero po preporuci čitateljice Marijane pronaći ćete podno Sljemena u Mlinovima. Ondje Slavonka Ana i Talijan Pasquale godinama rade izvrsne pizze od prirodnog kvasca i pomno biranog brašna – a rezultat su lagane i ukusne pizze.
Čitatelj Tom u Zagrebu preporučuje Toccare u Vukomercu, pizzeriju koja na podugačkom jelovniku ima pizze alla Napoletana. Sastojci poput hobotnice, umaka od crnih maslina, graška ili bundeve, kobasica od boškarina, janjetina, kozice i artičoke samo su neke od namirnica koje se stavljaju na pizze.
Zapadno od Zagreba: Vestern za ljubitelje roštilja i bajkere u kojem se rebra hvale na sva usta +7