Aromatična janjeća rebarca

Cilj je napraviti obrok što slasnijim. Priprema janjetine je zapravo umjetnost i možda ne vjerujete, ali ako se ovom zadatku ne prepustite s puno ljubavi, recept neće uspjeti. Koraci u pripremi i nisu tako komplicirani koliko je važno da baš svaki korak odradite s punom pozornošću.

Prvo je važno odabrati komad po vašem ukusu. Potraga ne mora dugo trajati jer Lidl nudi kvalitetu dostupnu svima. U Lidlovoj ponudi potražite svježu janjetinu po najpovoljnijim cijenama i udovoljite čak i najzahtjevnijim gurmanskim nepcima.

Drugi korak u pripremi slasnih janjećih rebarca morate odraditi dan prije pečenja. Sol je prva namirnica koja će vam trebati uz komad rebarca. Deblje dijelove mesa potrebno je zarezati nožem kako bi sol doprijela i u unutrašnjost odabranog komada. Sol dobro utrljajte na svaki dio. Budite strpljivi i ne dirajte nasoljeni komad mesa najmanje 12 sati.

Bilo bi dobro da soljenje odradite dan prije pečenja ujutro, a istog dana navečer dodajte mažuran, papar, ružmarin i kadulju, papar i mažuran. Također ih morate dobro utrljati i ponovno pustite da odstoji 12 sati.

Na dan pečenja, u vatrostalnu zdjelu s janjećim rebarcima dodajte i krumpir koji je dovoljno posoliti i ili dodatno začiniti po želji. Na komad janjećih rebarca još je potrebno dodati dvije žlice masti te dvije žlice maslinovog ulja koje treba ravnomjerno rasporediti po cijelom komadu mesa.

Janjeća rebarca s krumpirom potrebno je peći dva sata na 180 stupnjeva, s tim da će se puni aromatizirani okus postići samo ako budete redovito podlijevali. Također, pred kraj pečenja obavezno okrenite komad mesa i pojačajte temperaturu pećnice na 200 stupnjeva kako bi sve skupa bilo zapečeno savršeno ujednačeno.

Hrskava svinjska rebarca

Do novogodišnje večere mnogi se već zasite tradicionalnih recepata i hrane pa ovaj put pokušajte pripremiti hrskava svinjska rebarca koja će vas podsjetiti na vruće bezbrižne dane uz roštilj. Svježi komad svinjskih rebarca možete pronaći u Lidl ponudi mesa, a nakon pravog odabira slijede koraci koje ćete uz ovaj recept brzo savladati.

Meso je poželjno marinirati sa solju, paprom, crvenom paprikom, kimom i smeđim šećerom, a oni koji u recept vole dodati novitete, svinjska rebarca bit će posebnija okusom ako ih marinirate i s dodatkom mljevene kave. Svinjska rebarca u marinadi mogu odstajati i nešto kraće nego janjeća, ali najbolje bi bilo ostaviti ih u hladnjaku preko noći.

Prije pečenja marinirano meso trebalo bi provesti sat vremena van hladnjaka.

Najjednostavnije ih je peći na limu za pečenje na koji možete staviti i papir za pečenje. Komad mesa prekrijte folijom i pecite u pećnici tri sata na 150 stupnjeva.

Ključ hrskavih, a sočnih svinjskih rebarca leži u ideji da ih nakon pečenja u pećnici, još jednom kratko prepržite s obje strane na tavi s dodatkom omiljenog umaka za roštilj.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju