• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #lidl

Roštiljanje bez živciranja: Pet malih trikova za ukusan i sočan roštilj o kojem će društvo dugo pričati

Kada se spoje dobar okus, miris dima i prava ekipa, to je recept za dan za pamćenje. A uz ovih pet malih trikova tvoj će roštilj prijeći iz "okej" u "legendaran" bez stresa, nervoze i izgorjelih kobasica.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 6.05.2025 12:00 komentari
viber Created with Sketch.
Pet malih trikova za ukusan i sočan roštilj o kojem će društvo dugo pričati
Pet malih trikova za ukusan i sočan roštilj o kojem će društvo dugo pričati (Foto:Getty Images)

Roštilj nije samo hrana – to je ritual, druženje i čista uživancija na svježem zraku. No, da bi sve išlo glatko, važno je znati kada okrenuti meso, kako izbjeći suhoću i zašto su umaci često glavni hit stola. Nije stvar u kompliciranosti, već u sitnicama koje čine razliku. Zato je dobro imati nekoliko asova u rukavu koji će vas pretvoriti u pravog roštilj majstora. Uz njih ćete biti opušteni, samouvjereni, s kobasicom u jednoj, a pivom u drugoj ruci.

U trendu Bivša vojna baza Panos na Velebitu - 1 Panos na Velebitu Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život? Kaubojski grah s mljevenim mesom Tjedni jelovnik Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan Navis Pokrovitelj Mastercard Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih

Napravite marinadu po svom guštu! Napravite marinadu po svom guštu! (Foto: Getty Images)

1. Meso voli pažnju, ne paniku

Da bi meso bilo sočno, treba mu se posvetiti i prije stavljanja na rešetku. Napravite marinadu po svom guštu. I ona obična od mješavine maslinovog ulja, češnjaka i limuna može učiniti čuda. Crveno meso marinirajte barem četiri sata, a piletinu barem dva sata.

Dobro meso treba odmor prije roštilja. To je još jedan bitan korak koji ne smijete preskočiti. Izvadite ga iz hladnjaka barem pola sata prije pečenja. Na taj će se način meso ravnomjernije peći, manje su šanse da se zalijepi za rešetku, a i meso će biti sočnije.

Za sve koji se vole pripremiti na vrijeme, ali i za kampanjce, Lidl od četvrtka ima odličan izbor svježeg mesa, začina i već pripremljenih mariniranih opcija savršenih za roštiljanje. Za ove potonje u ponudi su i kobasice koje obično ne trebaju marinadu ni posebnu pripremu.

Jedna od najčešćih pogrešaka kod roštilja je nervozno okretanje mesa svakih 15 sekundi Jedna od najčešćih pogrešaka kod roštilja je nervozno okretanje mesa svakih 15 sekundi (Foto: Getty Images)

2. Ne okrećite stalno, niste DJ

Jedna od najčešćih pogrešaka kod roštilja ono je nervozno okretanje mesa svakih 15 sekundi. Pustite ga da se peče. Kad se lako odvaja od rešetke, tada je vrijeme za okretanje. U međuvremenu nazdravite i uživajte u predjelima. Zalogaji od paprike, feferona i cherry paprika, koje od ovog tjedna možete pronaći u Lidlu, već su unaprijed pripremljeni i spremni za degustiranje. Uz to možete napraviti i ražnjiće od mini mozzarelle, cherry rajčice, svježeg bosiljaka. Za puniji zalogaj možete dodati masline i pršut pa sve preliti balzamičnim octom ili umakom.

  Prava temperatura pola je posla! Prava temperatura pola je posla! (Foto: Getty Images)

3. Prava temperatura pola je posla

Ako vam ruka ne izdrži više od tri do četiri sekunde iznad žara, to znači da je vatra prejaka. Najbolje i najsočnije meso je ono na srednje jakoj vatri. Najbolje je da koristite dvije zone roštilja, jednu s jačim žarom za zapeći, a drugu za lagano dovršavanje. Uz to, ako meso ostane predugo na vatri, gubi sočnost i postaje žilavo, zato ga skinite na vrijeme i sačuvajte pun okus.

Uz pravi umak i najobičniji zalogaj postaje doživljaj Uz pravi umak i najobičniji zalogaj postaje doživljaj (Foto: Getty Images)

4. Uz pravi umak i najobičniji zalogaj postaje doživljaj

Meso je možda glavna zvijezda, ali pravi znalci znaju da su umaci onaj detalj koji sve poveže i digne na novu razinu. Za one koji vole klasiku s dozom dima i slatkoće ponudite Original BBQ umak, za one hrabre koji vole da im zalogaji započnu nježno, a završe vatreno Sweet & Spicy, a za gurmane koji uživaju u dubokim, karameliziranim okusima Dark Beer umak. Ta tri umaka možete pronaći u Lidlu – gotove, punog okusa i spremne za toplo meso s roštilja.

Napravite stanicu sa sladoledima za kraj Napravite stanicu sa sladoledima za kraj (Foto: Getty Images)

5. Napravite stanicu sa sladoledima za kraj

Kad planiramo roštilj, sve se vrti oko mesa, priloga i umaka, a desert često ostane zaboravljen. I realno, tko još ima volje peći kolače nakon što je marinirao pola hladnjaka? Ali nakon roštiljske gozbe treba nešto hladno, slatko i osvježavajuće. E, tu na scenu dolaze – sladoledi.

Bilo da ste tim klasični štapić, vjerni obožavatelji korneta ili volite "grabilice" iz velikih pakiranja, Lidl ima sve opcije koje će rashladiti atmosferu taman kad treba.

A ako želite ići korak dalje i razmaziti ekipu, poslužite preljev za sladoled i gledajte kako se svi redaju kod male stanice sa sladoledima s osmijehom od uha do uha.

Uživajte u dobrom društvu i dobrom zalogaju! Uživajte u dobrom društvu i dobrom zalogaju! (Foto: Getty Images)

Uživajte u dobrom društvu i dobrom zalogaju!



Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

  • #lidl
  • #rostilj
  • #meso
  • #sladoled
  • #Umaci
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Vatreni u Pragu: Nogometna strast i čarolija Zlatnog grada
Neodoljiva prilika
Vatreni u Pragu: Ponuda za "nogometno" putovanje u kombinaciji s čarolijom Zlatnog grada
Jesenski odmor u Njivicama: Doživite magiju otoka Krka bez gužvi
Odlične ponude
Jesenski odmor u Njivicama: Doživite magiju otoka Krka bez gužvi
Jesenske šetnje prirodom: gdje se uputiti u Zagrebu i okolici
U zdravom tijelu...
Jesenske šetnje prirodom: 5 staza u Zagrebu i okolici koje će s lakoćom svladati i veliki i mali
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
Što vidjeti u gradu Laško u Sloveniji?
Prekrasna priroda
Gradić poznat po pivu u srcu Slovenije sjajna je ideja za izlet ili vikend-odmor
Piletina s parmezanom iz pećnice: Sočno, jednostavno i uzbudljivo hrskavo
Bez nereda
Piletina s parmezanom iz pećnice: Hrskavo, sočno i jednostavno
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Tjedni jelovnik
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
10 najskupljih gradova za podstanare u Europi: Niti London, a niti Pariz nije prvi na listi
Gdje su Split i Zagreb?
10 najskupljih stanarina u Europi: Prvi grad na listi nije niti London, a niti Pariz
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
Pokrovitelj Mastercard
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
Vela i Mala Sestrica: Otočići bez stanovnika s pričom koja svijetli dalje od njihovih obala.
Pogledajte fotografije
Vela i Mala Sestrica: Otočići bez stanovnika s pričom koja svijetli dalje od njihovih obala
Pun iznenađenja: Grad pod kojim teče tekuće srebro, a kolači se poslužuju - s čipkom
Pun iznenađenja
Lijepa Idrija usred još ljepše prirode: Grad pod kojim teče tekuće srebro, a kolači se poslužuju - s čipkom

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Srušio se zrakoplov talijanskih zračnih snaga, poginule obje osobe u avionu
NESTAO S RADARA
Užas u susjedstvu: Srušio se vojni zrakoplov, ima mrtvih
Pao prvi snijeg
Javlja DHMZ
FOTO Pao prvi snijeg: Dio zemlje pod crvenim meteoalarmom, vrijeme je jako opasno!
MORH: Redovite dnevne i noćne letačke aktivnosti borbenih aviona Rafalea
Svakodnevno
MORH uputio upozorenje: "Očekujte to danju i noću u cijeloj Hrvatskoj"
show
Kako izgleda supruga Nikole Grmoje?
samozatajna žena
Tko je supruga Nikole Grmoje? Upoznao ju je na faksu, a nosi rijetko ime
Turska pjevačica Güllü tragično je preminula u 52. godini
"Svi znamo da je..."
Poznata pjevačica preminula nakon pada s balkona, tužnu vijest objavila je njezina kći
Tko je Nikki Lilly?
bolest ju nije ograničila!
Ova djevojka sinonim je za hrabrost i borbu milijunima ljudi diljem svijeta
zdravlje
Iscjedak kao bjelanjak: Kada se javlja i što znači?
Vezan je za plodnost
Iscjedak kao bjelanjak: Kada se javlja i što znači?
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Odgovore na ova pitanje treba znati svaka odrasla osoba!
Pokažite što znate!
Odgovore na ova pitanje treba znati svaka odrasla osoba!
Nezgoda u kuhinji postala hit: Pokušala pomoći pa sama nastradala
Kakav peh!
Nezgoda u kuhinji postala hit: Pokušala pomoći pa sama nastradala
"Ovo samo u Bosni ima": Prizor ispred trgovačkog centra nasmijao gledatelje
A tako se to radi?
"Ovo samo u Bosni ima": Prizor ispred trgovačkog centra nasmijao gledatelje
tech
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Nedostatak rezervnih dijelova prisiljava ratnu mornaricu SAD-a na ekstremne mjere održavanja, a razlog problema je nevjerojatan
To ne zvuči dobro
Nedostatak rezervnih dijelova prisiljava ratnu mornaricu SAD-a na ekstremne mjere održavanja, a razlog problema je nevjerojatan
Očekivanja su bila velika, a stvarnost je drukčija: Šef Forda objasnio što se sprema na tržištu električnih automobila
Jasan se razlog
Očekivanja su bila velika, a stvarnost je drukčija: Šef Forda objasnio što se sprema na tržištu električnih automobila
sport
VIDEO Marko Bojković i trener sudjelovali u prebijanju!? Prolaznik upao u dvoranu i suzavcem napao borce pa nakon potjere dobio teške batine
ISPLIVALA SNIMKA
VIDEO Marko Bojković i trener sudjelovali u prebijanju!? Prolaznik upao u dvoranu i suzavcem napao borce pa nakon potjere dobio teške batine
Navijači ljutiti zbog poteza Joška Gvardiola na utakmici Lige prvaka
Malo su pretjerali
Gvardiol razljutio navijače potezom u nadoknadi: "Eto ti tvog Joška, želi svu slavu za sebe"
Strava pred europsku utakmicu: Huliganski sukob u centru grada, zloglasni huligani poraženi na domaćem terenu
užas!
Strava pred europsku utakmicu: Huliganski sukob u centru grada, zloglasni huligani poraženi na domaćem terenu
tv
Kumovi: Kako je zamazan, ali ona voli prljavo
KUMOVI
Kumovi: Kako je zamazan, ali ona voli prljavo
U dobru i zlu: Pokušao joj je promijeniti mišljenje, ali ona ne želi ništa s njim
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Pokušao joj je promijeniti mišljenje, ali ona ne želi ništa s njim
Skrivena sudbina: Saznao je istinu, hoće li si moći oprostiti?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Saznao je istinu, hoće li si moći oprostiti?
putovanja
Veliki dan: Otvorenje novog planinarskog skloništa Skorpovac na srednjem Velebitu
Nakon požara
Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Kremasto
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Kako je bivša mikrobiologinja izgradila kozmetički brend vrijedan 150 milijuna dolara
Stvara lijepe stvari
Kako je bivša mikrobiologinja izgradila kozmetički brend vrijedan 150 milijuna dolara
Velika promjena kod procedure ulaska stranaca u Hrvatsku od listopada. Hoće li nastati velike gužve?
Predvidite kašnjenja
Velika promjena kod procedure ulaska stranaca u Hrvatsku od listopada. Hoće li nastati velike gužve?
lifestyle
Lejla Filipović izdanje razigrala detaljima ukrašenima životinjskim uzorkom
ELEGANTNO I U TRENDU
Cijela kombinacija je top, ali najviše pažnje privlače tenisice Lejle Filipović
Juha od bundeve iz pećnice
Neodoljiva je
Mogli bismo cijelu jesen jesti samo ovu juhu od bundeve, još je bogatija zbog pečenog povrća
Zagreb špica: Klasično odijelo u muškom street style izdanju
BAŠ JE ELEGANTAN
Ovako dobro odijelo dugo nismo vidjeli na špici, čista petica za mladog gospodina
sve
Kako izgleda supruga Nikole Grmoje?
samozatajna žena
Tko je supruga Nikole Grmoje? Upoznao ju je na faksu, a nosi rijetko ime
Turska pjevačica Güllü tragično je preminula u 52. godini
"Svi znamo da je..."
Poznata pjevačica preminula nakon pada s balkona, tužnu vijest objavila je njezina kći
Tko je Nikki Lilly?
bolest ju nije ograničila!
Ova djevojka sinonim je za hrabrost i borbu milijunima ljudi diljem svijeta
Ražnjići
Samo majstori znaju

Nemojte ih ovako peći na roštilju: Najveća greška zbog koje nam ražnjići ispadaju loše

Pečete li meso i povrće zajedno, dobit ćete nepovoljne rezultate. Povrće će biti prepečeno i kašasto u trenutku kad će meso biti spremno za skidanje s roštilja. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close