• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #lidl

Roštiljanje bez živciranja: Pet malih trikova za ukusan i sočan roštilj o kojem će društvo dugo pričati

Kada se spoje dobar okus, miris dima i prava ekipa, to je recept za dan za pamćenje. A uz ovih pet malih trikova tvoj će roštilj prijeći iz "okej" u "legendaran" bez stresa, nervoze i izgorjelih kobasica.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 6.05.2025 12:00 komentari
viber Created with Sketch.
Pet malih trikova za ukusan i sočan roštilj o kojem će društvo dugo pričati
Pet malih trikova za ukusan i sočan roštilj o kojem će društvo dugo pričati (Foto:Getty Images)

Roštilj nije samo hrana – to je ritual, druženje i čista uživancija na svježem zraku. No, da bi sve išlo glatko, važno je znati kada okrenuti meso, kako izbjeći suhoću i zašto su umaci često glavni hit stola. Nije stvar u kompliciranosti, već u sitnicama koje čine razliku. Zato je dobro imati nekoliko asova u rukavu koji će vas pretvoriti u pravog roštilj majstora. Uz njih ćete biti opušteni, samouvjereni, s kobasicom u jednoj, a pivom u drugoj ruci.

U trendu Klara Vrijedi probati Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane Varivo od crveme leće i cvjetače Recept na žlicu Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Napravite marinadu po svom guštu! Napravite marinadu po svom guštu! (Foto: Getty Images)

1. Meso voli pažnju, ne paniku

Da bi meso bilo sočno, treba mu se posvetiti i prije stavljanja na rešetku. Napravite marinadu po svom guštu. I ona obična od mješavine maslinovog ulja, češnjaka i limuna može učiniti čuda. Crveno meso marinirajte barem četiri sata, a piletinu barem dva sata.

Dobro meso treba odmor prije roštilja. To je još jedan bitan korak koji ne smijete preskočiti. Izvadite ga iz hladnjaka barem pola sata prije pečenja. Na taj će se način meso ravnomjernije peći, manje su šanse da se zalijepi za rešetku, a i meso će biti sočnije.

Za sve koji se vole pripremiti na vrijeme, ali i za kampanjce, Lidl od četvrtka ima odličan izbor svježeg mesa, začina i već pripremljenih mariniranih opcija savršenih za roštiljanje. Za ove potonje u ponudi su i kobasice koje obično ne trebaju marinadu ni posebnu pripremu.

Jedna od najčešćih pogrešaka kod roštilja je nervozno okretanje mesa svakih 15 sekundi Jedna od najčešćih pogrešaka kod roštilja je nervozno okretanje mesa svakih 15 sekundi (Foto: Getty Images)

2. Ne okrećite stalno, niste DJ

Jedna od najčešćih pogrešaka kod roštilja ono je nervozno okretanje mesa svakih 15 sekundi. Pustite ga da se peče. Kad se lako odvaja od rešetke, tada je vrijeme za okretanje. U međuvremenu nazdravite i uživajte u predjelima. Zalogaji od paprike, feferona i cherry paprika, koje od ovog tjedna možete pronaći u Lidlu, već su unaprijed pripremljeni i spremni za degustiranje. Uz to možete napraviti i ražnjiće od mini mozzarelle, cherry rajčice, svježeg bosiljaka. Za puniji zalogaj možete dodati masline i pršut pa sve preliti balzamičnim octom ili umakom.

  Prava temperatura pola je posla! Prava temperatura pola je posla! (Foto: Getty Images)

3. Prava temperatura pola je posla

Ako vam ruka ne izdrži više od tri do četiri sekunde iznad žara, to znači da je vatra prejaka. Najbolje i najsočnije meso je ono na srednje jakoj vatri. Najbolje je da koristite dvije zone roštilja, jednu s jačim žarom za zapeći, a drugu za lagano dovršavanje. Uz to, ako meso ostane predugo na vatri, gubi sočnost i postaje žilavo, zato ga skinite na vrijeme i sačuvajte pun okus.

Uz pravi umak i najobičniji zalogaj postaje doživljaj Uz pravi umak i najobičniji zalogaj postaje doživljaj (Foto: Getty Images)

4. Uz pravi umak i najobičniji zalogaj postaje doživljaj

Meso je možda glavna zvijezda, ali pravi znalci znaju da su umaci onaj detalj koji sve poveže i digne na novu razinu. Za one koji vole klasiku s dozom dima i slatkoće ponudite Original BBQ umak, za one hrabre koji vole da im zalogaji započnu nježno, a završe vatreno Sweet & Spicy, a za gurmane koji uživaju u dubokim, karameliziranim okusima Dark Beer umak. Ta tri umaka možete pronaći u Lidlu – gotove, punog okusa i spremne za toplo meso s roštilja.

Napravite stanicu sa sladoledima za kraj Napravite stanicu sa sladoledima za kraj (Foto: Getty Images)

5. Napravite stanicu sa sladoledima za kraj

Kad planiramo roštilj, sve se vrti oko mesa, priloga i umaka, a desert često ostane zaboravljen. I realno, tko još ima volje peći kolače nakon što je marinirao pola hladnjaka? Ali nakon roštiljske gozbe treba nešto hladno, slatko i osvježavajuće. E, tu na scenu dolaze – sladoledi.

Bilo da ste tim klasični štapić, vjerni obožavatelji korneta ili volite "grabilice" iz velikih pakiranja, Lidl ima sve opcije koje će rashladiti atmosferu taman kad treba.

A ako želite ići korak dalje i razmaziti ekipu, poslužite preljev za sladoled i gledajte kako se svi redaju kod male stanice sa sladoledima s osmijehom od uha do uha.

Uživajte u dobrom društvu i dobrom zalogaju! Uživajte u dobrom društvu i dobrom zalogaju! (Foto: Getty Images)

Uživajte u dobrom društvu i dobrom zalogaju!



Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

  • #lidl
  • #rostilj
  • #meso
  • #sladoled
  • #Umaci
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Još, molim: Brze pileće okruglice nadahnute okusima Italije
Za pola sata
Još, molim: Brze pileće okruglice nadahnute okusima Italije
Nije ispaljen niti jedan metak: Noć kada je pao Berlinski zid
Na današnji dan
Nije ispaljen niti jedan metak: Noć kada je pao Berlinski zid
Okus mora, okus soli: najljepše šetnice uz more
Lijepo, lijepo, neopisivo
Okus mora, okus soli: Pratite prognozu i uživajte u nekim od najljepših šetnica uz Jadran
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Otkriven nakon 2000 godina: Tajni prolaz za elitu koji je vodio do gladijatorske arene
Skriveni Kolosej
Otkriven nakon 2000 godina: Tajni prolaz za elitu koji je vodio do gladijatorske arene
Topli sendvič sa špekom, sirom i jabukom recept
Jeste li ga probali?
Topli sendvič idealan za jesen s jednim slatko-kiselim sastojkom koji bi vas mogao ugodno iznenaditi
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Varivo od crvene leće i cvjetače recept
Recept na žlicu
Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini
Laganini na put
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Policija najavila veliku akciju za vikend
Dani Martinja
Policija izlazi na ulice u velikom broju: "Testirat će se svi"
Djeca nakon ručka hitno prevezena u bolnicu: Otkriven uzrok, pokrenuta hitna istraga
U Budimpešti
Masovno trovanje u susjedstvu: Deseci djece hitno prevezeni u bolnici, pokrenuta istraga
Kripto prevarant i supruga ubijeni u Emiratima
Namamili ih na sastanak
Ubijeni milijunaš i supruga: Raskomadane ih pronašli u kontejnerima
show
Maja Šuput objavila nove romantične prizore sa Šimom Elezom
prozori kao iz filma
Maja Šuput pokazala kako izgleda romantična večera s njezinim Šimom
Gordan Grlić Radman u šetnju zagrebačkom špicom poveo suprugu Marijanu
evo kako izgleda!
Ministar Grlić Radman pod ruku je u šetnji špicom vodio suprugu, o kojoj je poznato samo jedno
Severina na koncertu u Areni Zagreb s 53 godine napravila tri zvijezde
legenda od žene!
Ona ima 53 godine?! Sevka na bini u Areni napravila tri zvijezde, ovo morate vidjeti
zdravlje
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Rezultati su nevjerojatni
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Po preporuci nutricionistice
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
zabava
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Kviz koji testira jeste li pravi znalac – i bez pomoći suigrača
Pokažite što znate!
Kviz koji testira jeste li pravi znalac – i bez pomoći suigrača
tech
Tajanstveni "svemirski posjetitelj" iznenađuje znanstvenike svojim ponašanjem
Komet 3I/Atlas
Tajanstveni "svemirski posjetitelj" iznenađuje znanstvenike svojim ponašanjem
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Veliki ritualni kompleks
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Novo otkriće moglo bi radikalno utjecati na naše razumijevanje ljudske evolucije
Tehnologija kao oblik prilagodbe
Novo otkriće moglo bi radikalno utjecati na naše razumijevanje ljudske evolucije
sport
Agent otkrio: Kirilo Savčenko potpisao ugovor s Hajdukom
Agent otkrio
Hajduk zaključio transfer nakon velike pobjede: Na Poljud stiže mladi reprezentativac
Ružna scena s Poljuda: Arnel Jakupović krenuo u okršaj s navijačima, suigrači ga spriječili
Tenzije kod fenjeraša
Ružna scena s Poljuda: Igrač Osijeka krenuo u okršaj s navijačima, suigrači spriječili sukob
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
nada tinja i dalje
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
tv
MasterChef: Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
BORBA!
Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
MasterChef: Antonio Detić napustio MasterChef! "Tako se radi, tako guraj i nema ti granica!"
SVAKA ČAST!
Antonio Detić napustio MasterChef! "Tako se radi, tako guraj i nema ti granica!"
MasterChef: ANKETA: Četiri dodatne komponente - završavanje jela ili serviranje? Je li Stjepan u pravu?
RAZOČARALI!
ANKETA: Četiri dodatne komponente - završavanje jela ili serviranje? Je li Stjepan u pravu?
putovanja
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
novac
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
CRAFT NAPITAK
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
Najveći projekt između Europe i Afrike može krenuti: 10 godina gradnje i ulaganje od 8,5 milijardi eura
davna želja
Najveći projekt između Europe i Afrike može krenuti: 10 godina gradnje i ulaganje od 8,5 milijardi eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
lifestyle
Odabrali ste najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus
uvijek besprijekorna
Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus
Zašto birati eriku prije vrijeska?
zanimljivo i korisno
“Načinjena je nepravda prema prirodi“: Evo zašto bismo uvijek trebali birati erike, a ne ovakav vrijesak
Salonke Jimmy Choo iz bridal kolekcije
BLJEŠTAVE LJEPOTICE
Savršenstvo! Jesu li ovo najljepše štikle za mladenke koje ste dosad vidjeli?
sve
Agent otkrio: Kirilo Savčenko potpisao ugovor s Hajdukom
Agent otkrio
Hajduk zaključio transfer nakon velike pobjede: Na Poljud stiže mladi reprezentativac
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Ružna scena s Poljuda: Arnel Jakupović krenuo u okršaj s navijačima, suigrači ga spriječili
Tenzije kod fenjeraša
Ružna scena s Poljuda: Igrač Osijeka krenuo u okršaj s navijačima, suigrači spriječili sukob
Ražnjići
Samo majstori znaju

Nemojte ih ovako peći na roštilju: Najveća greška zbog koje nam ražnjići ispadaju loše

Pečete li meso i povrće zajedno, dobit ćete nepovoljne rezultate. Povrće će biti prepečeno i kašasto u trenutku kad će meso biti spremno za skidanje s roštilja. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close