Ako ste ikada imali borbu, sa sobom ili ukućanima, oko toga treba li za doručak jesti ono što je zdravo ili ono što je fino – tome je došao kraj. Barem ako volite palačinke.

Ovaj recept za američke palačinke sa zobenim pahuljicama pun je pogodak jer obogaćuje obične palačinke vlaknima i proteinima, pa ćete dulje biti siti, a jednako uživati u okusu palačinki. Bez brige, one će i dalje biti meke i pahuljaste, što je bitno za američke palačinke s obzirom na to da su deblje od "naših".

Jedino je bitno da ne požurujete stvar i ne preskačete prvi korak: namakanje zobenih pahuljica. Omekšana zob neprimjetno će se stopiti s ostalim sastojcima i vi ćete bez grižnje savjesti uživati u (skoro sasvim) zdravom doručku. I što je najbolje, ispečene palačinke možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana, tako da, uz malo organizacije, možete imati spreman doručak za čitav tjedan. Mijenjajte preljeve i kombinirajte palačinke sa sezonskim ili zamrznutim voćem i garantirano vam neće dosaditi.

Vrijeme pripreme: 35 minuta.

Sastojci za američke palačinke sa zobenim pahuljicama:

  • 80 g zobenih pahuljica
  • 240 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 15 g maslaca (plus za pečenje)
  • 5 g šećera
  • 80 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • prstohvat mljevenog cimeta (po želji)

Priprema američkih palačinki sa zobenim pahuljicama:

 

  1. Namočite zobene pahuljice u mlijeku u velikoj zjkeli i ostavite da odstoje 10 minuta dok ne omekšaju. Za to vrijeme na pari ili na laganoj vatri otopite maslac i ostavite da se ohladi.
  2. Dodajte maslac, jaja i šećer u omešane pahuljice i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet (po želji) i miješajte dok se sve ne sjedini. Pustite da smjesa odstoji još 5 minuta. U međuvremenu zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte otopljeni maslac u tavu i u tavu i promiješajte da prekrije dno. Žlicom ubacujte smjesu u tavu – 2 žlice smjese bit će dovoljne za jednu palačinku. Pecite ih istodobno onoliko koliko vam stane u tavu. Pecite dok se na površini ne pojave mjehurići, rubovi se ne počnu odvajati od tave i donja strana palačinki ne poprimi zlatno-smeđu boju, oko 3 minute sa svake strane.
  4. Premažite tavu maslacem za svaku novu turu i ponovite dok ne potrošite svu smjesu.
  5. Prelijte medom, javorovim ili čokoladnim sirupom te poslužite sa svježim ili smrznutim voće i šlagom.

  Taman zreo! Jednostavni načini uz koje ćete uvijek prepoznati dobar avokado Avokado +0 Avokado

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju