Da neke od najboljih ideja nastaju spontano, potvrđuje priča o palačinkarnici u Badalićevoj, koja ovih dana slavi mjesec dana od otvaranja. Palačinke.hr priča je o grupici prijatelja koji su se na jednom od druženja zaželjeli palačinki, ali nitko nije bio dovoljno uporan da se uhvati tave i smjese (vjerojatno pretpostavljajući da će večer provesti uz štednjak, dok će se ostali zabavljati).

U potrazi za kakvom alternativom (čitaj: dostavom) shvatili su da nemaju šanse ako se žele izguštati u normalnim palačinkama s pekmezom ili čokoladom, a da ne potroše hrpu novaca – jer tko još želi stati na drugoj ili trećoj?!

Razmišljali su, razmišljali i naposljetku se dosjetili da ako već fine i jeftine palačinke neće njima – sami će se pobrinuti za to da se mogu pojesti u Zagrebu. I tako su nastale Palačinke.hr, mjesto s kojeg možete naručiti (ili pokupiti) palačinke za cijeli dan, goste, prijatelje ili vlastiti gušt u izolaciji uz kakvu dobru seriju. Odabrati možete one s čokoladom, marelicom ili pak prazne, kako biste ih mogli sami napuniti prema inspiraciji. Ove potonje su idealne ako želite odati dojam da ste se potrudili nešto pripremiti za goste, ali vas ništa nije moglo natjerati u kuhinju.

Tako ćete 10 praznih palačinki platiti 30 kuna, a 24 palačinke punjene marelicom ili čokoladom 120 kuna. Na cijenu od 3 kune za praznu, odnosno 5 kuna za punjenu, po komadu još nismo naišli u gradu. Na raspolaganju su i ostale kombinacije, ovisno prema preferencijama količine ili nadjeva.

Naravno, oni koji ne priznaju palačinke bez mrvljenih čokoladica u obliku jednoroga i šljokica, sladoleda, sirupa i najmanje pet sastojaka, ponudom se neće oduševiti jer će im biti dosadna. Ali će zato obožavatelji mekih, mirisnih palačinki punih finog pekmeza ili čokolade koja curi ako se grublje stisnu (i pritom ne žele otići dublje u minus na računu), zadovoljno brisati slatke brkove.

Ako ste se ikad razočarali palačinkama koje samo mirišu na čokoladu i ostavljaju neki nedefinirani okus u ustima koji asocira na kakao, onda znate koliko to boli… Uglavnom, Palačinke.hr ne improviziraju nego se za svaku palačinku, koliko god naizgled jednostavna bila, pobrinu da bude kako treba.

Ekipa iza pamtljivog imena brenda (Juraj Žlof, Lucija Kraljičković, Katarina Pavlović, Petar Fabris, Petar Rustić i Vinko Vacek) među kojom nema onih koji su zagazili u četrdesete, nema previše veze s ugostiteljstvom, ali sudeći prema popularnosti koja im se zbila i bez reklame, imaju nos za biznis.

„Mi nismo ugostitelji nego agencija koja razvija startupove (Venture Builder) i digitalna marketinška i IT development agencija - Growthfix.eu. U jednoj od radionica koje radimo – Od ideje do trakcije za primjer smo uzeli palačinke kao novi proizvod. Razlog je bio to što smo vikend ranije htjeli naručiti veću količinu, a najbolja ponuda koju smo tada našli bila je 2 palačinke za 20 kn ili 25 kn.

Tako da bi nas 12 palačinki, koliko smo htjeli, došlo zaista previše. Budući da se bavimo razvojem novih proizvoda i startupova, koristili smo istu metodologiju koju koristimo u praksi s klijentima. Naše glavno pravilo je da ne radimo prvo proizvod pa ga pokušavamo ukalupiti u tržište, nego da pitamo buduće kupce kakav im proizvod treba, a onda ga stvaramo“, priča nam Juraj Žlof.

Na radionicama su postavili temelje i napravili analizu tržišta pa i krenuli u posao.

„Pronašli smo prostor u Badalićevoj koji nije zahtijevao puno ulaganja. Dogovorili smo partnerstva i dobavljače robe, pronašli i modificirali postojeće strojeve na tržištu te dobili sjajan okus uz zadani budžet“, kaže Žlof.

Nakon Badalićeve, uskoro možemo očekivati i Palačinke.hr na Kvatriću, a tko zna – možda se priča u dogledno vrijeme razmaše i na druge dijelove grada…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju