U stranicama dobre knjige možemo se izgubiti, otputovati u prošla vremena i daleke zemlje, ona je i najbolji suputnik na stvarnim putovanjima, a pronalazak prave knjige može ostaviti snažan dojam i čak promijeniti pogled na život.

Na neke isto tako djeluju čudesna mjesta koja prepuštaju mašti na volju i jednostavno nas zovu u neku drugu ulogu. Ovi savršeni i tajnoviti hoteli koje smo pronašli uz pomoć vodeće svjetske stranice za rezervaciju smještaja s najširim izborom nevjerojatnih mjesta za boravak, Booking.com, inspirirat će vas da u njima postanete ludi znanstvenik, nenadmašan zavodnik, istraživač starih svjetova, najbogatiji čovjek u Indiji ili pak hedonist iz Toskane. Bilo kako bilo ovo su top destinacije gdje možete biti netko drugi.

1. Book And Bed Tokyo, Japan

Ako ste jedan od onih koji lako urone u neki drugi svijet čitajući knjigu, ovaj hotel s kolekcijom od preko 1 700 knjiga na engleskom i japanskom jeziku savršen je smještaj za vas. Birajte knjige s polica golemog hodnika, a ako vas 'upeca' već prva stranica udobno se smjestite u krevetu smještenom među policama, te uz vlastito noćno svjetlo 'otplovite' u svijet mašte. SmještajBook and Bedunatoč samo dvije zvjezdice, na stranici Booking.com ocijenjen je vrlo dobrom ocjenom koju je zaslužio originalnim dizajnom i ljubaznim osobljem.

2. B2 Boutique Hotel + Spa, Švicarska
Neobičan bazen na krovu, prekrasan pogled na grad, nenametljiv, ali moderan dizajn soba, mjesto je u kojem bi odsjeo skoro svaki tajni agent. Boutique hotel smješten u neposrednoj blizini centra Zuricha, B2 Boutique Hotel + Spa, sadrži zanimljivu knjižnicu s 33 tisuće knjiga što ga čini idealnim smještajem za sve putnike koji vole proširiti svoje znanje tijekom odmora. Tko zna možda baš dohvatite knjigu koja otvara skriveni prolaz iza visokih i tajanstvenih polica.


3. Carlisle Bay, Mali Antili
Romantično i opuštajuće mjesto poput Clarlisle Baya probudit će romantičara, zavodnicu, smirenog yoga instruktora ili hrabrog ronioca u vama. Ljubazno osoblje, kokteli dobrodošlice i šum valova na plaži uljuljat će vas u svijet u kojem ćete željeti ostati zauvijek.


4. Hazlitt's, UK
U srcu Londonskog West Enda, u ulici gdje je nekoć haračio Jack Trbosjek, Hazlitt's, mali hotel sagrađen 1718. godine, čini savršeno mjesto za vaš odmor. Prekrasni ambijent okružen antikvitetima čini primamljivu lokaciju za odmor i postaju za bijeg u fantastične svjetove Dickensa i Austena. Zbog lokacije i luksuznih, ali vrlo tradicionalnih soba, osjećat ćete se važno poput člana kraljevske obitelji.


5. Il Salviatino, Italija
Smještena u brdima Toskane, ova renesansna vila sagrađena u 15. stoljeću povest će vas u stranice bestsellera "Brda Toskane" autora Ferenca Matee. Na posjedu hotela s pet zvjezdica nalazi se privatni park i prekrasni vrtovi idealni za one koji uživaju sanjariti. Sočna jela, dobra vina i panoramski pogled na povijesni dio Firence, Il Salviatino ostvarit će vaše putovanje iz snova.


6. JW Marriott El Convento Cusco, Peru
Iznimno cijenjen zbog povijesti i kulture, Cusco je izvrsno polazište za istraživanje Macchu Pichua. Sagrađen na drevnim ruševinama Inki, JW Maririott El Conventovi raskošni stropovi i Peruanski artefakti bit će vam inspiracija za čitanje Mario Varg Llosinog romana(ukoliko ga još niste pročitali) ili za istraživanje drevnih civilizacija. U tome će vam savjetima pomoći savjetima superljubazno osoblje o kojima su na stranici Booking.com posjetitelji napisali hvalospjeve.


7. Library Hotel, SAD
Bilo da ste zaljubljenik u filozofiju, tehnologiju ili umjetnost, ovaj mali gradski hotel može zadovoljiti i najzahtjevnijeg čitatelja. S kolekcijom od preko 6000 knjiga iz 10 različitih područja, Library Hotel u New Yorku inspiriran je Deweyevim decimalnim sistemom. Nepretenciozan, pomalo nalik na staru knjižnicu ovaj hotel je simpatije posjetitelja zaslužio odličnom lokacijom (udaljeni su samo 15 minuta pješke od Times Squerea) i vrlo ljubaznim osobljem. Tko kaže da su Njujorčani bezobrazni?



8. Taj Falaknuma Palace, Indija

Jeste li ikad ušli u kuću vozeći se u kočiji? Tako je u svoj dom svakodnevno ulazio najbogatiji čovjek u Indiji, čija je bivša rezidencija navodno bila palača Taj Falaknuma, sada luksuzni hotel s pet zvjezdica. U njoj se nalazi knjižnica od hrastovine koja broji gotovo 6 000 knjiga u staklenim ormarićima i predstavlja idilično mjesto za provesti vrijeme čitajući o kulturi ove čarobne zemlje. Sama palača optočena mramorom i zlatnim ukrasima, prepuna visokih kristalnih lustera i raskošnih soba s visokim krevetima prekrivenim posteljinom od pravog egipatskog pamuka, ostavlja bez daha i vodi vas u neki drugi svijet.


9. The Commons Hotel, a Noble House Hotel, SAD
Oslobodite štrebera u sebi boravkom u ovom elegantnom smještaju na kampusu sveučilišta Minneapolisa. The Commons, kako kažu njegovi posjetitelji, može se pohvaliti mirom i tišinom unatoč blizine studentskog naselja. Stoga ne sumnjamo da je hotelska knjižnica najbolje mjesto za odmor i bijeg od svakodnevice.


10. The Library, Tajland
Dizajnirana sa svrhom da posluži kao prekrasno mjesto za čitanje, The Library je jedinstvena građevina s modernom estetikom i zaštitnim znakom- crvenim bazenom. Posjetitelji kažu da ima najbolje opremljenu knjižnicu na obali. No tko još može razmišljati o knjigama kada se oko vas nalazi veličanstven, pravi tropski scenarij.



Nakon ovih prijedloga ne preostaje vam ništa drugo nego da odmah rezervirate svoje putovanje iz snova. Prije toga dobro se pripremite i potražite mjesto baš za vas na stranici Booking.com koja nudi skoro milijun različitih smještaja diljem svijeta i čak 81 puta više recenzija gostiju za iste koje su najbolji putokaz u kojem smjeru krenuti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju