Sastojci za 6 serviranja:
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
450 grama piletine (batak i zabatak)
1 veliki luk
4 srednja pastrnjaka
2 velike mrkve
2 čajne žličice svježeg ružmarina (1/2 žličice sušenog)
sol i papar
800 mililitara pilećeg temeljca
2 kisele zelene jabuke (npr. Granny Smith)
2 čajne žličice jabučnog octa

Priprema:

1. Ugrijte dvije žlice maslinovog ulja u loncu, dodajte odkoštenu piletinu narezanu na kockice i pirjajte lagano 3 do 5 minuta dok meso ne pobijeli. Prebacite piletinu na tanjur.

2. U lonac dodajte ostatak ulja, pa na njemu propirjajte luk narezan na komadiće, pastrnjak i mrkve dok ne omekšaju. Posolite i poparite po želji, te dodajte ružmarin.

>> 4 osnovna temljeca s kojima možete pripremiti bilo koje slano jelo

3. Kad povrće omekša, dodajte kisele jabuke narezane na kockice, a sve zajedno polijte pilećim temeljcem. Kad varivo zavrije, smanjite temperaturu, vratite piletinu u lonac, dodajte jabučni ocat, pa pustite da nježno krčka još desetak minuta. Dobar tek!

Savjet plus:
Ovako pripremljeno varivo, pokriveno u hladnjaku može stajati oko tri dana.

Ovo jelo ima 208 kalorija po serviranju, 19 grama proteina, 6 grama masti i 21 gram ugljikohidrata. Zadovoljava čak 68 posto dnevnih potreba za vitaminom A i 18 posto dnevnih potreba za kalijem.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju