Bilo da odlazite na godišnji odmor, putujete za vikend, renovirate stan ili vam je nešto iskrsnulo, a nema tko pričuvati psa, razmislite o ostavljanju ljubimca u mjestu gdje se o njemu brinu stručne osobe. Neki hoteli imaju mjesto i za mačke te manje životinje poput zečeva i zamoraca.

Planiranje smještaja ljubimca u hotelu dobro je započeti dovoljno rano, osobito ako već znate u kojem će vam trenutku trebati usluge čuvanja. Ne samo da biste stigli provjeriti kako izgleda prostor u kojem će ljubimac boraviti i rezervirati termin nego i da razmotrite mogućnost da psa ostavite nekoliko dana ranije u hotelu i sami zaključite kako reagira na odvajanje, osobito ako mu je to prvi put. 

Ako niste sigurni koji hotel odabrati, korisno je raspitati se o vremenu i pažnji koja se posvećuje ljubimcima u igri i šetnji, borave u zatvorenom prostoru ili se slobodno igraju u prirodi. Provjerite na vrijeme je li smještaj dovoljno čist, odgovara li temperatura te ima li dovoljno zraka. Slobodno pitajte možete li pas ponijeti omiljene igračke i hranu te koju je dokumentaciju potrebno ponijeti?

Ako imate velikog psa ili štenca, treba imati na umu da ih ne primaju svi hoteli. Štenci najčešće prethodno moraju biti cijepljeni. Ponegdje je dodatna pogodnost pružanja usluga preuzimanja i vraćanja psa pa ako vam je to potrebno – raspitajte se prije odabira "dadilje".

Psi - 1 Psi - 1 (Foto: Getty)

Ambulanta Verni, Podsused

Psi imaju na raspolaganju ograđenu livadu od 500 četvornih metara te smještaj u zasebnim boksovima raznih veličina. Verni prima i mačke, ali kako ne bi mogle pobjeći, ostaju u boksu, a "dadilje" ih redovno maze kako bi olakšale razdvajanje. Vlasnici slobodno mogu donijeti krevetić ili omiljenu igračku svog ljubimca. Potrebno je ponijeti putovnicu za kućne ljubimce kako bi se osigurao uvid u redovitost cijepljenja. Ljubimci se mogu cijepiti i pri dolasku u Verni. Cijena smještaja za psa je 80 kuna po danu, a za mačke 50.

Dr. Dolittle, Hrvatski Leskovac

Hotel za kućne ljubimce Dr. Dolittle nalazi se na obiteljskom imanju u prirodi s velikim prostorom za igru i slobodno kretanje. Unutrašnji prostor ima kamin na drva koji osigurava prirodnu vlažnost zraka, a svaki boks ima i svoj prozor. Hotel Dr. Dolittle omogućuje svakodnevni veterinarski nadzor, kvalitetnu hranu, kao i aktivnosti za pse. Na raspolaganju je preuzimanje i vraćanje kućnog ljubimca Pet-vozilom. Cijena čuvanja psa po danu kreće se od 80 kuna, mačaka od 50, a kunića, zečeva i zamoraca je 40 kuna. Cijena taksija za ljubimce je od 50 kuna do 10 kilometara, a za udaljenosti veće od 30 kilometara na upit. 

Alpha Dog Team, Petina

Hotel za pse Alpha Dog Team nalazi se u blizini Domovinskog mosta, 2 kilometra od zagrebačke obilaznice u mjestu Petina na površini od 20.000 četvornih metara. Osim prostora za slobodno kretanje, tu su i prostrani boksovi od 6 do 12 četvornih metara s mogućnošću grijanja i hlađenja te kupaonicom dizajniranom za pse. Na raspolaganju je neprestani veterinarski i videonadzor. Psi se hrane kvalitetnom hranom, kupaju se u obližnjem jezeru i dnevno izvode tri puta u šetnju. Cijena je od 100 kuna po danu.

Hotel za pse Čudesna šuma, Gračani

Hotel okružen šumom ima veliki prostor za istrčavanje i šetnju pasa, a "soba za spavanje" veličine je 4,5 četvornih metara. Sadrži igračke te zdjelicu za hranu i vodu. Veterinarska skrb psima je osigurana cijelo vrijeme. Ljubimcima je na raspolaganju i dnevni boravak, "vrtić" koji uključuje uslugu prijevoza, cjelodnevnu šetnju i igru sa psom, a ako je potrebno, i četkanje ili kupanje psa. Dnevno čuvanje iznosi 60 kuna po danu, čuvanje s noćenjem je 80 kuna, a čuvanje psa u kući je 100 kuna. Cijena može varirati ovisno o veličini psa, hrani i udaljenosti.

Psi - 3 Psi - 3 (Foto: Getty)

House4Dogs, Bukevje – Orle

U blizini Velike Gorice nalazi se luksuzni hotel za pse House4Dogs omogućuje psima kupanje u psećim kadama, rekreaciju na pokretnoj traci za životinje i gledanje filmova u psećem kinu. Umjesto u boksovima, psi spavaju na foteljama, a zabrinutim vlasnicima šalju se fotografije ili video kako bi se uvjerili da je njihov ljubimac dobro dok su na putovanju. Cijene ovise o tome je li sezona te koliko će dana pas provesti u hotelu. Tako ćete primjerice izvan sezone za četiri dana platiti oko 520 kuna.

Veliki & Mali, Zagreb 

Vrtić za pse na Zagrebačkom Velesajmu prvenstveno je namijenjen zaposlenim vlasnicima. Psi na raspolaganju imaju sobe za odmor, dnevni boravak za igru, treninge i školice te ograđeno dvorište veličine 300 četvornih metara. Osim za čuvanje pasa preko dana, vrtić se brine o njima kada su vlasnici na putu ili u nekoj sličnoj situaciji. Osim čuvanja i smještaja pasa, pružaju i usluge savjetovanja s trenerima i razne edukativne programe o psima, njihovoj naravi i suživotu s ljudima. Do četiri sata čuvanja cijena je 60 kuna, a cjelodnevni smještaj iznosi 120 kuna.


Hotel i škola za pse Karly, Rakov Potok

Hotel je smješten je u novozagrebačkom naselju Horvati, 15-ak kilometara od Zagreba u hladovini šume. Svaki pas može ulaziti i izlaziti u vlastiti ograđeni prostor veličine 50 četvornih metara kada to poželi, a još najmanje tri puta dnevno psi idu u vanjski ograđeni prostor od 2000 četvornih metara na igru i druženje. Boravak psa u hotelu do 10 dana je 110 kuna po danu, a boravak psa u kući je 130 kuna. Hrana nije uračunata u cijenu.

Psi - 5 Psi - 5 (Foto: Getty)

Green Heaven, Čavle

Ljubimci na raspolaganju imaju svoju kućicu s dvorištem u koju se može donijeti i dekica kako bi se psi u privremenom domu osjećali što bolje. S ostalim se psima druže na livadi s bazenom. Svakom ljubimcu posvećuje se posebna pažnja, pa će oni koji nisu navikli na "život na svježem zraku" biti smješteni u domu. Prehrana se također prilagođava navikama i potrebama svakog psa. Hotel za pse Green Heaven pruža smještaj i psima koji primaju propisanu terapiju.

Monty's dog hotel, Križišće

U blizini Rijeke i Crikvenice, hotel izvan grada nalazi se u prirodi, na pragu vinodolske doline. Psi spavaju noću u prostranim boksovima gdje mogu imati jastuke, dekice, svoje zdjelice s hranom i vodom te igračke. Danju se vode u tri šetnje i pušta ih se da se igraju u ograđenom vrtu. Monty's prima i štence, ali samo ako su počeli primati cjepiva te pse koji nisu sterilizirani, pod uvjetom da nisu agresivni. Na raspolaganju je i paket Mister Big za individualni smještaj i tretman svakog psa.

Psi - 4 Psi - 4 (Foto: Getty)

Hotel za pse, Kaštel Lukšić

Hotel je okružen šumom i obrađenim maslinicima, a prostire se na ograđenoj površini od 1000 četvornih metara. Na raspolaganju je poluotvoreni smještaj veličine boksova 12 četvornih metara i zatvoreni s termičkom izolacijom i boksovima od 6,5 četvornih metara. Psi se šetaju dva puta na dan, na raspolaganju je i neprestano dežurstvo veterinara.

Pansion-vrtić za ljubimce i škola za obuku pasa Habitat, Bilje 

Habitat omogućuje čuvanje pasa, mačaka i drugih ljubimaca u vrijeme godišnjih odmora, tijekom radnog dana ili u svim situacijama kad se vlasnici ne mogu posvetiti svom psu. Što još nude osim velikih zelenih površina za šetanje i igru provjerite na njihovu Facebooku. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju