Novo istraživanje rangiralo je zrakoplovne prijevoznike na temelju cijena karata za kućne ljubimce, broja dopuštenih kućnih ljubimaca po putnika i broja dopuštenih vrsta u zrakoplovu.

Povesti svog psa, macu, papagaja ili bilo koju drugu životinju sa sobom u avion lijepa je ideja – ali u praksi može biti prilično komplicirano. Od putovnica za kućne ljubimce i karantene, pa sve do pronalaženja zrakoplovne tvrtke koja rado prima kućne ljubimce. Summa summarum, putovanje sa životinjama rijetko je bez muke.

Kad je riječ o prihvaćanju kućnih ljubimaca, nepotrebno je reći kako su neke zrakoplovne tvrtke bolje od drugih. Istraživanje tvrtke Airport Parking Reservations koja se bavi uslugom parkiranja u zračnim lukama, rangiralo je zračne prijevoznike na temelju toga koliko vrsta životinja dopuštaju u zrakoplovu, koliko naplaćuju karte za kućne ljubimce i koliki broj kućnih ljubimaca dozvoljavaju po putniku.

Na vrhu ljestvice plasirao se Turkish Airlines, zahvaljujući niskim cijenama karata za kućne ljubimce (od 60-ak kuna) i velikom broju kućnih ljubimaca po putniku. Turkish Airlines, dakle, dopušta mačkama, psima, tvorovima i malim pticama pjevicama da putuju njihovim zrakoplovima.

Drugi u poretku završio je japanski All Nippon Airways, koji omogućuje prijevoz čak devet različitih vrsta, a slijedi ga američki prijevoznik Spirit Airlines, koji je gledajući sve kriterije, postigao dobre rezultate.

Prema istraživanju, ovo je poredak prvih deset:

1. Turkish Airlines
2. All Nippon Airways
3. Spirit Airlines
4. Sichuan Airlines
5. Japan Airlines
6. China Eastern Airlines
7. Emirates
8. Air China
9. Alaska Airlines
10. Southwest Airlines

Letite sa stilom: Ovo su najluksuznije aviokompanije na svijetu Qatar Airways - 2 Zrakoplov - 1 Zrakoplov - 2 +2 Zrakoplov - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju